EltenLink

#81 kmicic92

Jeszcze serial Timon i Pumba.

2017-12-27 16:28

#82 majkmik1981

Chodzą mi po głowie jeszcze smerfy, ale to było już puźne dzieeciństwo, bo smerfy dopiero jakoś w latach
po 90r pamiętam że z siostrami oglądaliśmy. No znaczy wiadomo one oglądały a ja słuchałem. Fajne czasy

2017-12-27 22:07

#83 kmicic92

W wikipedii wyczytałem, że polski dubbing do Smerfów był nagrywany w roku 1988. Potem w dwatysiące którymś
nie pamiętam dokładnego roku do niektórych odcinków został nagrany ponownie.

2017-12-30 12:31

#84 majkmik1981

Ja smerfy pamiętam dopiero po 90 r kiedy kupiliśmy telewizor w domu. Wcześniej oczywiście bajki też
się oglądało, ale trzeba było chodzić na nie do sąsiada przez miedzę.

2017-12-30 15:36

#85 kmicic92

No też pamiętam jak byłem mały to leciało w telewizji. Jak się brat urodził to też na jedynce puszczali
to.

2017-12-30 16:39

#86 marcysia

co do oglądania bajk to tego było dużo ale kilka z nih to: bracia koala, krecik, smerfy, shrek 1, epoka
lodowcowa, budzik, kubuś puchatek, miś uszatek, żwirek i muchomorek, rumcajs, była jeszcze taka bajka
jak magiczny autobus, listonosz pat, weterynarz fred jak mi sie jeszcze coś przypomni to dopisze.

marzenia się spełniają.
2018-03-04 17:51

#87 kmicic92

Epokę lodowcową to kiedyś wychowawca przyniusł na wideo. Chodziłem wtedy jeszcze do Rabki.

2018-03-04 17:54

#88 marcysia

a tak jeszcze co do bajek to bazyliszek, czerwony kapturek, jaś i małgosia,ulica sezamkowa, nodi,

marzenia się spełniają.
2018-03-04 18:22

#89 jamajka

Oooo, też oglądałam budzika.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-03-04 19:09

#90 matius

Budzika to i ja lubiłem.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-04 19:46

#91 kmicic92

Był jeszcze taki program Jedyneczka. Pamiętam, że tak jakoś rano to było.

2018-03-04 20:24

#92 marcysia

tak jedyneczka też była fajna. jeszcze domisie były.

marzenia się spełniają.
2018-03-04 20:26

#93 kmicic92

Teraz to jedynka całkiem zrezygnowała z puszczania tych programów. Na jakichś innych kanałach to teraz
leci.

2018-03-04 20:31

#94 matius

No jest ABC.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-04 21:53

#95 misiek

Co do programów- ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta: 5 10 15, Ciuchcię, Teleranek, Tictaca czy Domowe przedszkole?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-03-04 23:31

#96 Lowca_Androidow

@Łysy - ja sie wychowywałem na tych programach hehe.
Z bajek to - Wilk i Zając, Bolek i Lolek, było kilka wersji dubbingowanych - Bolek i Lolek na Dzikim
Zachodzie, Wielka Podróż Bolka i Lolka. Miś Uszatek, Miś Koralgol., Biały Delfin Um, a w niedzielnych
wieczorynkach były odcinki Dysney'a - Kaczor Donald, Myszka Micky, Pluto, Kaczor Duffy, Struś Pędziwiatr.
Nie było tych wrzeszczących bajek jakie przyszły kiedy moje dziecko dorastało.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-03-04 23:39

#97 Celtic1002

Ja pamiętam, wszystkie, które wymieniłeś. :)

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-03-04 23:39

#98 misiek

Łowca- no dokładnie. Prawie wszystko co wymieniłeś leciało jeszcze przez lata 90- lata bez troski, bez
problemów i najlepszy okres w moim życiu. Czemu ten czas musiał przeminąć?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-03-05 00:12

#99 matius

Ja pamiętam Teleranek.

2018-03-05 10:17

#100 lwica

Hmmm. Ja wielokrotnie będąc dzieckiem słuchałam słuhowisk takich jak "Calineczka czy "Brzydkie kaczątko".
Co do tego, żę ten kolega pamięta. Może tytuły mu zostały w głowie, a może rzeczywiście jakieś urywki,
ja też co nie co z wczesnego dzieciństwa pamiętam, więc jest to możliwe. A co do bajek telewizyjnych
to oczywiśćie"Reksio, którego musieli mi opisywać widzący. Zdarzyło się też oglądać świat małej księżniczki.
Opowiadający o tym, jak niedobra dziewczynka była w bardzo bogatej, królewskiej rodzinie i się nie słuchała
. Była jeszcze np bajka, której tytułu nie pamiętam. Opowiadająca o jakichś stworkach z czego jeden miał
na imie czajniczek :D i tyle z tej bajki pamiętam. No to tak jakąś tam część wymieniłam

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-03-05 14:07