No co pomylić się nie można hehe. Ja tych ludzi to nie znam co w telenowelach grają tych nowych. A ha jeszcze lubię Zbigniewa Zapasiewicza. Zna ktoś może?
Eee Na sugnale to nie telenowela. :D Ale kto jak uważa. Moimi ulubionymi aktorami są: Wojciech Kuliński, Dariusz Wieteska, Mariusz Węgłowski, Piotr Fronczewski, Lea Oleksiak, Monika Mazur, Tomasz Piątkowski, Wojciech Malajkat, Honorata Witńska, i mogłabym tak jeszcze wymieniać. :D
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."
Noo Gliniarze to też nie telenowela chyba, że czegoś nie wiem. :D I może was zaskoczę, ale też lubię Leę, wszak to i moje strony z Elbląga do Sztumu chyba daleko nie jest. @Kasia będę trzymał kciuki, jak Ci się uda to daj znać :D
Nie chcę wam bórzyć waszego pięknego świata paradokumentalnego, ale tacy jak ich nazywacie aktorzy brani są często po castingach. To są ludzie z ulicy, którzy z aktorstwem nie mają wiele wspólnego, lub aktorzy trzeciej kategorii, których nawet nie chcą w innych serialach tv. Takie paradokumenciki to masówa robiona tylko dla kasy i wcale bym się nie zdziwił, gdy taka psełdoaktoreczka grająca tylko dla kasy miałaby swoich fanów głęboko gdzieś. Po za tym wiadomo, że profesjonalny aktor wybierze inną tematykę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
@Łysy nie da się ukryć, tak czy inaczej gliniarzy oglądam i będę oglądał, bo lubię takie seriale, wszak akcja to tam czasami jest. Na szczęście nie jest to takie barachło typu Dlaczego Ja czy Trudne sprawy.
No i bardzo dobrze, że biorą aktorów z ulicy. Młodych i początkujących, takich jak Lea np trzeba też dostrzedz i dać im szanse. A nie ciągle słuchać i patrzeć na te stare wygi
Kasia no coś w tym jest. Odchodzą jedni, a na ich miejsce przychodzą drudzy, taka jest rzeczy kolej. Szkoda tylko, że jak poruwnam te jak to określiłaś "stare wygi" z grą tych młodych, początkujących, to jakoś wydaje mi się, że poziom aktorstwa i kina polskiego spadł niestety i to bardzo. Proźba do fanów Gliniarzy, nie obraźcie się, nie zjedzcie mnie hehe. Pozdrawiam.
Sorry, ale trudno mi się nie zgodzić z Kmicicem. Polska kinematografia upadła dawno temu: wszędzie tylko komedie psełdoromantyczne, sensacyjne, w których więcej wulgaryzmów niż akcji i fabuły i te śmieszne paradokumenciki, które jeszcze raz podkreślę- przez grających tam ludzi są traktowane typowo zarobkowo, a z nich tacy aktorzy jak z typowego Seby z dzielni bódowlaniec. I w taki sposób oni traktują swoją pracę- byle odbębnić i nara. To już po stokroć lepszym niezawodowym aktorem jest Henryk Gołębiewski, no ale jego brano do poważnych filmów, więc co ja w ogóle porównuję.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Zgadzam się z Łysym i z Kmicicem. Paradokumentów obecnie nie oglądam w ogóle. Kiedyś, jeszcze z babcią oglądałam W11 i w tamtym okresie nawet lubiłam. Gdybym miała wskazać któregoś z polskich aktorów, którego rzeczywiście lubię - mówię tu o młodym pokoleniu - to chyba bym nie potrafiła. Naprawdę, robi się coraz gorzej.
No Henryk Gołębiewski to w dzieciństwie już grał w filmach, potem na jakiś czas przestał, a ostatnio znowu powrócił do filmu. Nawet w serialu Plebania już go hyba nie produkują to też tam zagrał.
W11, mimoże bajka to jeszcze tam jakiś poziom trzymała. Po zakończeniu Anny Wesołowskiej i Sądu rodzinnego jeśli chodzi o ten gatunek to dalej już jest tylko syf i malaria.