Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące TalkBacka. Jak w TalkBacku można edytować wartości suwaków? Czy w ogóle się da to zrobić? Bo przesuwanie palcem w górę i w dół przesuwa suwak o 5%, a chciałbym pewien suwak w moim telefonie ustawić na 2%. W związku z tym jak mam go ustawić na 2%? Czekam na odpowiedź.
Nie wiem jak na innych tlefonach i na TalkBacku googlowskim, ale Samsung Galaxy Z Flip 4, program pocztowy Aquamail i oczywiście TalkBack i można aktualnie kopiować treść wiadomości email i to nie poprzez jakiś gest edycji czy OCR, puknięcie z przytrzymaniem na polu z treścią wiadomości wyświetla okienko z któego możemy wybrać opcję "Zaznacz wszystko", a następnie "Kopiuj" i mamy treść wiadomości w schowku i można ją wklejać w dowolne pole edycyjne.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Czy ktoś ma już najnowszą wersję TalkBacka googlowskiego, wersja 15 coś tam :) No i nie chodzi tu o telefony Samsunga, bo te mają innego TalkBacka, no chyba, że ktoś się przesiadł. Pytanie odnośnie bugu jaki występuje u mnie, mam odtwarzacz mp4 HiBi R6 Gen III, wszystko było pięknie i ładnie, po aktualizacji do najnowzsego TalkBacka kiedy trzema palcami ustawię się na "Głośność przy ułatwieniach dostępu" to kiedy przesunę palec do góry żeby zgłośnić TalkBacka ten się wyłącza i pozostaje mi restart urządzenia, tutaj niestety nie działają te stkróty co w telefonach. Inne ustawienia trzema palcami funkcjonują, kurytna, czytanie po słowie czy literze itp, tylko przy poziomie głośności tak się dzieje. Czy ktoś może zaobserwował coś podobnego na swoim telefonie? Wiem, wiem, że to nietypowe urządzenie, ale to jednak android.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
U mnie jest to samo, Samsung Galaxy S24, właśnie miałem aktualizację, chciałem podgłośnić gestem, przeciągnąłem 3 palce i ustawiłem na zgłaśnianie, dałem palec w górę i telefon zamilknął. Próbowałem włączać i wyłączać TB i cisza, nawet nie mogłem przyciskiem zasilania wyłączyć telefonu, przytrzymując ten przycisk ojciec powiedział, że włączony jest jakiś transkrypcja na żywo i pisało co mówiliśmy. W końcu udało się uruchomić ponownie.
No nie wiem, ja właśnie po aktualizacji na Galaxy Z Flip 4, mam dokładnie to samo co na tym Hi-By R6 jak Nivelled, jak próbuję podgłośnić wywala mi TalkBacka, musiałem tą opcję wyłączyć w ustawieniach żeby przypadkiem nie włączyć. Coś musi być na rzeczy. To dwie osoby i trzy urządzenia.
Ale nie głośność muzyki, trzema palcami ustawiamy się na pozycję "Głośność ułatwień dostępu" i teraz palcem w górę, tak jakbyś chciał zweiększyć głośność mowy. Ta opcja musi być włączona w TalkBack czyli pukamy trzy palce w ekran > Ustawienia TalkBack > Dostosuj Menu > Dostosuj elementy sterujące > tutaj ostatnia pozycja Głośność przy ułatwieniach dostępu i kiedy ta opcja ejst zaznaczona to właśnie gdy chcę podgłośnić mowę to wywala TalkBacka
Odznaczyłem tą opcję w elementach sterujących żeby przypadkiem nie wykonać tego gestu kiedy jestem niechcący ustawiony na podgłaśnianiu mowy.
Witajcie. Mam pytanie dotyczące TalkBacka. W jaki sposób mogę przesiąść się z TalkBack Samsungowego na wersję Googlowską? Mam androida `15 i Samsunga M15 5G, a że TalkBack Samsungowy ma bardzo opóźnione aktualizacje, to jednak chciałbym mieć wersję Googlowską, żeby mieć te aktualizacje nieco szybciej. Czy ktoś z użytkowników na jakimkolwiek Samsungu się przesiadał i mógłby mi jakoś wyjaśnić, jak to zrobić? Jeśli stracę jakieś ustawienia TalkBacka, to trudno, nie będzie mi ich szkoda, utawię sobie je na nowo, kiedy będę miał wersję TalkBacka z Google, a nie Samsungową.
Witajcie. Dzisiaj TalkBack Samsungowy mi lekko zgłupiał. Mianowicie, problem jest taki, że w ustawieniach zaawansowanych w opcji skróty klawiszowe brakuje funkcji zmień klawisz modyfikujący. Wcześniej ta funkcja była dostępna, a dzisiaj mi zginęła. Potrzebuję zmienić klawisz modyfikujący TalkBacka z alta na szukaj, bo jak są skróty z altem, to nie mogę wpisywać polskich znaków. Resetowałem TalkBacka do ustawień domyślnych 2 razy, ale funkcja zmień klawisz modyfikujący nie wróciła. Mam androida 15 i Samsunga M15 5G. Nie mam już pomysłu, co mógłbym jeszcze zrobić, abym mógł tą funkcję zmiany klawisza modyfikującego TalkBacka odzyskać.
On nie zgłupiał tylko tej opcji nie ma, albo to błąd programistów, albo jakiś geniusz uznał tą opcję za zbędną, tak jak uznali, że opcja zaisywaniaustawień do pliku jest zbędna i ją usunęli, tak jak jeszcze za czasów Voice Assistant po przejściu na androida 9 usunęłi możliwość zgłaśniania gestem, bo też jakiś genusz usunął ją z opcji. Trzeba pisać do samsung membersz zgłoszenie
I dlatego ja coraz bardziej zaczynam myśleć nad tym, czy nie mógłbym się przesiąść na TalkBacka od Google, bo tam ta funkcja na pewno będzie. No chyba, że i z Googlowskiego TalkBacka ją usunęli, to wtedy przejdę na Prudenca, albo na CSR.
Po aktualizacji do OneUI 8.0 Talk Back zwariował, nie wiem czy to zamierzone, ale jeśli tak to jakaś paranoja, podłączam zablokowany telefon do ładowania i przez cały czas co chwilkę podaje mi ile procen naładowane, to znaczy podczas zmiany procent, bez jaj, podłączamy w nocy, cisza jak makiem zasiał, a tutaj przez półterej godziny co chwilkę dwadzieścia jeden, dwadzieścia dwa, dwadzieścia cztery.... Co jakiś czas, chyba co 5 procent mówi: Ładowanie bateri 95%
Ja akurat tak nie mam, za to często się zawiesza w managerze aplikacji i nic nie gada. Trzeba przejść na ekran startowy, potem znowu wejźść w manager i jest ok.
Zwłaszcza że odkąd można zmodyfikować opóźnienia, faktycznie stał się całkiem używalny. Dokładając do tego klawiaturę, która ma przynajmniej porządne sprawdzanie pisowni, jest nieźle
*** 🇺🇦 🇵🇱
This site uses cookies to enhance your experience.