Telefony - dyskusja ogólna
Back to inne#81 denis333
A to ja lubię telefony wąskie i długie. Sam mam xiaomi red mi 4 x i jestem z niego bardzo zadowolony.
Jedyne, co by mogło się poprawić to redukcja szumów w mikrofonie, ale o tym to juz chyba pisałem.
#82 pates
a ios jest itunesowy że tak powiem. I ma wszystko na 1 port lightning który to jest niestandardowy więc
ja odradzam i to bardzo odradzam. Android się zmienia, niewiem, idź do salonu, pobaw się tym keyonem
to zobaczysz czy jest ok czy nie.
#83 misiek
Pates- rozumiem, że posiadasz Iphone 10 i masz z nim do czynienia, że się wypowiadasz. Ten Blackberry
dopieroco wszedł na rynek i raczej żaden operator go w sprzedarzy nie posiada. I niewiadomo czy będzie
posiadał kiedykolwiek. Może jakotakiego BB faktycznie nie ma. Nie wiem, a w Antyweb mają bujną wyobraźnię,
no ale sam do końca nie wiem. Fakt jest taki, że jeśli ma fizyczną klawiaturę to idziemy w dobrą stronę,
ale też nie sądzę, by fizyczne klawiatury wróciły szerzej.
#84 pates
nie, ale widziałem, pozatym testowałem inne urządzenie apple i wiem jak to jest.
#85 Lowca_Androidow
@Łysy - to nie jest tak, że idziemy w dobrą stronę. Nadal większa część,jest bez klawiatury właściwie to tylko wyjątki posiadają klawiaturkę i tutaj przypominam, ze jest to klawiatura qwerty (pelna klawiatura) i tak jak w BB Passport jest bardzo wygodna ze względu na dużą szerokość telefonu (klawisze są dość spore i z wyczuwalną przerwą między nimi tak KEYone jest już wąskim telefonem o standardowych wymiarach i tutaj ta sama qwerty musi być upchnięta na sporo węższym telefonie. Mam porównanie qwerty z Nokii E72 gdie klawisze były naciupciane do ogarnięcia, ale jednak niezbyt wygodne - z BB Passport - normalnie fiacik vs mercedes
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#86 monstricek
Z tego co wiem, sporo niewidomkow w rosji maja key one i sa zadowolone, poniewasz dostempnosc jest swietna.
Ja sam posiadam iphone se, ale, jak by mowa szla o przysiadce na androida, to napewno kupil bym key one,
bo slyszalem bardzo pozytywne opinia. .
#87 pates
czyli to dobry fon. Kupił bym, ale mam inny nowy
#88 misiek
Łowca- domyślam się, że jednak w stronę klawiatur fizycznych nie pujdziemy, ale ważne, że wychodzą chociaż
pojedyńcze fony z takowymi. Smutne jest to, że pewne firmy takie jak np- Samsung cały czas robią tele
z fizycznymi klawierkami i Androidem na pokładzie, no ale one są robione tylko na rynek azjatycki.
#89 Lowca_Androidow
Jest to towar niszowy i dlatego wiele tego nie wchodzi na rynek, a producenci tym nie łąmią sobie głowy - trend jest taki, że telefon ma być dotykowy - który dzieciak będzie teraz naciskał jak może dotykać
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#90 pates
robią takie fony? Ciekawe ale takie fony na palacach jednej ręki można policzyć
#91 misiek
I to jeden z nich jest całkiem niezły ze Snapdragonem 835 na pokładzie i 4 gb pamięci ram. Nazwy modelu
już nie pamiętam, w każdym razie tego Samsunga napewno w europie nie uświadczymy.
#92 pates
a jaka cena? Jeszcze można sprowadzać.
#93 misiek
Nie wiem jaka cena, ale pewnie nie mała. To nie Xiaomi tylko Samsung. Pates- po opłaceniu cła i td nieopłacalny
interes.
#94 misiek
A po za tym- napewno mają typowo koreańskie i chińskie softy. Wątpię, że na to jest jakikolwiek soft
europejski.
#95 pates
da się jeszcze zapłacić przesyłkę i ludzie sprowadzają fony z chin i innych państw i są zadowoleni
#96 monstricek
Na aliexpress mozna kupic takie telefony. Rosjanie kupowali, niekturzy nawed korzystali, ale sensu w
takim kupieniu malo, bo nawed jenzyka angielskiego w nikturych samsungach dla azji niema.
#97 misiek
Patesiku- powtarzam tobie jeszcze raz, że to nie Xiaomi tylko Samsung.
#98 pates
łysiu wiem, ale zawsze da się sprowadzić. Sporo osób sprowadza fony sony, lg, samsunga itd i wszystko
jest ok.
#99 pates
pozatym ja napisałem tylko że się da. A czy jest to opłacalne niech zainteresowani sobie na to pytanie
odpowiedzą.
#100 misiek
W to akurat nie wątpię, że się da, tylko czy jest sens dopłacać i na dobrą sprawę kupować bezużyteczny
paździesz, na którego nie dostaniesz europejskiego a co dopiero przeznaczonego na Polskę firmwareu. Nawet
pewnie jakichś fanowskich romów nie ma na te fony.