Zbiórka na nową stronę Internetową
Back to Archiwum Eltena#1 pajper
Szanowni Eltenowicze,
Jak pewnie wiecie, w ostatnim czasie dużo miejsca w dyskusji na Eltenowym forum zajmuje strona projektu.
W pierwszym poście wątku pt. "Strona internetowa, czas podjąć decyzję" oświadczyłem, że nie mam zamiaru więcej sam zajmować się rozwojem strony, ponieważ znacznie wykracza to poza moje możliwości czasowe i finansowe, a także jest niewykonalne dla mnie jako osoby niewidomej. O ile jestem w stanie zająć się kodem i sprawić, żeby strona funkcjonowała i wszystkie zadania wykonywała poprawnie, o tyle nad jej wyglądem nie mam żadnej kontroli. Nawet, jeżeli bardzo się postaram, nie sprawię, by stała się atrakcyjna dla osób widzących, a to właśnie one głównie z niej korzystają.
W połączeniu z wymaganiami dot. dostępności strony i skomplikowaniem funkcjonalności portalu, takich jak fora i blogi audio oraz grupy, zadanie jest niewykonalne dla jednej osoby, zajmującej się jednocześnie klientami na inne platformy.
W tym samym wątku wielu z Was zadeklarowało, że najlepszym rozwiązaniem będzie zorganizowanie zbiórki, z której środki pokryją koszt zrealizowania projektu strony przez firmę zewnętrzną.
Jak wiecie, ceny za tego typu projekty są spore, ponieważ napisanie strony zająć może nawet kilkaset roboczogodzin, a średnia stawka godzinowa dla jednego programisty wynosi ok. 50-80 zł (dane m.in wg portalu edugrafia.pl).
W związku z powyższym zdecydowałem się utworzyć zbiórkę na portalu pomagam.pl, do której link to:
https://pomagam.pl/elten
Wszystkie szczegóły zbiórki podane są w jej opisie.
Jeżeli uda się zebrać całą kwotę, możliwe będzie opłacenie ww. usługi, a dodatkowo pozostanie nieco funduszy na wypadek podniesienia stawek lub opłacenia nowego, szybszego i wydajniejszego serwera, z którego eksperymentalnie Elten korzysta od 28 sierpnia do 27 września.
Bardzo proszę o jak najszersze rozreklamowanie tej zbiórki, a także o udział w niej, w miarę możliwości.
Z góry bardzo dziękuję za zaangażowanie i łączę wyrazy szacunku,
Dawid Pieper
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 nuno69
Wpłacone, udostępnione. Nic więcej nie mogę...
#3 Zuzler
Możesz jeszcze podenerwować ludzi i powysyłać im w wiadomościach prywatnych. Oczywiście jeśli na nich Ci mniej zależy niż na Eltenie.
#4 daszekmdn
Na liście nowa wpłata:
Kot i Ogon
:)
#5 magmar Archived
Słuchajcie. Nie nawidzę pewnych koterii, ale Eltenowi jednak coś zawdzięczam. Jednak wpłaciłam. Usuńcie te wpisy.
#6 dashunt
Swoją drogą, skoro powstał wątek o zbiórce na nową stronę, to po co śmiecić ludziom skrzynki? Nie rozumiem tego, ale może nie muszę rozumieć?
żądam uprzejmie zaprzestania takiej praktyki! Jeżeli powstał wątek, to po kiego śmieci się na skrzynkach?
A właśnie, w tym miejscu, chciałbym się zapytać, jak można usunąć wiadomości po wątkowane? Pytanie może głupie, ale od jakiegoś czasu, kasowanie wiadomości, jest nie możliwe. Delete nic nie robi.
#7 Zuzler
Są użytkownicy, którzy nie śledzą akurat tego konkretnego forum, są osoby, którzy w ogóle nie interesują się forum.
#8 cinkciarzpl
Cienko to widzę z taką kwotą, ale kto wie...
#9 Lowca_Androidow
--Cytat (dashunt):
Swoją drogą, skoro powstał wątek o zbiórce na nową stronę, to po co śmiecić ludziom skrzynki? Nie rozumiem tego, ale może nie muszę rozumieć?
żądam uprzejmie zaprzestania takiej praktyki! Jeżeli powstał wątek, to po kiego śmieci się na skrzynkach?
A właśnie, w tym miejscu, chciałbym się zapytać, jak można usunąć wiadomości po wątkowane? Pytanie może głupie, ale od jakiegoś czasu, kasowanie wiadomości, jest nie możliwe. Delete nic nie robi.
--Koniec cytatu
A ileż to dostałeś wiadomości w tym temacie, że Ci skrzynkę zaśmieciło?
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#10 nuno69
o jeeeeeezu @daszunt stało ci się że ja pierdolę, lol. Po prostu armageddon, koniec świata i bum. Cholera, ale ludzie mają siekę w fłowie dziwię się że komukolwiek chce się coś tam dla was robić.
#11 pajper
Aż przykro czytać. Prowadzę ten projekt od pięciu lat i nie miałem z niego ani złotówki, przeciwnie, płaciłem na niego i to sporo.
Nawet teraz nie zwracam się z prośbą o jakieś benefity prywatne, a w interesie, zdawałoby się, społeczności. Sprawa dotyczy projektu, nazwijmy to, korzystnego dla nas wszystkich, bo strony portalu, na którym wiadomość została wysłana.
A nawet wtedy spotykam się z takimi reakcjami.
#12 nuno69
Kurna, czemu ja nie umiem byc tak dyplomatyczny
#13 cinkciarzpl
Pajper,
Przestań że wreszcie biadolić. Tylko nie zrozum mnie źle. Chodzi mi o to, że ciągłym narzekaniem na userów, słowami ileś ty nie wydał, ile czasu nie poświęcił niczego nie zyskasz. Chciało ci się, to robiłeś. Proste? Proste. Miałeś fun, ludzie co niektórzy też. Możesz projekt zaorać jednym enterem. Możesz? Możesz. My to wszystko wiemy. Jednych to obchodzi, innych mniej. Ludziom z zasady nie wiele się podoba, wszędzie widzą spiski, układy i inne takie, a szczególnie nasze środowisko. Skumaj to i wyciągnij wnioski. Szacun, że ci się chce, choć ja sam czasem potrafię dowalić, bo uwarzam, że tak trzeba dla zdrowia tego projektu. Ale tak tu, w tym środowisku, po prostu jest. Czas pożucić naiwność i idealizm i wynikłe z tego postawy a zacząć szanować swój czas.
#14 Zuzler
W jednym się zgodzę, a mianowicie w tym, że fakt, że Ty tyle w to wysiłku wkłądasz i jeszcze dokłądasz swoich pieniędzy nikogo tu już nie rusza i mogłeś się o tym sam niejednokrotnie przekonać zresztą.
#15 misiek
To ja tylko może przypomnę, że wpłaty są dobrowolne i nikt apsolutnie nie jest do tego zmuszany. I faktycznie gdy się czyta pewne posty to przykro na sercu się robi, ale powiem to jeszcze raz- aktualnie mnie to nie dziwi, bo nasze środowisko jest zepsute na maxa.
#16 balteam
je*ać to, życzenia sobie można mieć, nikt nie broni. Tylko jak ktoś nie życzy sobie wiadomości od admina to niech sobie portal zmieni;P
Straszny spam, jedna wiadomość od admina na miesiąc.
#17 siwy4don
Może jestem niedoinformowany, ale czy dobrej strony nie można kupić za pare stówek?
#18 pajper
Strona, która jest wizytówką firmy, z kilkoma linkami i kontaktem, a nie forum, blogi, ankiety, wiadomości, z ładną grafiką i to wszystko w oparciu o gotową bazę.
#19 mikolajholysz
@pajper nie myślałeś o opcji zostawienia wszystkiego jak jest, ale przepisania blogów na jakiegoś word pressa, ewentualnie zlecając zrobienie jakieś wtyczki do wpisów głosowych? Na pewno tańsza opcja, a największy problem, czyli nie do końca ładne blogi rozwiązuje.
#20 gadaczka
Jestem pozytywnie zaskoczona tempem wpłat na portal. Jest ono chyba szybsze niż bez utworzenia zbiórki w serwisie pomagam.pl?