EltenLink

Jaką antenę fm kupić

Back to Przewody i zasilanie

#1 misiek

Polecicie coś konkretnego? Wynalazki, o ile będą dobre i sprawdzone także wchodzą w grę. Mieszkam w miejscu, gdzie radio odbiera tak sobie. Ze silniejszymi stacjami jeszcze daje radę, ale ze słabszymi jest już gorzej, więc kawałek kabelka, czy drut robiący za antenę nie zda egzaminu. Wcześniej miałem podłączoną antenę nazewnętrzną, ale taka opcja na razie nie wchodzi w grę. Na, ale drogo są niby jakieś wynalazki ze wzmacniaczami aktywne, ale czy faktycznie to coś warte?

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-09-16 01:35

#2 zywek

Aktywne do fm raczej nie, bo więcej daje szumu z wzmacniacza, niż rzeczywistego wzmocnienia, przynajmniej tk mi się wydaje.

2019-09-17 16:39

#3 misiek

Kiedyś u ruskich kupiłem jakąś zwykłą dwóramienną za kilka zł. Niby stacje łapało, ale przeważnie wszystko w mono. Było to już dawno temui może od tamtego czasu coś się zmieniło w kwestji anten pokojowych. Kurde- sam już nie wiem.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-09-17 19:36

#4 DJGraco

Pytanie podstawowe. Jakie radio?
Tj jakiej firmy i model?

2019-09-21 18:07

#5 misiek

Wieża Panasonic sa ak770, a co to ma do rzeczy?
--Cytat (DJGraco):
Pytanie podstawowe. Jakie radio?
Tj jakiej firmy i model?

--Koniec cytatu

2019-09-21 18:26

#6 DJGraco

Ma, bo antena to jedno, a radio to drógie.
Ale Panasonic ma chyaba dobre radio.

2019-09-21 18:30

#7 misiek

Owszem, chociaż są wyjątki.
--Cytat (DJGraco):
Ma, bo antena to jedno, a radio to drógie.
Ale Panasonic ma chyaba dobre radio.

--Koniec cytatu

2019-09-21 18:51

#8 zywek

A jakie gniazdo antenowe przepraszam tm jest?

2019-09-21 21:08

#9 misiek

Męskie.
--Cytat (żywek):
A jakie gniazdo antenowe przepraszam tm jest?

--Koniec cytatu

2019-09-22 00:32

#10 zywek

Ale któe? IEC?

2019-09-22 15:42

#11 misiek

Zwykłe antenowe, to z bolcem.
--Cytat (żywek):
Ale któe? IEC?

--Koniec cytatu

2019-09-22 18:17

#12 zywek

Kup sobie jakąś zwykłą siatkę np, kup kawałek koncentryka i końcówki i sobie zmontuj. Spróbuj, co da, a jak nie, to będziem dalej kombinować.

2019-09-22 20:49

#13 misiek

Tak też miałem swego czasu i działało to tak średnio. O ile z silniejszymi stacjami nie było żadnego problemu, o tyle te słabsze łapał albo w mono, albo w stereo, ale wtedy to już były albo niesamowite szumy, albo samoprzełączanie się na mono/ stereo i tak w kółko.
--Cytat (żywek):
Kup sobie jakąś zwykłą siatkę np, kup kawałek koncentryka i końcówki i sobie zmontuj. Spróbuj, co da, a jak nie, to będziem dalej kombinować.

--Koniec cytatu

2019-09-23 00:02

#14 zywek

NO to wiadomo, ze lepsza ntena np na dachu, domową mało osiąŋnać?

2019-09-27 00:02

#15 misiek

No na razie w tej sytuacji nie mogę nic poradzić, bo gościu, który u mnie robił remont w tamtym roku był tak genialny i odciął mi z 20 m kabla. Za dużo roboty.
--Cytat (żywek):
NO to wiadomo, ze lepsza ntena np na dachu, domową mało osiąŋnać?

--Koniec cytatu

2019-09-27 00:37

#16 daszekmdn

Zadzwoń do ER Com Era, oni tam mają anteny i się na tym znają, więc coś pewnie doradzą.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2019-09-29 10:57