Transcription
No witaj, witaj, generalnie to jest nagranie z adaptera A3, który jest podłączony tym razem jako liniowo do karty Sound Blaster XP HD, no nie HD, sorry, źle, do Sound Blaster XP Pro V3. To jest moja karta, której używam do komputera, ona ma wyjście liniowe i właśnie adapter A3, on daje dodatkowe napięcie, on ma taką bateryjkę w sobie, to jest taka bateria, hmm, ona się chyba nazywa R44, ale nie dam sobie ręki uciąć, to jest po prostu takie coś, to wygląda jak paluszek, tylko że jest to o wiele mniejsze i krótsze. No dobra, więc tutaj ponownie test przestrzeni, chociaż raczej powinno być tak samo, dlatego że... Ustawienie mikrofonu się nie zmieniało, tylko po prostu zmieniło się źródło, skąd one są zasilane. Na pewno na tym adapterze są mniejsze szumy, bo to już słychać. I teraz tak, teraz będę pokazywać, co on takiego potrafi, bo on ma kilka fajnych sprzętowych konfiguracji. Ma dwa przełączniki, teraz tak, teraz właśnie zaraz przełączę pierwszy przełącznik. Proszę Państwa, to jest tryb low-cut. Czyli obcinanie niskich częstotliwości, albo inaczej filtr dolno-zaporowy, znaczy, no, albo na przykład to się też nazywa high-pass, czyli... Znaczy, źle powiedziałem, filtr górno... No nie, dobra, już mniejszało to, ale w każdym razie to jest low-cut, czyli on obcina dolne częstotliwości. Tutaj włączymy sobie powrotem tryb zwykły. O! I teraz kolejny przełącznik. Tylko trzeba, muszę sobie go wycelować. To jest, proszę Państwa, tryb minus 20 dB, czyli po prostu obcina nam głośność o minus 20 dB. Pyk! Wracamy do poprzedniego trybu. No i tak to generalnie wygląda. Ten adapter ma trzy ciekawe funkcje, nie powiem, że nie. Brzmi on, no, brzmi on trochę inaczej niż ten, ale na pewno ma mniej szumów i, no, jest to co innego, na pewno poziom wyżej niż ta integra budowana. No to wiadomo, wadą tego jest to, że tu bateria, akumulator się zużywa cały czas. Znaczy, nie wiem, to nie jest raczej akumulator. To jest po prostu zwykła bateria. To nie jest akumulator, więc... Więc ona się zużywa. Tak więc ja się już z Tobą żegnam. Już mi się trochę język plącze, bo już jestem zmęczony i muszę już iść spać. Tak więc na razie.