Iné

Vaše vzdělání

Started by gadaczka 12 posts last post 6 years ago

Ahoj
Mám dotaz, jak se učí slepí v Češtině. Nebo chodí do školy s lidmi, vidoucí, nebo speciální centra pro nevidomé? Popište své vzdělání, své nedostatky a výhody.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

na Slovensku v základnej škole som bola špeciálnej a na gymnáziu som bola s vidiacimi.
Lenka

A jak hodnotíte tuto volbu?
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

v špeciálnej škole mi bolo dobre a na gymnáziu som nezvládla maturitu.
Lenka

Super. Nebo ve speciální škole bylo více nevidomé nebo zrakově postižené?

Já jsem studovala základní školu pro zrakově postižené v Brně, Obchodní akademii pro zrakově postižené v Praze, vysokou školu fakulta pedagogická Univerzity Palackého v Olomouci.

v špeciálnej škole boli nevidiaci a slabozrakí v Bratislave.
Lenka

Stejně jako v Polsku. Ruwnież se učí slepí a słabowidzący.

Ahojte, Ja som chodila do školy ešte do špecialnej školy pre nevidiacich v levoči. V Bratislave bola škola pre slabozrakych.

Neviem si vôbec predstaviť chodiť do školy medzii vidiace deti. Máte s tým skúsenosti?

Já jsem chodil do speciální školy pro zrakově postižené v Brně. Chodil jsem tam na základku a pak i na střední, kde jsem vystudoval Sociální péči - sociálně správní činnost a ještě jsem tam byl rok na Obchodní akademii, protože jsem se nedostal na Vysokou. Na vysoké škole na Masarykově univerzitě v Brně jsem studoval jednooborovou speciální pedagogiku, kde jsem si v bakalářském studiu vybral specializaci Psychopedie, Somatopedie a úspěšně jsem ho zakončil. Teď ještě studuju v navazujícím magisterském studiu a specializaci mám více vady, takže Oftalmopedie, Psychopedie, Somatopedie.

chcela by som chodiť do jazykovej školy.
Lenka