Forum

Teamtalk i opinie

Forum mieszane

Poprzednia 4 / 6 Next

lukasz1993258

#61 ·

Transcription

Aktualnie też jestem zalogowany na tym toku, prawdę mówiąc jak mam komputer włączony, to w ogóle się z tym toka nie wylogowywuje. Także zdarza się też taki przypadek, że na tym toku jestem zalogowany 2, 3, 4 dni. Ostatnio jak mi kolega pomagał coś przez NVDA Remote, to okazało się, że komputer był uruchomiony przez 4 dni bez przerwy. Bo miałem problem z jednym programem, którego nie mogłem odinstalować. A aktualnie też jestem zalogowany na TT.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

longshoot

#62 ·

Transcription

No i można sobie elegancko rozmawiać w nocy czy w ciągu dnia i tak musi pozostać jak najdłużej.

lukasz1993258

#63 ·

Transcription

No i zapewne tak zostanie w longshocie. Także głowa do góry, jak to mówią.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lwica

#64 ·

Transcription

Witajcie! Ja również używam Team Talka i również mogę go polecić. Czasem można znaleźć mnie na NVPSach pod nickiem lwiczka PC, Acer, Notebook albo po prostu lwiczka. Ale szczerze mówiąc częściej siedzę na serwerach prywatnych, chociaż jeśli ktoś chce ze mną porozmawiać i mnie woła na NVPS to oczywiście przybywam. Pozdrawiam!

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

daszekmdn

#65 ·

Transcription

Siemanko, niedawno wyszła nowa beta teamtoka. Jest to teamtok 5.4. Jest to pierwsza beta i nie ma tam zbyt wiele zmian, ale jak możemy wykszytać na bryłasze, zmian będzie o wiele więcej. Dodano odtwarzanie strumieni internetowych i plików z internetu po http, co tak na dobrą sprawę było już wcześniej, bo ja mogłem jakoś z tego korzystać nawet na classicu dawno, dawno temu. I cóż... Poza tym zupdateowali kodeki do video oraz opusan do nowej wersji do audio.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#66 ·

Transcription

No, to zobaczymy, co przyniosą następne bety.

lwica

#67 ·

Transcription

Bardzo bym chciała, żeby kiedyś w TeamTalku dali coś takiego, żeby dało się przewijać przy streamie, bo czasem chciałabym przestreamować jakiś dłuższy plik, w którym jest na przykład dużo gadania, a później jest prezentacja tego, co chcę pokazać. No i niestety nie mogę, bo nie każdemu się chce słuchać tego gadania. Pozdrawiam.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#68 ·

Transcription

Tak, na chwilę obecną, jeżeli chodzi o możliwości przewijania streamów na tym toku, to tylko i wyłącznie w wypadku, kiedy mamy to wszystko przeprowadzone przez wirtualne kable.

Paulinux

#69 ·

1 likes
Transcription

Albo wszyscy robią miksa.

Happy hacking

lukasz1993258

#70 ·

Transcription

Tak, bo i tak tyle, że ja osobiście używam sobie tych wirtualnych kabli.

daszekmdn

#71 ·

1 likes
Transcription

Skoro mowa o przewijaniu na streamie, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby napisać o tym biernowi, wysłać mu komita na githubie albo napisać o tym na teamtalkowym forum.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#72 ·

Transcription

No, to też jest jakieś daszku rozwiązanie, chociaż jeżeli chodzi o mnie, to ja praktycznie nic nie streamuję, więc mi to tak naprawdę bez różnicy, czy ta opcja by była, czy tej opcji nie ma.

dash

#73 ·

1 likes
Transcription

Tak, w zasadzie to jest dziwne, że nikt na teśkę nie wpadł w kwestii streamowania. Jak wrócę do domu, to napiszę komitat bierny na githubie.

Ulotka, miouuuu!

lukasz1993258

#74 ·

Transcription

No, świetnie, że napiszesz. Słuchaj, drogo, ciekawe, kiedy wyjdzie nam awersja tymtoka.

lwica

#75 ·

Transcription

też się Daszku dziwię i szczerze mówiąc bardzo mnie to zastanawiało przez pewien czas no ale nikt nie wpadł i myślę, niem nic nie zmieni fajnie, że napiszesz, że dasz mu znać no i może ktoś pomyśli wtedy o tym i coś się zmieni, pozdrawiam

violinist

#76 ·

Transcription

Co do teamtalka, to chyba ja jedynie co bym tutaj naprawił, no to nagrywanie do mp3. Może ja czegoś nie wiem, a jest naprawione. W każdym razie, żeby instalacyjny teamtalk przestał się wysypywać w momencie, kiedy do mp3 chcę nagrywać. Przynajmniej tam, od kiedy ja mam portable wersje. No tam od 5, z kawałkiem chyba 3, czy jakoś tam. Bo w instalacyjnej wersji się to crashowało, a w portable wersjach o dziwo nie. No i fajnie by było. No i kurde jakiś autoupdater by się w końcu przydał, bo to jednak jest jakiś wbudowany aktualizator do wersji. Bo to jednak nie jest wygodne, wychodzi nowa wersja, musisz szukać, pobierać, to tamto. Co z tego, że mi kurwa wyskoczy jakiś kukiel na czacie, że new data available. Jak i tak muszę sobie potem tego szukać, żeby sobie to pobrać. Także się mija z celem. No, to chyba tyle ode mnie. I tak dla przypomnienia, jakby ktoś nie wiedział, albo nie pamięta, to przypominam, że koty są dwa. No. To tyle.

lukasz1993258

#77 ·

Transcription

O tak, autoaktualizacja, to byłaby dobra stroma nitku.

lukasz1993258

#78 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie. Ukazała się nowa wersja TeamTalka oznaczona numerkiem 5.4 No i niby wszystko jest w porządku. Ale niestety jest jeden mały błąd i ten kto wie może wyjaśnić o co chodzi. Dlaczego jak w starszej wersji TeamTalka można było odtworzyć praktycznie każdy kanał na... każdy plik na kanał. Nie mówię tutaj o streamie z wirtualnych kabli tylko przez Ctrl-S. Tak jak w tej wersji niestety ale większość właśnie plików nie da się odtworzyć, bo wyskakuje strem, media file, coś tam, coś tam o przyciski. Powiedzcie mi skąd to się bierze?

DJGraco

#79 ·

Transcription

Biel jak zwykle coś za przeproszeniem spieprzył Nie pozostaje nic innego jak czekać na następną wersję U mnie to akurat działa streamowanie plików multimedialnych na kanał Ale właśnie widzę, że u większości właśnie to nie działa Zastanawiam się w sumie dlaczego Mam nadzieję, że pod wpływem fali Biel wypuści jakąś aktualizację

lukasz1993258

#80 ·

Transcription

No właśnie ja też się zastanawiam, bo tak jak tutaj mówię, że na poprzedniej wersji 5.3.3 to jakoś to działało, a tutaj tu jest bardzo poważny problem, bo nie wiadomo w sumie co się mogło tak naprawdę stać. Zobacz, nic, pozostaje tylko czekać aż Biernem wyda nową wersję TeamToka.

Poprzednia 4 / 6 Next