EltenLink

I robot roomba - porady i wskazówki

Back to Elektronika użytkowa

#121 papierek

Po co poprawiać? Jak jest źle, można włączyć go drugi, a i trzeci raz jak trzeba, zaleta takiego robociska jest taka, że jak jest potrzeba, to może i chodzić na okrągło, do wyczerpania baterii, znowu ładowanie i znowu sprzątanie xd. U nas jest xiaomi mop pro z odkurzaniem co 1, 2 dni i nie widzę sensu jeszcze odkurzać zwykłym, napewno robot odkurzy dokładniej niż ja nie widząc. Mopowanie też wystarcza do codziennych zabrudzeń, ale większe czy bardziej zaschnięte plamy i tak trzeba mopować ręcznie. Ale odkurza wzorowo. Ale u nas nie ma ani zwierząt, ani dywanów, więc dużo prostrza jest sprawa.

po co mi sygnatura?
2022-05-21 18:01

#122 zywek

Ta, na pewno odkurzy mi taki złom dokładniej, niż ja nie widząc... Z pewnością.

2022-05-26 21:11

#123 balteam

Jeśli będziesz czyścić podłogę godzinami, to pewnie nie, ale tak to co, daleko do Papiera nie masz, jak taki pewien jesteś, że jest to do dupy, to cośczuję, że Papier wzbogaci się o jedną czy dwie butelki czegoś do picia :P

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-05-26 21:49

#124 papierek

To akurat jest fakt niezaprzeczalny. xd
Nie zauważysz wszystkiego, a on przejedzie wszędzie tam nawet, gdzie tobie się nie chce.
-- (zywek):
Ta, na pewno odkurzy mi taki złom dokładniej, niż ja nie widząc... Z pewnością.

--

po co mi sygnatura?
2022-05-27 00:05

#125 tomecki

Najlepiej chyba wypróbować takie coś samemu, o ile ktoś oczywiście taką potrzebę czuje. Ostatnio słyszałem, że apka od Roborocka jest całkiem nieźle dostępna więc alternatywa w razie czego wydaje się spoko.

2022-05-27 07:31

#126 Julitka

Tylko że przetestować da się Roombę i to za bajońskie ceny.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-05-28 11:17

#127 tomecki

Jeśli masz Allegro Pay to teoretycznie można nawet kupić z ich odroczeniem i do 14 dni zwrócić za free. Niektórzy tak testują.

2022-05-28 12:23

#128 Julitka

Jak to konkretnie działa?
-- (tomecki):
Jeśli masz Allegro Pay to teoretycznie można nawet kupić z ich odroczeniem i do 14 dni zwrócić za free. Niektórzy tak testują.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-05-28 12:41

#129 Numernabis

Czy ktoś posiada RoboRock S7?
Jeśli tak to jakieś spostrzeżenia?
On ma ten soniczny mop co drga i podnosi się na dywanach.
Jak się sprawuje sam odkurzacz i apka, czy dostępna?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-05-28 12:52

#130 tomecki

Apka ponoć dostępna, ale sam nie testowałem. Jeśli chodzi o Allegro Pay to działa to tak: musisz sobie to włączyć, oni sprawdzają czy masz zdolność kredytową i jeśli tak to przyznają Ci do 4200 zł takiego jakby kredytu odnawialnego na zakupy. Oczywiście wyłącznie w obrębie Allegro. Za samo posiadanie tego czegoś nie płacisz, a jeśli masz Allegro Smart to masz trochę więcej darmowego. Jeśli cokolwiek kupujesz to możesz zapłacić normalnie albo ze środków z Allegro Pay, o ile koszt nie przekracza tego, co przyznali. W tym drugim przypadku możesz albo zapłacić za to później, chyba do miesiąca po zakupie alborozłożyć sobie na raty. Tu przydaje się smart, bo ta odroczona płatność i rozłożenie na trzy raty jest za friko.
Można więc kupić sobie taką Roombę z Allegro Pay z jednorazową płatnością do miesiąca, testować do czternastu dni i zwrócić. Wtedy środki również zostaną zwrócone na to twoje Allegro Pay. Fizycznie nie zapłacisz ani złotówki, bo sprzedawcy przeleje Allegro, któremu z kolei wisisz ty, ale skoro dokonasz zwrotu to jakby się wszystko anuluje. Tak jak mówiłem, przydaje się do tego smart, bo wtedy zwroty, przesyłka i ta odroczona płatność jest za darmo więc i testujesz bezpłatnie.

2022-05-28 13:44

#131 Julitka

Dzięki za informację.

2022-05-28 14:06

#132 Julitka

Kupiliśmy w cenie, nazwijmy to, okazyjnej Roombę I3+. Zobaczymy, jak się u nas sprawdzi i napiszemy więcej po jakimś dłuższym czasie.

2022-10-17 11:32