Forum

Wspominamy Klango

Forum mieszane

1 / 13 Next

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Dobry wieczór, mam nadzieję, że autor Eltena się na mnie nie obrazi, jak stworzę ten wątek. Ja po prostu tworzę wątek, żeby powspominać klango, a nie po to, żeby je w jakiś sposób porównywać, bo już taki wątek od porównywania jest. Natomiast ja bym chciał powspominać sobie stare czasy, żeby po prostu na tym forum się bardziej można było wypowiadać, wiadomo, żeby było dużo wątków i żeby było czego słuchać, żeby nawet ci, którzy się nie wypowiadają tam z jakichś przyczyn, żeby też mieli czego słuchać. Ja na początku... Opowiem swoją historię klango, a ona jest dosyć taka bogata. Bo na samym sienkim początku, a to były szkolne lata, no to było gdzieś w 2005 czy tam 2006 roku, o klango dowiedziałem się przez przypadek w szkole. To jeszcze nie była społecznościówka, to były gry. Piracka pamięć, nawiedzenie... ...fabryka, kosmiczne lotki i tak dalej. I to było zainstalowane właśnie w sali informatycznej. Więc tak wyszło. Tam sobie tam pogrywałem czasami, wiadomo. Coś tam robiłem, grałem, ale tak sporadycznie, bo wtedy... Jeszcze niektóre te gry chyba do tej pory są tylko w wersji demo. Nie ma już ich, nie ma ich w pełnej wersji, niestety, co trochę też nad tym ubolewałem, ale no takie życie jest. I ja potem przestałem w to grać długi, długi czas w ogóle jakoś tak nie zagłębiałem się w te gry, bo ja tak trochę średniawo do gier, ale tam raz na jakiś czas. Coś tam mogę sobie, że tak powiem, odpalić, ale to jest naprawdę bardzo, bardzo rzadkie. No ale przejdźmy dalej, dalej do historii Klango. W 2009 roku od pewnej koleżanki i to był marzec 2009 rok, dowiedziałem się właśnie, że Klango już właśnie umożliwia możliwość pisania wiadomości, wypowiadania się na forum, pisania swojego mikroblogu, notatki i to był marzec, więc dała mi instalkę do Klango, ja już w domu miałem internet, pamiętam, to sobie je zainstalowałem i moje pierwsze konto na Klango, które zostało utworzone, to był 21 marzec 2009 rok. No i tak po prostu... To konto sobie było, to jest jakiś czas, korzystałem z tego konta bardzo długi czas, aż do stycznia 2012 roku, kiedy stworzyłem sobie konto Lukasz1993. Ale pamiętam, że ja arałem się tym programem jak dziecko, bo to był mój pierwszy program właśnie, który miałem zainstalowany w komplecie. Byłem w komputerze, byłem z niego zadowolony, cieszyłem się jak dziecko, wiadomo, jak to ja i tak wyszło, czyli ogólnie rzecz mówiąc, siedziałem na tym Klango 24 na H, w ogóle sprzed komputera, rzadko kiedy wychodziłem, no chyba że do szkoły, ale pamiętam, że miałem już potem Klango zainstalowane na pendrive'ie i chcę tu dużo mówić. Za wszelką cenę chciałem dowiedzieć się, kiedy będzie aktualizacja nowa, to co chwilę woziłem, co parę minut, a może już, a może już, a może już, a może już, a może już coś jest, a może już coś jest, no ale niestety nie było przez jakiś czas. A jak się dowiedziałem właśnie pod koniec czerwca 2012 roku. A jak się dowiedziałem właśnie pod koniec czerwca 2009 roku, że właśnie w planach jest wydanie takiej pierwszej publicznej beta. O, to wtedy już pamiętam, że jarałem się tak do tego stopnia jak dziecko, że no, powinniście to sobie wyobrazić. I z 2 na 3 lipca nie spałem przez całą noc, czekałem do 12, a się pojawi ta beta pierwsza, ale się pojawiła o 14 z jakichś tam przyczyn. I z 2 na 3 lipca nie spałem przez całą noc, czekałem do 12, a się pojawi ta beta pierwsza, ale się pojawiła o 14 z jakichś tam przyczyn. Nie wiem dokładnie z jakich, ale się pojawiła ta beta, no i co? No i co tu dużo mówić? Co tu dużo mówić? Testowałem sobie nowe funkcje, potem w lutym 2010 roku weszły chyba dziesiąty, tak mi się wydaje, weszły te fora głosowe. Więc pamiętam, że trochę wątków głosowych utworzyłem, nawiasem mówiąc szkoda, że tego nie można odsłuchać, bo bym sobie to wspominał, niestety to jest już niemożliwe, bo forum głosowy od roku już nie działa i nie będzie działać. Także szkoda, bo trochę tych wątków było, nie ma co ukrywać, było ich sporo. Tak. Tak. No i te klangopunkty weszły, potem tam czasami SMS-em sobie wykupowałem, przeważnie forum sobie wykupowałem na tam parę dni, czy raz tylko na koncie Artur wykupiłem sobie mega awatara, a ja już nawet nie pamiętam jaka to była pojemność, szczerze Wam powiem, no bo już zapomniałem jaka to była pojemność, ale pamiętam, że to kosztowało chyba 49 klangopunktów. Raz sobie tylko wykupiłem Klangostory, to był jedyny raz. No i co, i potem w grudniu 2010 roku została wydana wersja Klango właśnie z Iwoną całą, która była tylko wewnątrz Klango, więc też jakoś tam sobie to testowałem. Tak. Tak. Tak. No i tutaj w Juliuszu sono i Tsering tau tutaj na松 No i... No i... No i co, no i tylko potem chyba z 2 albo 3 wersje były wydane. Ostatnia była wydana 11 kwietnia 2011 roku, no i co? No i... czasami się zaloguję, ale to tylko po to, żeby coś na szybko sprawdzić przez stronę internetową, którą mam dodaną w ulubionych. A tak to to no po prostu z przyzwyczajenia mam to kręgo odpalone. Odpala mnie przy włączeniu komputera i ono tak sobie tam siedzi i no i jest tam sobie po prostu. O! Jest, bo jest. No ale to już nie było to co, to już nie jest to co kiedyś było, że co chwilę były nowe wpisy, nowe wątki i takie tam. Teraz mamy Eltena i trzeba się cieszyć Eltenem. A mówię w tym wątku sobie powspominajmy stare klango jakie było, jak się o nim dowiedzieliście. No i co? No i tyle. Także zachęcam do udzielania się. W tym wątku. No i co? Życzę miłej nocy. Do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

djsenter

#2 ·

Transcription

Cóż, jeżeli chodzi o Klango, to w ogóle tak to wyglądało na początku, że użytkownik o nicku Longshot mi zrobił kiedyś konto, ja nawet nie wiedziałem o co mu chodzi, po prostu zapytał mnie jaki nick chcę na Klango, nawet nie wiedziałem o co mu chodzi i mówię głupek, tak. No i cóż, taki mi zrobił konto i przez jakieś chyba, nie wiem, dwa lata, może rok, nie rogowałem się, później zacząłem się rogować, ale jeszcze bardzo młody byłem, teraz też jestem młody, ale oczywiście jestem wiele starszy niż wtedy, no i cóż, no, spamowałem wtedy właśnie w ogóle jakieś bezsensowne wątki, posty tam, no, tworzyłem, a później już w 2013, czy tam, to chyba nawet było dzień albo dwa dni przed 2014 i sobie zrobiłem normalny konto DJ Center, no i oczywiście dalej takie mam, nawet nie musiałem się rejestrować na rt, nie, po prostu pisałem DJ Center i już, hasło takie same, takie samo znaczy i, no, i rampa mała, prawda. Szkoda, naprawdę szkoda, że tutaj formułowałem. Fora dalej istnieją, ale ludzie się tam już nie udzielają, prawda, i, i że wszystko tam padło, prawie blogi padły, wizytówy padły, chyba nawet coś tam, w sensie, że jak chcesz sobie edytować wizytówkę, czy coś, to już nie możesz, awatary też padły, fora głosowe, wszystko tam prawie padło, więc cholera, no, szkoda.

Senter San

lukasz1993258

#3 ·

Transcription

Jeśli mam być szczery na dzisiejszy dzień, to w sumie już generalnie praktycznie nie ma co żałować, bo Elten na dzisiejszy dzień przebija Klango, jeżeli chodzi o funkcjonalność. Jedynie, co może i czego może być szkoda, to nagranych postów na forum głosowym Klango, bo nagrywało się tego naprawdę sporo. Byłoby chociaż co wspominać, a tak to nawet nie można tego sobie wspomnieć, bo to po prostu już od roku nie działa. Nie no, wizytówki działać działają tam, więc z edytowaniem wizytówki nie ma najmniejszego problemu, ale Klango blogi od roku nie działają. Z jakichś dwa tygodnie temu, jak Dawid dostał, że tak powiem, maila od firmy, no obiecali coś tam zrobić, ale raczej no nie warto się na to nagrywać. Trzeba się na to nastawić, że cokolwiek już ruszą, czasem nawet zastanawiam się, po co te serwery jeszcze stoją, skoro jest tak, jak jest po prostu, no i tyle, no. Ludzie się tam nie udzielają, no bo umówmy się, że już tego praktycznie nikt nie czyta i co z tego, że sobie dzisiaj utworzyć wątek z jakimś zapytaniem, skoro bardzo długi czas tego nie dostaniesz, nie dostaniesz tej odpowiedzi po prostu, bo tam już praktycznie nikogo nie ma, szczególnie z Polski już nikogo nie ma. No i trzeba się cieszyć teraz Eltenem, no. Trzeba jakoś zamknąć rozdział pod tytułem Klango, a tutaj robić wszystko, żeby się tutaj tętniło życiem, na Eltenie, tak? Żeby tutaj było jak najlepiej, no i tyle, raczej pozdrawiam wszystkich.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#4 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Ja o Klango dowiedziałam się przez... Znaczy, na początku w roku 2006 został mi zainstalowany na komputer taki bez gadacza Mistrz Klawiatury, no i ja sobie wiadomo klikałem tam i się jarałem tym, że to mi mówi. W sumie nie wiem czy to było od Klango, ale wiem, że była taka gra Klango, właśnie podobna na Mistrzu Klawiatury, bo tak. Potem jak byłem w czwartej klasie szkoły podstawowej, w 2014 zainstalowałem Klango i założyłyśmy... Mam tam konto z rodzicami jeszcze. Kac 14 kuc i na początku... Bo to było już w tej fazie jak się Klango zaczęła osypać, więc jak ja w pełni opanowałam Klango, to tak naprawdę nic tam się nie działo praktycznie, ale jeszcze coś tam się można było wypowiadać i się troszkę ludzi tam wypowiadało. Oczywiście z taką naszą niedużą społecznością też tworzyliśmy różne grupy, dołączaliśmy do różnych grup i udzielaliśmy się w tych grupach. No, potem od Daszka, nie pamiętam kiedy to było, ale potem od Daszka dowiedziałem się o tych grach Klango, o tych grach Klango typu Nawiedzona Fabryka, że one tam kiedyś były i sobie tam je jakoś zainstalowałem na komputer przez jakieś tam aplikacje, a tam jakiś Klango 1 zainstalowałem, znaczy nie jakieś tylko po prostu, no i sobie w to grałam. A potem miałem jeszcze parę innych kont i wypowiadałam się na forum głosowym. No, szkoda bardzo też tego właśnie, że forum głosowe upadło, bo fajne były tam wpisy różnych fajnych ludzi i na różne fajne tematy, ale niestety jedne rzeczy się kończą i drugi zaczynają.

lukasz1993258

#5 ·

Transcription

No, jeżeli chodzi u mnie o aktywność, no w ogóle na forum, na Klango i o grupy, to może ja się wypowiem w taki oto sposób. Że jeżeli chodzi o forum zarówno tekstowe, jak i głosowe, to na samym początku jak miałem założone to konto Klango jako Artur, to tak raczej sporadycznie się udzielałem na wątkach Klango w ogóle. Ja zazwyczaj rzadko udzielałem się w takich wątkach. innych niż Klangu, niż poświęconym odnośnie Klango. Ja zazwyczaj udzielałem się w wątkach odnośnie aplikacji Klango. Tam można jeszcze na forum tekstowym na Klango poczytać na szczęście. A tak to na innych forach typu komputery, intern, to tam się sporadycznie bardzo udzielałem. Pamiętam, że bardzo dużo, czy tak dużo, to zależy, ale najczęściej jeżeli chodzi o forum komputery i internet, to udzielałem się w wątku poświęconym właśnie Mirandzie. To pamiętam. Bo tam na początku używania tej Mirandy miałem tam pewne problemy, pamiętam. I to nawet jeszcze można na szczęście gdzieś odczytać w tym wątku. Jest sporawy, duży. Chyba z 800 parę wpisów zawiera, jak nie więcej. Także no troszkę jest co poczytać. No i co, na początku jak wprowadzili to forum głosowe, to też byłem trochę zniesmaczony postałą autorów. Już nie chodziło o te na początku aż tak... Nie chodziło mi o te Klango punkty. Chodziło mi o fakt, że nie można było, pamiętam, na początku odsłuchiwać w ogóle wątków głosowych. Wchodziło się w dany wątek. I nawet nie można było tak naprawdę czyjegoś głosu usłyszeć, bo już wyskakiwał komunikat o sklepie, że trzeba zamówić. Dopiero potem, jak już chociaż darmałe było odsłuchiwanie tych wątków głosowych, to chociaż można było coś posłuchać. Ale z udzielaniem się było lipnie. Bo... Nie zawsze się miało pieniądze, żeby wykupować tam jakąś ilość Klango punktów. ... Ale pamiętam, że... Pamiętam, że moje takie pierwsze udzielenie się na forum głosowym właśnie z nicka Artur z tego konta było właśnie w dni otwarte forum głosowego, bo takie dni były. W sumie chyba były dwa tygodnie dni otwartych takich, że każdy mógł się udzielać. Pamiętam. Chyba raz tylko wykupiłem Klango punkty przez SMSy. Jeszcze mi tata śp. wykupił to chyba na parę dni. Pamiętam, że tam wpisywało się nick Artur i coś tam się dalej wysyłało. To było tak dawno, że mógłbym to zobaczyć w historii transakcji na koncie Artur, bo można to na szczęście jeszcze podejrzeć. Kiedy i co było zamawiane. Tam właśnie sobie wykupiłem tego mega avatara. Śmiesznego. Pamiętam. To. Statusu VIPa sobie nie wykupowałem, bo stwierdziłem, że to jest totalne marnowanie pieniędzy, marnowanie Klango punktów. Wolałem je przeznaczać na wiadomości głosowe, niż tylko na to, żeby mi przy moim identyfikatorze wymawiało status VIP, bo tak wypowiadało. Z Klango Storage kilkukrotnie korzystałem. Ale potem zrezygnowałem, bo stwierdziłem, że to jest bez sensu z tego korzystać. Serwer miał tam 10 giga tylko. No i potem jak już wycofali możliwość zamawiania Klango punktów za pośrednictwem SMS-ów, to już zrezygnowałem w seko Bicie, bo tam trzeba było przez PayPal zamawiać. Ja nigdy się w takie coś nie bawiłem. A potem założyłem sobie właśnie konto pod nickiem luka7993. I w 2014 roku tak intensywnie zacząłem się udzielać forum głosowym na Klango, odkąd właśnie pojawił się Daszek. Jako tako to tam tętniło życie. No w miarę, bo w miarę. Bo dużo użytkowników poodchodziło. No i tak. Więc tak to się wlekło, wlekło aż do samego końca, kiedy rok temu właśnie awaria, która była poprzedzona całym dniem. I to był właśnie koniec listopada, więc prawie rok temu. Pamiętam, że w nocy włączyłem Klango. Zalogowało mi, ale już forum głosowe nie działało i nie działa do dnia dzisiejszego. A jeżeli chodzi o grupy, to parę grup pozakładałem, jakaś tam aktywność była. No a teraz, na dzień dzisiejszy, nawet nie opłacę się tam grupy tworzyć, bo i tak już praktycznie w polskiej społeczności Klango nie ma, więc nie opłacę się w ogóle grup zakładać. Czy nawet dołączać, bo cię i tak nikt nie zaakceptuje. Bo większość tych użytkowników, które właśnie pozakładało do tej grupy, poodchodziła, więc te grupy są. A w większości do tych grup i tak nie ma dostępu nawet do forum. I co, tak to sobie siedzi. Na tym ich serwerze. No i co? No i raczej tyle, no. Teraz to tam czasami się zaloguje na Klango. Nawet teraz jestem zalogowany. To taki chyba nawyk mój jest. Właśnie, że mam je włączone za każdym razem, gdy uruchomiłem komputer. Ale zazwyczaj to już się na forum nie udzielam. Tak bardzo sporadycznie. Zazwyczaj sytuacja wygląda tak, że nawet już nie sprawdza się. Nawet już nie sprawdzam, czy jest coś nowego. Tylko przy uruchamianiu programu Klango od razu mi się pokazuje właśnie komunikat, co nowego. I tam czasami się udzielę, ale to już naprawdę bardzo, bardzo sporadycznie, rzadko. A Klango używam teraz tylko do... Ewentualnego odsłuchiwania radia. Czy szybko luknięcia na kilka stron internetowych, które mam dodane do moich ulubionych. I łatwo mi jest tam przeglądać je po prostu. A są to strony EmSoft i Radio Polska. Niekomercyjny serwis poświęcony radiofonii czy telewizji w Polsce. I ewentualnie jak mam jakiś link bezpośredni do popełnienia czegoś, to jak się wejdzie w daną stronę internetową. I na przykład jest tam, wchodzi się w menu, lewy alt i tam jest strona internetowa. I tam na samysięgim początku, nie wiem, już nie pamiętam jak to się nazywa, ale tam usuwa się... Delaytem zawartość tego, a wkleja się bezpośredni link. To jeszcze można jakiś tam plik muzyczny, czy coś tam pobrać. No i raczej tyle, no. No także... Także... Po prostu pozdrawiam Was i tyle. A, i jeszcze jedno. Pamiętam jeszcze te czasy, kiedy działały trzy stacje radiowe odnośnie Klango. Klango Radio Zero, muzyka z Klango. Ze starych gier Klango, właśnie typu Mistrz Gry, czy Kosmiczne Lotki. I mam te gry jeszcze na komputerze zainstalowane. Klango Radio Themes, czyli... Radio z tematami dźwiękowymi. I Klango Radio Avatars, czyli jak sama nazwa brzmi... 24 na H, chodziły tam właśnie awatarki. I też pamiętam te czasy. No teraz nawet awatary nie chodzą, więc... Nawet nie można wysłać na serwer... ...avatara, więc tak generalnie... Szkoda. No, to raczej tyle. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Odgrzebuję wątek, ponieważ nie wiem, czy oni coś robią, aczkolwiek bym na to nie liczył. W każdym razie, jeśli się teraz chce wejść w Klangoblogi, wyskakuje raport o błędzie. Przedtem wyskakiwało, że serwer nie mógł zwrócić żadnych nagłówków, żadnych danych. Tak teraz niestety są jakiś raport o błędzie, że można go wysłać. Także pozdrawiam.

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

I teraz ostatnia wiadomość Z ostatniej dosłownie chwili Po ponad roku Zaczęło działać Forum Głosowe Klango Jestem tak zdumiony Że naprawdę Jestem w szoku Ludzie naprawdę nie rozumiem nic z tego Pozdrawiam

daszekmdn

#8 ·

1 likes
Transcription

Teksting av Nicolai Winther

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

daszekmdn

#9 ·

1 likes
Transcription

Teksting av Nicolai Winther

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

To jeżeli chodzi o to, to ja już naprawdę nic z tego nie rozumiem, bo po prostu jestem w wielkim szoku. Też sobie wspominam, awatarek już tam jakiś jest, więc ja nie wiem, czy dopiero po apelu Dawida coś postanowili zrobić, chociaż to było napisane w listopadzie, czy jak, no bo szczerze powiedziawszy naprawdę nie wiem, co to ma być i cały czas mi to nie daje w ogóle spokoju. No także ja jestem lekko zdumiony, tak jak mówię, bo ja dobrze pamiętam, kiedy klangoblogi przestały działać, no klangoblogi, dobrze pamiętam, kiedy klangoblogi przestały działać? I kiedy? Kiedy przestały działać porum głosowe, no i to była końcówka listopada 2016 roku. Pojechałem tam jeszcze po tej całej Awalii, w nocy jak włączałem klęgotłuszcz, to nie działało, a po czym następnego dnia jechałem razem na szczyty, czyli w góry, także bardzo dobrze to pamiętam. Wtedy wróciłem w niedzielę, no ale niestety już wtedy to ustrojstwo nie działało, aż do dnia wczorajszego. Wczoraj o tym, że klangoblogi i klangoforum głosowe jako tako działało, po prostu przez przypadek się połapałem. To była noc. Po prostu weszłem w klangoblogi. I coś mnie przestało. I coś mnie pierwsze zaniepokoiło. To właściwie w błędzie. No i potem wszedłem właśnie w forum głosowe. No i taka niespodzianka mnie spotkała. Więc siedziałem sobie północy i sobie wspominałem stare, dobre, płodziwe, że tak powiem, czasy. No także póki co z mojej strony tyle. I pozdrawiam. Dziękuję.

daszekmdn

#11 ·

1 likes
Transcription

Podejrzewam, że po tej wiadomości, podejrzewam nawet dlaczego teraz, po prostu mieli dużo do zrobienia, jak już teraz jest majówka, to pewnie Maciej miał wolne, to sobie zasiedł do tego serwera i to podniósł generalnie. Bo z tego co ja wiem, to on programistą był głównym i on chyba chciał to Klango dalej w ogóle robić. Tylko oni właśnie nie chcieli, jakby reszta jego ludzi z firmy. No a kwestia taka, że ja mam mega awatar, to sobie mówię więcej. To idę się bawić awatarami, posłuchać sobie tego co było. KONIEC

lukasz1993258

#12 ·

Transcription

Mega Avatar to ja mam na koncie Artur, bo sobie kiedyś założyłem, jak jeszcze klangosklep działało, gdy jeszcze nie było z tym aż tak wielkiego problemu, więc w sumie jestem w suku, że to by się udało jakiś Mega Avatar założyć, no bo to jednak kosztowało swego czasu 40 klangopunktów, podajże z tego co ja kojarzę. Więc jestem troszkę lekko zdumiony, że w ogóle to by się udało zamówić, bo niestety ja już tego nie mogę zamówić, chociażbym chciał, aczkolwiek nie sprawdzałem, ale i tak szczerze powiedziawszy wątpię, że mógłbym to w ogóle zamówić. Co do tutaj pana Macieja Lidowskiego. No to ja tam nie wiem, czemu on to chciał dalej robić, skoro on się definitywnie w tym wątku o Shepito wyraził, co do naszego rozwoju klangów, zaś natomiast tak jak ty mówisz, to może być prawda, że po prostu mieli taki nawał pracy, że nie mieli czasu. Nie mieli czasu, żeby usiąść i to zrobić, złożywszy na to, że wczoraj jeszcze z ciekawości patrzyłem na stronę Shepito i tam coś od marca 2018 roku można robić, tylko dokładnie nie wiem co to jest, więc może być taka sytuacja, że tak powiem, po prostu faktycznie może być tak jak ty mówisz, że po prostu pan Maciej Lidowski zgodnie z tym, że on to zrobił, to może być tak, że on to zrobił. No i zresztą, korzystając z okazji, że jest maliówka i większość ludzi jeszcze po prostu znalazł na tyle sporo czasu, że po prostu usiadł do tego serwerka, no i go podniósł. No i co, no i dzięki temu można wspominać sobie stare dzieje, jakie się robiło. Ja wczoraj sobie głosowy słuchałem sprzed kilku lat. Także jest to wspominać. No i tak na razie z mojej strony to tyle. No to także pozdrawiam.

pajper

#13 ·

1 likes
Transcription

Szczerze mówiąc, jak ja znam życie, to podejrzewam, że po prostu trzeba było jakiś plik włączyć albo oczyścić logi, bo może po prostu miejsce na dysku się skończyło albo coś takiego i mogę się mylić, ale to pewno była robota na 5 minut.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

Skoro to właśnie była robota na 5 minut, to jedna rzecz i tak mnie ciekawi, a mianowicie dlaczego klangoblogi jak się wejdzie jest błąd, a jak się wejdzie przez stronę internetową to normalnie wchodzisz się na klangoblogi, skąd to się bierze?

pajper

#15 ·

1 likes
Transcription

A to tu ja Ci mogę, Łukaszu, bardzo prosto wytłumaczyć. Przynajmniej podejrzewam, że o to chodzi, ponieważ kiedy spróbujemy połączyć się z klangowym WordPressem czy z jakiegoś klienta WordPresa, na przykład LaLua, który najprawdopodobniej klangowy korzystuje, ponieważ jest w tym języku napisane, to uzyskujemy błąd. O dokładnej treści już go pozwolę sobie nawet przeczytać. The block you have requested is not installed properly. Please contact the system administrator. Więc podejrzewam, że coś przeoczono albo robiono to tak szybko, że coś popsuto.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

No to znaczy, jak ja wchodzę w Klangoblogi przez aplikację Klango, no to po prostu wyskakuje błąd i wyśle raport o błędzie. A Daszak mówił mi, że przez stronę klango, przez stronę się da wejść na Klangoblogi. Także jakoś to jest dziwne wszystko. No ale forum działa, no super.

Julitka

#17 ·

1 likes
Transcription

No, witajcie. Ja z Klangą miałam do czynienia, no nie wiem, zaraz moment, chwila, bo muszę się teraz mocno zastanowić, od 2010 roku, jeżeli nie od 2009, ale chyba od 2010. No, nawet od 2009, bo pamiętam, że miałam 11 lat, jak sobie założyłam i tak potem się dopiero dowiedziałam, że w sumie to Klango jest od 2013 roku życia, trochę tak w sumie niefajnie. Trochę jak z Facebookiem, przy czym oczywiście Facebooka założyłam w 3 dni po swoich urodzinach, ale nie o tym. Także byłam dość, powiem szczerze, od dawna. Jeszcze pamiętam stare dobre Klango 2 i potem wejście, mega wejście Klango 3 i to były chyba jakieś wakacje czy weekend. No, w każdym razie miałam wtedy wolne i nagle tak coś tam wchodzę i nagle takie wow, premiera Klango 3 i grupy i blogi. W ogóle fora głosowe, po prostu już czad totalny. Ja na forum głosowym nie udzielałam się na Klango, tak jak do teraz nie udzielałam się na Eltenie, na forach głosowych. Pamiętam różne takie skoki w stylu na przykład, bez urazy tutaj dla nikogo, konta Marek Dyrektor, których było chyba 7, tak? I była akcja oczyszczania Klango z Marków Dyrektorów. Pamiętam pierwsze... Pamiętam pierwszy nieformalny zlot Klangowiczów podczas konkursu czytania Brailem, to było w Warszawie, chyba w 2010, tak mi się wydaje. No to też poznałam tam parę osób, między innymi Picioka i Celtic chyba też, tak mi się wydaje. Pamiętam, jak pierwszy... Pamiętam pierwsze parę osób, do których... Napisałam na Klango, to była jeszcze Danuaria i ja do niej piszę, cześć, jestem Julita, mam 11 lat, po czym otrzymuję informację zwrotną, cześć, jestem Danusia, mam 39 lat. I tak potem się już trochę przyhamowałam, już tak do wszystkich nie pisałam, już się zastanawiałam, do kogo napisać. Jedną z rzeczy, które najbardziej pamiętam z Klango były bloki i rzeczywiście bloki bardzo mnie pociągały i dużo się udzielałam. Miałam dość bogaty blok, co prawda. Jak teraz patrzę, to ręce załamuję, bo on był straszny. Pod względem stylistycznym, estetycznym i w ogóle etycznym, jakimkolwiek. Pamiętam, jak czytałam innych blogi i wydawało mi się, że znam ich życie jak własną kieszeń, co oczywiście było bzdurą, bo na blogu można było wszystko napisać, ale ja jeszcze o tym wtedy nie wiedziałam. Pamiętam gry, tak, no i pamiętam też ten moment, kiedy wszedł czat, ten program do czatu. Były pokoje i nawet w pewnym momencie, co całkiem nieźle to szło, może dlatego, że to było nowością, to rzeczywiście było tam sporo osób i ja tego nie lubiłam i generalnie nie lubię czatów, bo zawsze jest tam chaos wiadomości, ja nigdy nie wiem kto do kogo co pisze, dlatego nie lubię grupowych na Messengerze też. Tak, co jeszcze pamiętam, no oczywiście gry Klango. W ogóle z Klango... Jako pojęciem Klango spotkałam się po raz pierwszy, bo ktoś tam się zainteresował, czy są gry dla niewidomych i wpisał w net gry dla niewidomych. Pierwszą stroną, jaka mu wyskoczyła, była właśnie strona Klango i z tej strony właśnie pobraliśmy, czy ktoś mi pobrał, czy ja pobrałam, ja chyba jeszcze nie, bo byłam za mała, nie wiem, miałam 8 lat, 9, kosmiczne lotki, wersję demo i to było po prostu szok, bo ja w to siedziałam i grałam. Tak, z resztą gier nie miałam do czynienia, trochę się tam niby bawiłam, nawet próbowałam w nawiedzonej fabryce, coś tam, ale pamiętam, że jeżeli mi się nie udało, czy coś tam, czy mi gadacz nie działał, no to generalnie tak to wyglądało, to są moje doświadczenia z Klango. Boże, jak ja długo broniłam tego projektu, naprawdę i teraz przyznaję z perspektywy czasu, bo generalnie Danuaria została po prostu zmieszana z błotem. I jakby ja nie tyle nie zmieniam swojego zdania, no co uważam, że trochę tak się wycofała, tak, tak, tak, no po prostu wycofała się trochę, no, ale z drugiej strony miała trochę racji, że rzeczywiście musiałabym jeszcze raz przeczytać jej wiadomość, żeby w ogóle wszystko zrozumieć teraz z nowej perspektywy, ale rzeczywiście nie było sensu tego ratować, bo to niestety firma, niestety programiści się troszkę... no cóż, no wiadomo, jak to wyglądało z programistami. Pamiętam, jak bardzo zdenerwowały mnie Klangopunkty, to był... nie, to ja poczułam ogromny niesmak. Uważam, że takich rzeczy nie powinno się robić w tego typu projektach, to jest nie fair, moim zdaniem, bo stawia pewną grupę użytkowników, nie ukrywajmy, bogatszych użytkowników, ponad innymi. Ja na przykład wtedy nie mogłam kupić sobie Klangopunktów. Jak bym powiedziała rodzicom, że tato, bo ja nie mam takich użytkowników. Jak bym powiedziała rodzicom, że tato, bo ja nie mam takich użytkowników. Jak bym powiedziała rodzicom, że tato, bo ja nie mam takich użytkowników. Tak, ale nawet nie tak, jak te klagopunkty, Supp 0. Nie, nawet nie próbowałam, nawet nie tyle, żeby mnie rodzice nie pozwolili, tylko po prostu ja sama wiedziałam, że to jest strata pieniędzy, ale z drugiej strony czegoś mi brakowało i to, to było zdecydowanie niefajne. Ale generalnie z klango, myślę jak większość klangowiczów, mam dobre wspomnienia, tak, Elten jest zupełnie czymś innym moim zdaniem, Tak, także Elten jest zupełnie czymś innym moim zdaniem, mimo tego, że są podobne, to Elten jest zupełnie naprawdę inne. zupełnie naprawdę innym programem.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

denis333

#18 ·

Transcription

Witajcie Wszyscy, co do Klango moi drodzy, no to w sumie namówił mnie kolega, niegdyś w 2008 czy 2009 roku, chyba to był 2009 rok, tak to był 2009 rok. Pamiętam, że założyłem sobie właśnie konto na Klango, to jeszcze było wtedy, to był wtedy jeszcze Klango Player, pamiętam. I w ogóle, wiecie co wam powiem, taką dziwną rzecz, bo na przykład jak wchodziłem sobie na forum, to zawsze myślałem, kurde, to tam, to jakieś forum, te fora muszą być jakieś zewnętrzne. I ja tak czytam, czytam, czytam. I sobie myślę, kurde, wypowiedzieć się, nie wypowiedzieć się, a jak stwierdzą, że mdurny ślepaczek i mnie zbanują, no to kurde, trochę się bałem. No ale jakoś tak później znalazłem gdzieś wątek NVDA, mówię, o, o, to, to, to chyba, to jednak, to faktycznie są tylko nasi. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game. No i w sumie stwierdziłem, że się wypowiem na forum, bowiem wcześniej z Klango to tak bardziej korzystałem do gier typu Skid, typu Long Game.

lukasz1993258

#19 ·

Transcription

które były tworzone za czasów, kiedy to kręgło chyba było jeszcze jako tako rozwijane. Tak generalnie to powiem, że tam jest około dwieście sześćdziesiąt parę pokoi, jak nie więcej. Oczywiście mówię o polskim rumie, bo innych tu nie patrzyłem. Do tych pokoi albo nie można dołączyć, bo jest hasło, albo nie można dołączyć w ogóle, bo jakiś błąd wyskakuje. Te pokoje są, po prostu są tam od dwóch, trzech, prawdopodobnie nawet czterech lat. I tak sobie z ciekawości zrobiłem pewien test. To znaczy wziąłem sobie, stworzyłem własny swój pokój, bo na szczęście to jeszcze można zrobić. Jest możliwe. Jest możliwość, że można stworzyć jakiś swój własny pokój na czacie, ale robiąc się z innego kąta, chcąc się połączyć z tym pokojem, nie jest już to możliwe. Niby coś tam próbuję, niby coś tam próbuję, ale niestety to nie ma w ogóle rezultatu, bo to bez skutku jest. A teraz, skoro wspominamy Klango, to przypomnijmy sobie też dźwięki, jakie były startowe. Tak. Bo jak ja miałem Klango 2, coś tam, to był taki dźwięk, taki coś w tym stylu. Raz lewy, raz prawy kanał. Potem była ta orkiestra, ale premiera Klango 3 odbyła się właśnie 3 lipca 2009 roku i wtedy właśnie była ta orkiestra, pamiętam. Ja tą orkiestrę bardzo dobrze pamiętam. Nie lubiłem jej za bardzo. Jakaś taka dziwna była. Szkoda, że nie ma takiej możliwości, żeby móc ten dźwięk zdobyć, bowiem go tu pokazał. Ale bym musiał tutaj przeinstalować, a mi się za bardzo nie chce. Jeszcze do powodzie 3. Dopiero od 20 października 2010 roku, chyba się nie mylę, aczkolwiek mogę się mylić, to przepraszam, ale chyba tak. Bo nawet w wątku głosowym w jednym na Klango, który można już odsłuchać, no wiesz co mówiąc, ciekawy jestem przez chwilę, jest dokładnie przedstawiona przeze mnie cała historia Klango. To znaczy wątek ma nazwę... ...nowości w najnowszym Klangu. I tam wszystko, w miarę możliwości, powiedziałem to, co chciałem powiedzieć, pamiętam. Ale to już było tak dawno, że naprawdę... ...jak ja tego dzisiaj na przykład odsłuchałem, to... ...no naprawdę byłem po prostu w lekkim szoku. Więc... ...naprawdę byłem lekko zdumiony, że... ...że w ogóle jeszcze to zrobili i że można tych starych wątków, starych wspomnień odsłuchać. Mało tego, tam się jeszcze można wypowiedzieć. Tam się jeszcze można wypowiedzieć i... ...to po prostu mnie zgięło z nóg, że tak powiem, i to konkretnie. I teraz tak... ...co do grup... ...to ja też za bardzo... ...no szczerze powiedziawszy nie przepadam za grupami. Ale w ostateczności... ...czasami tam w jakiejś grupie się zawsze udzielałem. Ale nie jestem takim jakimś specjalnym fanatykiem grup, żeby się nimi cieszyć. Żeby cały czas się w nich udzielać i żeby po prostu być w dzień na jakiejś grupie. Co do czata... ...no tym bardziej go nie lubiłem. ...na czasów, kiedy... ...na Klęgło jeszcze ten Klęgłoczat istniał. No bo niestety, ale... ...po prostu tam, tak jak tutaj mówiła Juridka, tam był chaos. Tam ktoś do kogoś pisał, nie wiadomo o co chodziło. A jeszcze w tych czasach, kiedy... ...Klęgło się jako tako rozwijało, ten Klęgłoczat... ...no jak wspomniałem na początku, po prostu on był niedopracowany moim zdaniem za bardzo. Więc... ...czasami były takie sytuacje, które ja pamiętam. Że... ...miałem umówione spotkanie z jakimś znajomym czy z kimkolwiek. I zakładaliśmy pokoje na hasło. Ale niestety, żeby wbić się do tego pokoju... ...no to już niestety był problem. To już było naprawdę uciążliwe moim zdaniem. I tak to mniej więcej wyglądało. Co do Klęgu Punktów, to... ...ja już tutaj też mówiłem, że było... ...przegięcie i pojechanie po całości. Tylko, że mi się jako tako czasami udało coś tam załatwić. Choćkolwiek nie podzielałem i nie pochwalałem takiego pomysłu... ...z jakim pomysłem myśli autorzy Klęgu. Bo tutaj Julitka, tak jak mówiła, to... ...bogatszych postawiała w dobrym punkcie. Znaczy... ...no... ...wyłyszczało nas od bogatszych. Bo oni byli lepsi. W sumie takie jest moje zdanie. Bo mogli sobie tam to i owo wykupić. No ja na przykład nie dałbym... ...podajże... ...dwustu... ...paru chyba Klęgu Punktów... ...za przejście dwóch rund more no more. No przepraszam bardzo, ale to już jest lekkie przegięcie moim zdaniem. Tak samo jak... ...irytował mnie fakt, że nie można było na początku forum głosowego... ...osłuchiwać, że już od razu komunikat wyskakiwał. Także teraz się troszkę to i owo zmieniło. Więc też tak to mniej więcej wygląda. Co do Klęgoblogów... ...nie prowadziłem za bardzo Klęgoblogi. Nawet tutaj próbowałem jakiegoś bloga prowadzić, ale stwierdziłem, że to jest nie dla mnie. No bo ja nie mam... ...nic ciekawego do powiedzenia. I taka jest niestety prawda. Nie mam nic do powiedzenia, co mogłoby kogoś zainteresować. Poza tym ja... ...też mam czasami problemy z dykcją i... ...casami problemy mam z pisaniem, bo ja czasami błędy robię, więc już tym bardziej naprawdę... ...nie ciągnie mnie to. Więc na Klęgo też tego nie prowadziłem. A parę dni temu... ...że tak powiem... ...próbowałem sobie ustawić sublokację... ...ale niestety... ...po zainstalowaniu starszej wersji na Klęgo... ...na pendrive'ie jeszcze dodatkowo, żeby nie... ...przeinstalować wszystkiego na komputerze... ...niestety to się nie udało, bo... ...mimo to, że było, dodaję sublokację... ...ale okazało się, że jest kolekcja pusta. No także... ...póki co z mojej strony tyle... ...i pozdrawiam.

Julitka

#20 ·

1 likes
Transcription

Tak, rzeczywiście ten dźwięk z Klango 2 był taki fajny, ten dźwięk z Klango 3 służył, ta orkiestra służyła głównie temu, żeby, no tak jak tutaj ten dźwięk pierwszy, żeby pokazać, że Klango może się połączyć z serwerem, w sumie o to chodziło. No to jak już się publicznie przyznajemy, co przed chwilą kolega Denis zrobił, to ja się też przyznam, że miałam kąt fałszywy, jedno, generalnie moim kątem zawsze było i generalnie będzie Julitka, natomiast na Klango stworzyłam sobie drugie. Była użytkowniczka tam o nicku Kapibarcia i jej blogi. Byłam autentycznie zachwycona, miała dużo rodzeństwa i takie różne przygody i stwierdziłam, że ja też chcę mieć dużo rodzeństwa. Bardzo mi się wtedy podobało imię Roksana i stwierdziłam, że założę sobie konto o nicku Roksi i oczywiście zbajeruję, że jestem koleżanką Julitki i coś tam i nawet pisałam, że... no to ja chodzę do szkoły masowej i nie byłam na konkursie czytania Braillem i podobno tak było fajnie i takie tam różne pierdoły, ale po pewnym czasie nawet poprosiłam Picioka, żeby usunął to konto. To nawet, chyba pół roku nie wytrzymało, także no tak to było. To, to, to, to, to, to było moje grzeszki. Ale ja też miałam taki, taki moment, że najpierw pisałam wiadomości, to wszystkie, to też... ...to też miałam taki, taki moment, że najpierw pisałam wiadomości do wszystkich i wtedyplicity. ...to też miałam taki, taki moment, że najpierw pisałam wiadomości do wszystkich i wtedyfficiency. I nawiązywałam znajomości nowe, bo już mniej więcej z gadu gadu i z tymi takimi podobnymi, no głównie to wtedy gadu gadu i Skype, no to już byłam taka mniej więcej obznajomiona, więc mogłam sobie tam mniej więcej już widziała na czym to polega, już pomijając na przykład do użytkownika o nicku Harry wysłałam zapytanie, czy jest Polakiem w pewnym momencie, na które nie odpowiedział, bo powiedziałam, że, napisałam, że no wiesz, w ogóle jak nie chcesz, to nie odpowiadaj na te pytania. Ale jesteś Polakiem? I on już nie odpowiedział z wiadomych względów i później dopiero coś skapnęłam, że w sumie to, kurczę, chyba te nicki to są takie, one nie muszą być dokładnie, prawda, imionami naszymi, tak, natomiast dopiero po paru tygodniach, jeżeli nie miesiącach odkryłam, że są fora, a potem dopiero media, chyba jakoś to było w tej kolejności. Fora to chyba dość szybko znalazłam, natomiast media to tak odkrywałam stopniowo i to było takie wow i ja nie wiem, czy nawet YouTube to nie był, bo ja jeszcze rzeczywiście to był Klango Player, ta wersja 2 i nie wiem, czy YouTube wtedy był, chyba nie, tak, a jeszcze a propos takich różnych niuansów, to nie wiem, czy pamiętacie w programach, opcje, słoneczne okno, które to nigdy nie działała i w sumie to nawet nie bardzo ktokolwiek wiedział, co to jest, a to miała być przyglądarka klangowa, taka internetowa, przy czym ona nigdy nie działała, to był jeden taki jeszcze mały szczegół, tak, no, w sumie to chyba tyle.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
1 / 13 Next