A no właśnie dobra karta, dobra, tak właśnie przeglądam sobie tam różne opinie i ludzie sobie tą kartę właśnie chwalą, więc naprawdę cieszę się, że no w sumie szczerze powiedziawszy po raz pierwszy mam laptopa, w której nie ma Realteka, to naprawdę bardzo fajne uczucie, także pozdrawiam.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Ja też, no mam tylko Rolitech, ale zapasową kartę inną, którą mogę używać, a też Bliety, która też jako karta bardzo dobrze się sprawuje. Tak więc nie narzekam.
No tak jak już tutaj wspomniałem, jeżeli chodzi o komputer stacjonarny, to takiego mikrofonu używam, gdzie on jest?
O, taki, tutaj taki, no taki typowo studyjny, tak mi się obiło o uszy, taki na podstawce, osobiście zmieniłem na nim podstawkę, bo taką dołączoną miałem na nóżkach, ale mi się nie spodobała ta podstawka.
A więc bo ja taką, o, i ten mikrofon tak sobie tutaj jest w tej podstawce i jest podpięty pod kartę dźwiękową zewnętrzną, a karta dźwiękowa jest podpięta pod komputer z tyłu komputerka, więc no, więc tak to wygląda.
Pozdrawiam.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
A takie pytanie do Ciebie dasz, a czy da się połączyć mikrofon iPhone'a z komputerem za pomocą tej aplikacji, bo już nie jestem pewien, jeszcze jej tak za bardzo nie pobrałam i swoją drogą czekam na podcast, bo zaciekawiłaś mnie.
że ja się tak wtrącę
w tą rozmowę. Nie wiem
dokładnie, ale
chyba słyszałem, że się da
i nie wiem, czy Daszek tutaj
jakichś wątków głosowych
właśnie nie nagrywał z iPhone'owskiego
mikrofonu, aczkolwiek
mogę się mylić,
więc jeżeli
wprowadzam w błąd, to przepraszam,
ale nawet chyba ktoś mi
mówił, że chyba teoretycznie
jest możliwe przez Wi-Fi
czy jakoś tak.
Nie wiem, nie orientuję się, więc
jeżeli wprowadzam w błąd, to przepraszam
i życzę miłego
sobotniego wieczoru,
a właściwie tej reszty soboty, bo
za godzinę będzie
już niedziela, 3 grudnia.
Pozdrawiam.
Po co wy zadajecie głupie pytania, skoro w jednym z pierwszych postów moich ja nagrywałem właśnie z iPhone'a połączonego do komputera, ponieważ inaczej z iPhone'a nagrać się przecież nie da.
I mówiłem tam w jaki sposób to zrobiłem. Dlatego nie zadawajcie głupich pytań, na które odpowiedź już jest nagrana, bo tylko robicie niepotrzebny spam zadając takie pytania. Pozdrawiam.
Ja wiem, że dachu nie ma iPhone'a, nie wiem, może ktoś mi się zrozumiał, ale w końcu ze znajomieniem aplikacji,
skoro dach ma tą aplikację, to nie wiem, no to na pewno ja teraz sobie, na pewno, pewnie jest tam napisane na jakie systemy operacyjne jest.
No i teraz wiem, że jest na iOS, to sobie zainstaluję, pokombinuję, zobaczę sobie jak to wygląda.
Dlatego tak jak mówiłem, że Daszek może wiedzieć, to znaczy może miał coś z tym wspólnego jeżeli chodzi o mikrofon w iPhone'ie, bądź z jakiegoś telefonu nagrywał po prostu te wątki.
I coś mi się przewinęło przez uszy, że to było nagranie właśnie z iPhone'owskiego mikrofonu.
No ale mogę się faktycznie mylić, także mówię jeszcze raz przepraszam jeżeli jakiś tam w błąd wprowadziłem Was. Pozdrawiam.
Witam, to było tak, że na Androida jest aplikacja WMike i WMike Client, a na iOSa jest taka sama aplikacja, tylko że o innej nazwie, znaczy nie taka sama, na podobnej zasadzie, nie pamiętam jej nazwy, ale Longshot w którymś z pierwszych wpisów ją tam powiedział, więc sobie odsłuchajcie.
A, to ten z postów. To ja akurat nie widziałem tych postów i może być tak po prostu, że Daszek nagrywał sobie z androidowskiego mikrofonu, a nie z iPhone'owskiego.
Bo czasami są jego wątki, które się strasznie tnie. Jest trochę tak troszkę śmiesznie.
Graczenie niestety, ale Twój wpis jest pusty. Nie nagrałeś, jakbyś to chciałeś powiedzieć, to po prostu nagraj jeszcze raz.
I tyle. Także pozdrawiam.
Coś się popsuło, nie było mnie słychać, to powtórzę jeszcze raz.
Longshot używa aplikacji WOMike, tej samej co Dash, ona jest również na Androida.
I osobiście, ja nawet nie sterowałem tą aplikacją, ale nie mogę za bardzo dociec jak dokładnie skonfigurować ten mój mikrofon, bo chciałbym go sobie poskonfigurować pod USB.
I ustawiłem sobie USB na komputerze, a na telefonie mam, jak naciskam sobie start, to mam ustawione jako Wi-Fi, a nie wiem jak zmienić na USB, wtedy mi error wyskakuje.
Pisze mi, że w telefonie musisz ustawić port USB, a ja nie wiem gdzie się to ustawia, bo na przycisku Settings nie można wybrać sobie portu, chyba że faktycznie, że przesłyszałem i Longshot używa jakiegoś innego programu.
Dzień dobry, ja w tej chwili, jeśli, nie wiem, nie wiem czy będzie, czy mi się udało, ale nagrywam w tej chwili z mikrofonu w iPhone'ie, z aplikacją WoMic, taką jaką powiedział Longshot i myślę, że mnie słychać wyraźnie.
A testowałem na TeamTalk'u, przynajmniej mi działa i w Audacity, jak się nagrywam, to też mi działa, więc myślę, że tutaj mi działa, tylko właśnie wada jest tego LTE'a, no, taka, że nie można sobie wybrać urządzenia nagrywającego, chyba że, no, to jest prawda jeszcze, ale chyba nie można sobie wybrać.
Nie, nie można sobie wybrać samemu urządzenia, z jakiego ma Elten nagrywać.
Jeżeli na przykład nagrywasz z urządzenia, gdzie jest na przykład podpięty mikrofon,
no to musisz w systemie zmienić sobie na przykład na mikrofonu, z którego chcesz nagrywać.
To jest taki przykład oczywiście, ale no nie ma czegoś takiego, żeby po prostu Elten miał możliwość wyboru już tak powiem karty dźwiękowej,
czy mikrofonu, z którego ma nagrywać.
To tyle. Pozdrawiam.
No i po co to komu, jak możesz sobie ustawić urządzenie domyślne i wtedy to urządzenie domyślne, które jest ustawione w systemie jest używane w LTE-nie również.
To tak, tylko jedyne co dobre by było to zmiana na przykład jakości, jak ktoś ma słaby internet, co by za dużo nie marnować, no i nie wiem, może te mono i stereo.
Ja mam taką prośbę, Gracjanie. Zanim wyślesz jakikolwiek wpis, to sprawdzaj czy on się nagrywał, dobra?
Bo takie wysyłanie pustych wpisów jest trochę takie bezsensowne.
Natomiast co do wypowiedzi longshot, to może powiem w ten sposób.
Nie wiem tak mniej więcej o co Ci chodzi z tym wolniejszym internetem.
No bo jeżeli na przykład ktoś ma wolniejszy internet i się nagrywa post, to chyba raczej dobrze się nagrywa.
Bo to nie działa w ten sposób, że po prostu jak rozmawiasz, nie rozmawiasz na żywo.
Nie jesteś na żywo. Co innego jakby było to na żywo.
To wiadomo, że jakość by się mogła zmniejszyć.
I mogłoby to trochę inaczej brzmieć.
Więc w ten sposób to tak.
Natomiast jeżeli chodzi o wybór, czy to ma być w stereo, czy mono.
Dla mnie to może być, a wczoraj tego nie musi być.
No bo osobiście prawda jest taka, że i tak większość z nas nagrywa mono.
Rzadko kto nagrywa w stereo i taka jest prawda.
Generalnie.
No ale to mówię.
Dla mnie to musi być, no a nie musi tego być.
Znaczy dla mnie to może być, a nie musi tego być.
Więc może w ten sposób się wypowiem co do tego.
Także pozdrawiam.
po prostu
jak
na przykład chcę się używać innego mikrofonu
do LTE na to
nie chcę się co chwila zmieniać
na domyślne urządzenie
ja nie chcę co chwila wchodzić w dźwięk
zmieniać to, zmieniać tamto
wolę mieć ustawione dla jednego programu to
dla drugiego programu tamto
koniec kropka
no owszem
takie rozwiązanie też może być
ale wygodniej byłoby w ten sposób
No ale z drugiej strony po co tak robić, żeby do każdego programu, który na przykład nagrywa dźwięk, czy na przykład, nie wiem, po co robić tak, żeby każdego innego komunikatora używać innego mikrofonu.
To jest dla mnie dosyć takie dziwne. Ja na przykład i do Eltena i do Skype'a, którego rzadko używam, bo rzadko używam mikrofonu z Kreativa, z którego obecnie nagrywam i nie potrzebuję co chwilę zmieniać się z jednego na drugi mikrofon, bo i tu dobrze nagrywa i tam dobrze nagrywa i uważam, że to raczej nie ma sensu, skoro wybieramy już mikrofon, z którego ma nagrywać.
W systemie, no to lepiej używać tego mikrofonu do wszystkich aplikacji, w których się udzielamy, czy to na przykład też do konferencji, czy to tutaj, czy do Skype'a używać tego mikrofonu jednego, a nie bawić się tak, że tu na przykład używam Realteka, do Skype'a używam na przykład mikrofonu z Kreativa, ja jeszcze do czegoś innego używam innego mikrofonu, a nie wiem, po co coś takiego robić.
Jeżeli dobrze z danego mikrofonu słychać i bardzo dobra jest jakość dźwięku, to uważam.
Że lepiej tego mikrofonu używać, z którego się lepiej słyszy dźwięk i który najlepiej emituje ten dźwięk, jak dla mnie, używać go do wszystkiego, a nie bawić się w jakieś dziwne cudowanie.
No to raczej tyle. Pozdrawiam.
No ale to przecież rozumiem, ale przecież można, tak jak mówię, powiem jeszcze raz, dla mnie ta opcja wybierania z którego mikrofonu może być na LTE, ale nie musi być.
Przecież można sobie spokojnie wybrać w panelu sterowania mikrofon domyślny, systemowy, zrestartować LTE na no i tyle. I raczej jest już wtedy po sprawie, tak? No właśnie i wtedy jest w porządku.
This site uses cookies to enhance your experience.