Forum

Scena dla instrumentalistów, wokalistów i aktorów

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Previous 3 / 3

lwica

#41 ·

Wrzucam udając, że mój perfekcjonizm nie istnieje, zasłyszane wczoraj na przedstawieniu, więc jeśli przekręciłam tekst lub melodie, to nie jest to szczególnie dziwne. :D
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

wesolek

#42 ·

No, no. Szacuneczek, ludzie. :)
U mnie samych nagrań wiele ni ma, więc tutaj podrzucę drugie z takowych (pierwsze w wątku o instrumentach na liście wątków tutaj). Oba na basie i na spontanie nagrywane. Na studyjne przyjdzie czas także wybaczcie mi jakość. ;)

magmar

#43 ·

Transcription

Witajcie, witajcie. Wyobraźcie sobie, że dopiero teraz udało mi się odkryć ten wątek. No to co ja mam zrobić? Też coś wymyślę, ale zrobię to troszkę inaczej. Zapraszam na naszego bloga, konkretnie do kategorii Radosna Twórczość albo Nasze. Nasze, czyli autorskie, a Radosna Twórczość. Znaczy, czyli jest radosna, tak sobie to jeszcze nazwałam, jak prowadziłam go solo, bo taki był początkowy, że tak powiem, zamysł, zanim się wiele nie pozmieniało. Zapraszam do tych dwóch kategorii, Radosna Twórczość albo Nasze, chyba, że wolicie, żebym wklejała link po linku. No to pozdrawiam. Będzie można usłyszeć Magmar śpiewającą i Magmar recytującą i własne i niewłasne.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

magmar

#44 ·

Transcription

Witajcie, coś Wam sobie zagram. Dzień dobry. Dzień dobry. Dzień dobry. Dzień dobry.

magmar

#45 ·

Transcription

Spacja. Dobra, Wena mi dopisuje. Przepraszam za wszystkie nieścisłości, bo to nie jest łatwy utwór. Paradoxalnie, druga część jest skomplikowana, więc będą błędy. Ale mam gitarę i mam Wenę. 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵 🎵🎵🎵

wesolek

#46 ·

Spanish Romance. Katorga dla lewej ręki, ale lubiem. :D

magmar

#47 ·

Nawet ten katorżniczy A-durek mi wyszedł, grałeś to?

wesolek

#48 ·

Ze dwa lata temu ostatnio. Na akustyku trudniej wchodzi przez te akordy z poprzeczką, bo oryginał na klasyku jest grany, a tam nylony, a nie metale jako struny stosują, więc się człek zajedzie, zanim się naumi dobrze dociskać. XD

magmar

#49 ·

Transcription

Znowu Wam coś zagram, bo w sumie czemu nie, jesienna balada, oczywiście się pomyllę pewnie, ale to jest nagranie na żywo, jesteście publicznością, przez którą pierwszy raz gram ten utwór. Cieszę się. Cieszę się. Cieszę się. A dobra, co będzie, to będzie, sorry za błędy, ale jakoś tak, wiecie, natknęło mnie, ćwiczę sobie, że tak powiem, biorę sobie drugi fakultet, a poza tym, czy Wam się to z czymś kojarzy? No dobra, koniec tych wykupów muzycznych, jest godzina prawie 22, a więc żegnajcie, jak będę chciała się z czymś ograć, to pewnie Wam to zagram. Miłego dzionka, z nadzieją, że przeżyliście, hej!

wesolek

#50 ·

Świta, tylko oczywiście tytułu nie znam. Najpierw sobie myślałem: "kurde, brzmi jak ten, no, Slowhand..." ale dalej słucham, słucham i stwierdzam, że nieee... Ale zabij mje, nawet nie znam ani autora, ani tytułu, choć melodia mi przypomniała pod koniec piosenkę, którą kojarzę, ale to tyle z mojego śledztwa. :D

magmar

#51 ·

to co usiłowałam grać to jesienna ballada Mirosława Drożdżowskiego, a to co usiłowałam nucić poniżej:
POdeślę wersje wg mnie najlepszą, z którą mi się kojarzy Jesienna Ballada:

https://www.youtube.com/watch?v=uNf3Rn_zMQQ
fi

MarOlk

#52 ·

Transcription

Romantycznie się zrobiło, a mi tu leży i się kurzy flet za laptopem. A co? Tak dla jajec. ... Także jak powiecie, że spamuję wątek to... ... ... ... ...

magmar

#53 ·

Na bazie kotka powstała piosenka napisana nawiasem mówiąc przez mojego dobrego kumpla, a co było potem?

magmar

#54 ·

Transcription

No to moi drodzy, siedzę sobie teraz, dzisiaj poznałam taki riff, gdyż jestem ostatnio zainspirowana lekcjami jednego ilgomościa, no mianowicie pana Przemka Bielca i oto riff, ciekawe czy zidentyfikujecie piosenkę, no, jaka to melodia, nie będzie to po czterech nutkach, tylko po kilku, no, ośmiu tak, tak chyba, no. No tak. No, powinnam to grać wolniej, pewnie tak, ale... No, polecam wam lekcję pana Przemka. Przemka Bielca, już mówiłam tu kiedyś, ciekawe czy ktoś zidentyfikuje piosenkę, bo riff jest charakterystyczny, a ja siedzę sobie w wolny weekend i czekam na akompaniatora, grając sobie coś.

Zuzler

#55 ·

"Every breath you take" - niestety, dość charakterystyczny.

magmar

#56 ·

Transcription

Ale regulamin tej grupy nie sugeruje, żeby wrzucać zapomniane, niezłyszane. Ja nie powiedziałam, że to jest zapomniane, niezłyszane. Ale co jest fajnego w tym riffie? Otóż, moi drodzy, niby fajnie się to gra, ale to nie jest typowy G-dur, tylko na przykład jest G z noną i fajnie to brzmi. Co to jest jeszcze fajnego? Jest jeszcze E z fisem. Też nonowy. C-dur też z noną. To jest charakterystyczne. Niby proste. Ale moim zdaniem ma to jakiś harmonizm. Charakterystyczny smaczek. Więc, kochana Zuzler, dostaniesz ode mnie szczery uśmiech od prowadzącego. No nie mogę cię uściskać. Talon na balon też ci nie dam, bo nie będę miała jak ci tego dostarczyć. Przyjmij moje najszczersze gratulacje. Hej, hej!

MarOlk

#57 ·

Transcription

No to wam coś zagram. Powiedzmy, że mam trąbkę, której nie mam, ale gram. Mam trąbkę, której nie mam, ale gram. Mam trąbkę, której nie mam, ale gram.

Previous 3 / 3