Transcription
Thank you for watching!
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh. I don't wanna stop, cause I know I've been living in pain. And I don't wanna feel around. I just wanna keep calling your name, until you come back home. Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh. I'm sticking eyes wide open and I got one thing stuck in my mind Wondering if I dodged a bullet or just lost the love of my life Baby, baby, I feel crazy Up all night, all night and every day I gave you something, but you gave me nothing What is happening to me? I don't wanna live forever Cause I don't wanna live in your place And I don't care where you're at I just wanna keep calling your name Until you come back home I just wanna keep calling your name Until you come back home I just wanna keep calling your name Until you come back home Until you come back home
No bo teraz tak, ten kawałek co deszcz zaprezentował to, o właśnie, posyram się tutaj bliżej głośnik, bliżej mikrofonu, sorry za te trzaski, ale mam nadzieję, że będzie ok słychać, uwaga 3, 2, 1. Jod, tracę, we, o, n, e, we, e, e, a, k, e, e, tracę, łączyk, tracę, we, e, u, e, k, wyczytnik, tracę, lewym arz, o, e, i, i, i, i, n, a, l, tracę, n, i, x, prawie na raz. Mam nadzieję, że zrozumiałeś, co ten syntezator mówił, bo osobiście, no, szkoda, że nie można przesyłać tekstu, bo ale trudno, może dodadzą to w przyszłości, a co do tego, co ja zaprezentowałem, to fragment jakiegoś seta, nie wiem dokładnie jakiego, bo to było, wycięte po prostu, wiesz tam, na forum Radio Polski ktoś zaprezentował odbiór jakiegoś pirata, no i właśnie ten pirat jakiś set, nie wiem, czy robił, czy to było, czy to on sam robił, czy to było puszczone, ale na pewno jakaś remix to musi być, bo to oryginał znam. Przepraszam. Przepraszam.
Dobra, wiem jaki jest tytuł jednej z piosenek, której szukałem, tylko zaraz muszę ją znaleźć. Udało mi się znaleźć tytuł. Remix. Myślę, że wyraźnie to powiedziałem. Gdybym niewyraźnie powiedział, to proszę mi zwrócić uwagę, powiem jeszcze raz. No to tyle.
Witam, ja bym chciał przedstawić kolejne dwa utwory, których szukam. Czasem za bardzo nie pomaga, coś tam pomaga czasem, ale jakieś odrzeczy, bzdury wyskakują. To jest tak, kilka kwestii dotyczących tych utworów. Pierwsza kwestia to jest taka, że utwory były nagrywane w 2015 roku. Jakość ich jest taka sobie, no ale i właśnie powiedziałem o obie kwestie, więc nie muszę mówić drugiej, bo druga kwestia była odnośnie jakości. Tak więc zapraszam do posłuchania tych obu utworów, jak ktoś kojarzy ten utwór chociaż i może jakiego albumu to jest albo coś, to zawsze może powiedzieć. Albo mi na PW wysłać albo coś. No to pozdrawiam. Napisy by Jacek Makarewicz Produkcja Polskie Towarzystwo Astronomiczne Telewizja Polska Transkrypcja Magdalena Świerczek-Gryboś PTA & TVP PTA & TVP
Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year!
Do Daszka. Daszek szukał takiego ładnego utworu starego, który niejednokrotnie leciał w radiu i utwór brzmiał tak. I tak dalej, i tak dalej. To jest utwór wykonywany przez, zaraz Wam powiem dokładnie jak się to nazywa, bo niestety ciężko mi wspamiętać, a to jest utwór wykonywany przez jakąś brytyjską formację, która tworzy takie kadery właśnie wokalne utworów i ta formacja nazywa się Flying Flying Pickets, Flying Pickets się pisze, no i to jest właśnie ten utwór. Dzisiaj go znalazłam, przed chwilką. Pozdrawiam, Mila.
Zapomniałam dodać tytułu do mojego poprzedniego wtisu z utworem. Utwór się nazywa Only You. Niestety utworów o tytule Only You jest dużo. Utwór Only You wykonuje również Sawasz, ale to nie jest Sawasz. Ten konkretny nie wiem dokładnie kto wykonuje w oryginale, bo jest mnóstwo. Jest jakaś wersja Kylie Minogue, jest wersja jakiejś Selena Gomez i jeszcze 100 różnych wersji. Ale ta konkretna to jest właśnie wersja tej brytyjskiej formacji, która wykonuje takie lokalne covery Flying Tickets. Nie wiem co latające, nie wiem co to są tickets, ale nieistotne. Pozdrawiam. Subtitles by the Amara.org community
Dobra, ja nie wiem, powiem Ci Milena, że w ten sposób, że, bo Ty już prezentowałaś ten utwór chyba na RT-nie, czy na NVPS-ie, ale z tego co się teraz na spokojnie wysłuchałem, to mi bardzo przypomina takiego wykonawcę jak C.A.R.I.L.L.I.O. Jest taki wykonawca, C.A.R.I.L.L.I.O., on chyba w latach 90-tych tworzył i powiem Ci, że może jeszcze uda mi się gdzieś znaleźć, ale ten utwór podchodzi mi pod właśnie, pod C.A.R.I.L.L.I.O. i może to jest jego jakiś utwór właśnie, bo to mi się też bardzo kojarzy z tym utworem Samba, też w remiksie C.A.R.I.L.L.I.O. Właśnie on w takim właśnie, mniej więcej był formacie. To jest coś z tych klimatów, z tych Samba, więc, tylko że właśnie, no, myślę też, że C.A.R.I.L.L.I.O. muszą jeszcze poszukać, co to dokładnie jest, ale myślę, że jestem na dobrej drodze.
Nå står vi i dag om det som vi grønne grann om, det er å vive. Vi har aldri lagt på oss en hel del aspekter, man har aldri lagt på seg en hel del fordeler. Men vi har veldig flott tilgang igjen, det har vært veldig spennende av oss. Det har vært veldig spennende, det forstår aldri. Først og fremst, fyrst, fyrst, fyrst, fyrst, fyrst, fyrst.
Wielu osobom wydaje się, że to jest skuter. Kawałek w oryginale ogólnie nazywa się Outland Syne. Nie wiem, jako się czyta to syne. S-y-n-e. Ale właśnie, no... Jak wpisuję skuter i to, no to nic mi nie wychodzi. Także... Nie wiem, ja bym też powiedziała, że to jest skuter, ale no... No właśnie. Dzięki.
Takk for at du så med. Takk for at du så med. Takk for at du så med.
No cóż... Yyyy! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Ja niektóre rozwiązania tych piosenek, które udało mi się rozpoznać, co większość daszek powysyłał, mi się udało niektóre znaleźć i wysłałem daszkowi na PWG, jakoś nie miałem czasu na forum wchodzić, ale to teraz dla wszystkich powiem. Czyli tak, zaczniemy od... Dobra, dalej jedziemy. To jest... S-C-O-O-P-E-X Forever F-E-M Małpa L-E Producer CRF Radio Mix, czy Radio Edit, jak ktoś tam woli. Tylko, że to jest akurat przyspieszona wersja, ponieważ dasz być może to z kasety nagrywał, to... W oryginale ta piosenka jest w niezłowolniejszym tempie i nieco niższej tonacji, ale i tak bardzo fajna piosenka, coś mi się podoba. To jest Top Models La Esperanza, ale Denis nie dopowiedział, że to nie jest... To nie jest oryginał Esperanzy, tylko to jest... Top Models La Esperanza. Esperanza R-O-C-C-O Remix, więc to nie jest oryginał, nie wiem, może Denis tego nie zauważył albo coś, ale to nie jest oryginał, jakby ktoś chciał posłuchać sobie La Esperanza w oryginale, no to wystarczy, pisze w YouTube'a, to będzie miał, ale w dobrej jakości trudno to w internecie znaleźć. Dalej jedziemy. To nie wiem jeszcze, co to jest. No tą nutkę to już mówiłem, co to jest, w innym pisie. Właśnie tą niedawno rozpoznałem, to jest Doro Fal Forme Again, fal przez dwa ly. Tak więc w ten sposób to brzmi. Dalej jedziemy. To jeszcze nie rozpoznałem. To jeszcze nie rozpoznałem. To jeszcze nie rozpoznałem. To jeszcze nie rozpoznałem. To już rozpoznała Milena. To jeszcze nie rozpoznała Milena. Dobra, nie będę się zdegłębiał, bo to właściwie wszystkie utwory, które rozpoznałem. Dobra, nie będę się zdegłębiał, bo to właściwie wszystkie utwory, które rozpoznałem. Tak więc to tyle z mojej strony. Tak więc to tyle z mojej strony. Żegnam się z Wami, pa!
Ja rozpoznaję utwory Shazamem i właśnie ja uważam, że Ty powinieneś sobie Shazama zainstalować. Ja nie wiem, czy on jest dostępny na Androida, bo ja Androida nie mam, ale ja mam takiego... Na wyjeździe na kolonie poznałam takiego jednego kolegę, który miał Androida i mówi, że niby Shazam jest dostępny na niego. Nie wiem, ale właśnie Shazam chyba się pisze Sychy, Azy, Amy albo coś takiego. Jeszcze musiałbym dokładnie... Zaraz, ja zobaczę zaraz, jak to się pisze dokładnie. Tak, S-H-A-Z-A-M, tak się pisze. Nazwa tego programu. No prawda, to Ci może pomóc w rozwiązaniu większości utworów, bo ja właśnie prawie wszystkie te Twoje utwory rozpoznałem Shazamem. No, ale ten program nie jest również, że tak powiem, nie rozpoznaje wszystkich utworów. Bo na przykład ja, te utwory, które ja wrzucałem, to niektórych utworów mi Shazam nie chciał rozpoznawać, wiadomo. Ale bazę ma dość obszerną, więc... A jak nie będzie dostępne, no to trudno. Ja będę rozpoznawał.
Ja Shazam'a już mam, zainstalowałem go ostatnio jakiś nie wiem miesiąc temu i sobie korzystam i teraz dopiero gdy Shazam mnie rozpoznaje wrzucam piosenkę do tego wątku.
All together now All together now All together now Together, together We are strong Together We're the men of your heart and soul Hear that noise and you lose control All the fear that is taking you home now There is nothing that can stop it, just here we go