Ahoj Mám dotaz, jak se učí slepí v Češtině. Nebo chodí do školy s lidmi, vidoucí, nebo speciální centra pro nevidomé? Popište své vzdělání, své nedostatky a výhody.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Super. Nebo ve speciální škole bylo více nevidomé nebo zrakově postižené?
Já jsem studovala základní školu pro zrakově postižené v Brně, Obchodní akademii pro zrakově postižené v Praze, vysokou školu fakulta pedagogická Univerzity Palackého v Olomouci.
Stejně jako v Polsku. Ruwnież se učí slepí a słabowidzący.
Já jsem chodil do speciální školy pro zrakově postižené v Brně. Chodil jsem tam na základku a pak i na střední, kde jsem vystudoval Sociální péči - sociálně správní činnost a ještě jsem tam byl rok na Obchodní akademii, protože jsem se nedostal na Vysokou. Na vysoké škole na Masarykově univerzitě v Brně jsem studoval jednooborovou speciální pedagogiku, kde jsem si v bakalářském studiu vybral specializaci Psychopedie, Somatopedie a úspěšně jsem ho zakončil. Teď ještě studuju v navazujícím magisterském studiu a specializaci mám více vady, takže Oftalmopedie, Psychopedie, Somatopedie.