Forum

Scena dla instrumentalistów, wokalistów i aktorów

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Previous 2 / 3 Next

Mimi

#21 ·

Transcription

Jak się cieszę Kinga, że jesteś radosna Super No co do mojego wpisu Może się ukaże Na razie jeszcze nie No to na razie Odpowiedz

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lwica

#22 ·

Transcription

Okej, ja też się cieszę. A więc będę czekała i ten wątek specjalnie dodam do śledzonych, żeby w razie czego wiedzieć, że pani stwierdziła, że jednak się pani zaprezentuje. Pozdrawiam.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Mimi

#23 ·

Transcription

Powiem Ci, że ja już mam wśledzonych ten wątek. No i cóż, miłego czekania życzę. Hej!

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lwica

#24 ·

Transcription

A ja jeszcze nie, ale mam zamiar go dodać. Dziękuję pani bardzo. No i może się ja zmobilizuję, żeby kiedyś coś tu zagrać, jak będę miała dostęp do fortepianu nieelektrycznego, który posiadam w domu. Pozdrawiam.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Mimi

#25 ·

Transcription

chętnie posłucham jak najbardziej i też pozdrawiam

rafalko112

#26 ·

Transcription

Witajcie, oto piosenka, którą wymyśliłem na konkursu Matce Czackiej. Przepraszam, mam taki trochę giepski mikrofonik, ale mam nadzieję, że dobrze mnie będzie słychać. Dziękujemy Ci Matko Nasza, za w laskach zakład nasz, Tyś życiem ofiarowała, mówiłaś, że Pan kocha nas. Matko Nasza, prosimy Ciebie, Ty wstaw się za nami w niebie. Matko Nasza, prosimy Ciebie, Ty wstaw się za nami w niebie. Choć o Matko Elżbie to droga, utworzyłaś zakon ten, modliłaś się do Boga, by pomógł unieść krzyż w każdy dzień. Matko Nasza, prosimy Ciebie, Ty wstaw się za nami w niebie. Matko Nasza, prosimy Ciebie, Ty wstaw się za nami w niebie. O nie, choć jeszcze niebłogosławiona i święta nie jesteś też, lecz Ty jako niezastąpiona wskazujesz, czym miłość jest. Matko Nasza, prosimy Ciebie, Ty wstaw się za nami w niebie. Matko Nasza, prosimy Ciebie, Ty wstaw się za nami w niebie.

radio plays is super

Mimi

#27 ·

Transcription

Witajcie! Zgodnie z obietnicą nagram się. Tylko chyba tego się nie spodziewacie, ponieważ wpis jest dla aktorów, dla instrumentalistów, wokalistów. To ja sobie coś zarecytuję. A nagram się wokalnie w kategorii śpiewajmy i grajmy mu. I tak będzie sprawiedliwie, bo zastanawiałam się, gdzie się nagrać. To będzie fragmencik listu Tatjanie z Eugeniusza Onegina. Piszę do Pana. Trzebaż więcej? Na jakież słowa się odważę? Mniemam, że Pana nie zniechęcę i Pan mnie wzgardą nie ukaże. A jednak list ten mając w ręce, Pan ulituje się mej doli. Pan zginąć w sercu nie pozwoli. Ale podobno Pan odludek i nudno Panu we wiejskiej głuszy. A my, choć skromny nasz ogródek, radzimy Panu z całej duszy.

lwica

#28 ·

Transcription

A już miałam nadzieję, że Pani coś zagra. No cóż, generalnie fajnie, że Pani dotrzymała obietnicy i się Pani nagrała. Ale jakby Pani kiedyś się tu nagrała i coś zagrała na jakimś instrumencie, to też bym była Pani wdzięczna. No i oczywiście bardzo fajnie Pani wyszło, jak zawsze.

Mimi

#29 ·

Transcription

No cześć Kinga, powiem Ci, że nie zamierzałam się nagrywać na instrumencie, bo może zrobię to na swoim blogu, a zwłaszcza jak zobaczyłam nagłówek dla instrumentalistów, wokalistów i aktorów, no wiesz, aktorem to ja nie jestem, ani aktorką, ale recytować się lubię, a jeszcze tutaj nikt nie recytował w tym wątku, no to pomyślałam, to może ja. Cała historia. Hej!

lwica

#30 ·

Transcription

Dzień dobry. Aha, no to sympatyczna historia. Rzeczywiście w tym wątku nikt jeszcze nie recytował. A co do instrumentu? Ja miałam coś zaprezentować, ale obecnie jestem u babci i nie mam dostępu do normalnego pianina, więc się wstrzymam. Choć i tak twierdzę, że jakoś szczególnie pięknie to ja nie gram, więc raczej się nie będę z tym wychylała na szerszą skalę. Ale może się nagram. Choć nie wiem, czy to ma sens w ogóle. Pozdrawiam.

Mimi

#31 ·

Transcription

Namawiasz, namawiasz, a teraz raz chcesz, raz nie chcesz Pewnie, że chcesz To jest właśnie taki wątek Ma sens, jak najbardziej Mówię w swoim imieniu, że chętnie posłucham Ale myślę, że inni też tak uważają Pozdrawiam

lwica

#32 ·

Transcription

Jasne, dziękuję bardzo. No cóż, podejrzewam, że jak pani posłucha, to zmieni pani zdanie i powie pani, o matko, mogła tego nie wstawiać. Ale jak mi się kiedyś uda coś nagrać, to spróbuję tutaj wstawić.

marchewaux

#33 ·

Transcription

Cześć, pomyślałem sobie, że może w tym wątku też się dogram, że się tak wyrażę. Inna piosenka, w tamtych było tak spokojniej. Dwie, to teraz dodam jedną, taką chyba odrobinę żywszą, w moim jakimś tam wykonie. Ucichł wiatr, może śpi pośród gwiazd. Wspomnę znów miłość mą w taki czas. Smuk chłymiała kształt, ostro szła na wiatr. Moja łódź, pierwsza łódź, miłość ma. Każdy kto kocha wiatr, wie jak jest. Kiedy już z oczu nam ginie brzeg. Wiatr na wątach gra, może rusza w tan. Kiedy kil znaczy ślad, pośród fal. Na skrzydłach żagli w brzask, płyniemy tak. Po stromych rzeźbach fal, płyniemy tak. Wtopieni w zieleń mórz, ze światłem dnia. Szaleni wiatrem, co nam sker, co gra. Piękny czas. Rejsów czas kończył się. Kiedyś sztorm rzucił łódź aż na brzeg. Patrzeć było żal, stała wbita w piach. Miłość ma wierna łódź, zeschły wrak. Rozstać się, żegnać się ciężko jest. Starczył mi nafty litr, pakuł pęk. Kiedy płomień zgasł, popiół rozwiał wiatr. W morze znów rusza łódź, miłość ma. Na skrzydłach żagli w brzask, płyniemy tak. Po stromych rzeźbach fal, płyniemy tak. Wtopieni w zieleń mórz, ze światłem dnia. Szaleni wiatrem, co nam sker, co gra. Na skrzydłach żagli w brzask, płyniemy tak. Po stromych rzeźbach fal, płyniemy tak. Wtopieni w zieleń mórz, ze światłem dnia. Szaleni wiatrem, co nam sker, co gra. Gra, gra.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

Mimi

#34 ·

Transcription

Bardzo ładna wersja, super akompaniement, fajny wokal, bardzo fajnie się tego słucha.

violinist

#35 ·

Transcription

No, no, Marchewa, całkiem, całkiem ci powiem, no. Nie spodziewałem się, że masz takie fajne zdolności wokalne. I jeszcze tam gdzieś drugi głos, gdzieś tam co nieco dopowiadał. No, gratulacje.

marchewaux

#36 ·

Transcription

Problem tylko z podkładami jest niestety. Dużo jest fajnych piosenek, które można by zaśpiewać, ale niestety podkład albo sobie trzeba zrobić, albo sobie trzeba kupić, a z tym zakupem to naprawdę trzeba bardzo, bardzo uważać, bo podkłady potrafią być bardzo różne, a czasy lat 90., gdzie królowały Yamahy z cyklu PSR, no już dawno minęły, a w podkładach to tak różnie bywa, bo naprawdę dziś za dychę można kupić genialny podkład, jak również właśnie taki, robiony na takich właśnie Erolandach z lat 90., tudzież Yamaha z cyklu PSR, że za 4000 wówczas, gdzie dziś za 1500-1600 kwadratów, kupi się Casio, które brzmi podobnie, jak te Yamahy. Więc z podkładami jest problem. Tak się zastanawiam, może się pokuszę o zakup podkładu, jakiegoś lub kilku, u niejakiego Wiórkiewicza z śpiewajcie.pl. Przychodzi do mnie klient, już nagrywał mnie w studio, kilkakrotnie nagrywał, do swoich autorskich piosenek, jak również piosenek innych wykonawców, jemu właśnie ten koleś robił podkłady, no kwoty są, jakie są, tak, bo tam pytałem gościa, mówię to, bo po prostu jakby ktoś z was ewentualnie potrzebował, bo przecież są tutaj ludzie, którzy naprawdę są wokalistami, ja jestem tylko, że się tak wyrażę, ja jestem, że się tak wyrażę, wokalista, hobbysta, gdzie tam hobby to jest raczej rzecz nadrzędna, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to, że jakoś tam się wyrażę, to jest rzecz podrzędna, ale są tutaj ludzie, którzy naprawdę cudownie śpiewają i po prostu mogą się gdzieś tam tym zainteresować, jest taka właśnie spiewajcie.pl i tam oprócz tego, że są te podkłady, gościu robi do różnych piosenek, niestety od pewnego czasu, jak przychodzi newsletter, to na zasadzie Sławomir i miłość w Zakopanem już u nas, już jest zrobiona, czy jakiś inny, Boys, ale można sobie u gościa zamówić podkład. Cena takiego podkładu zamówionego na piosenkę autorską, to ten mój klient gadał, że sześć stówek, czyli sześćset złotych, a cena piosenki już zrobionej, na przykład, jakby ktoś chciał zaśpiewać Michała Bajora i piosenkę Ogrzej Mnie, jak jest wieczór i jest już zimno, no to czy jakąś inną, że się tak wyrażę. Nie, no do piosenki, która już jest, istnieje, podkład trzysta złotych kosztuje. Także tak to jest, ale są to podkłady dobre, naprawdę dobre i polecam. Jaki, jaka jest wada tych podkładów, które ktoś robi, jakby ktoś na zasadzie, że jest to jakaś firma typu podkład.pl Problem polega, kurczę, na tym, że bardzo różnie jest z brzmieniem tych podkładów pod względem technicznym, że na przykład, no bo ja mówię, odkąd gdzieś tam mam to swoje studio i nagrywam ludzi, to przychodzą z takimi czasem podkładami, że pożal się Boże i na przykład, jak ktoś przyjdzie z podkładem mało skompresowanym, takim tam, byleby tylko dobrze brzmiał instrumentalnie, no to z Bogiem sprawa, bo się naprawdę wiele da zrobić. W zależności od piosenki, od wokalisty, jak on tam ma życzenie. Ale na przykład, niestety, na tych stronach, tak jak śpiewajcie.pl i inne, to czasem podkłady, czy ci z tego tego Cover Studio, utworki.pl i tak dalej, no jest tego trochę, o czym pewnie wszyscy wiemy, natomiast chodzi o to, że tam te podkłady potrafią być tak mocno dokompresowane, że potem nie wiadomo, co z tym zrobić. No, także, ja jestem desperat. Jakby ktoś, kurde, zrobił mi podkład porządny, to naprawdę bym chętnie zapłacił, ale żeby to było... A najlepiej, i wtedy to jestem w stanie nawet i 700 zł zapłacić, a nie 600. To jakby ktoś mi zrobił podkład suchy, ze suchymy ścieżkami, każdą wyrenderowanego do wave'a, i ja se wtedy wszystko zrobię sam. Oj, to jestem w stanie naprawdę dobrze zapłacić. Jak ktoś się zna, i wyrzucił już dawno Rolandy z lat dziewięćdziesiątych, i Yamahy z lat dziewięćdziesiątych, i ma VST-ki, co naprawdę ładnie brzmią, że perkusja to perkusja, a trąbka to trąbka, to do mnie od razu. Ja naprawdę jestem w stanie za jeden podkład dobrze zapłacić. O, i tyle.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

matid25

#37 ·

Transcription

Witajcie, wyrzucę kolejny kawałek, kawałek jest z 2012 roku, tytuł 7. rok, tekst napisał kolega, muzykę napisałem ja, były plany, żeby wydać płytę, z tymi tekstami pisałem muzykę do jego tekstów, ale później jakoś kontakt się urwał, jedynie udało się nam nagrać właśnie ten kawałek, 7. prorok. Dzień jest, ławić mnie, czy ty tego boisz się, nie zdobędziesz władzy tej, bezkulowej sławy król. Najpotężniejszą władzę, siódmy z proroków ma, ja, ja nim jestem w życiu, pionkiem na dłoni kawałek. Mężczyzna ma, ma tam, siódmy z proroków gra. On, on, pobora wszystko. Kolacówka. Wolę swoją mam, przez wycięży życie pan, to ja, skąd cie cię cię żył. zanim przyleci do mnie kosmiczny dym. Złamić ziemię, złamić śmiech, czy ty tego oboisz się? Nie zdobędziesz władzy tej, bezkulowej, słabych królów. Najpotężniejszą władzę, siódmy z proroków ma. Ja, ja i jestem w życiu, piątkiem na dłoni kata. Siódmy z proroków ma. On, on pokona wszystko. Najpotężniejszą władzę, siódmy z proroków ma. Ja, ja i jestem w życiu, piątkiem na dłoni kata. Siódmy z proroków ma. On, on pokona wszystko.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lirin

#38 ·

1 likes
Transcription

Dobra, słuchajcie, może to takie małe szaleństwo, ale trudno. Wszyscy tutaj, powiedzmy, wypowiadają, chociaż pokazują, to ja też Wam pokażę, co robię na co dzień. Będzie to odmienne i miejmy nadzieję, że to wyjdzie jakoś w miarę. Czysta improwizacja, więc nie oczekujcie niczego. Po prostu pokażę Wam, co robię na co dzień. I czym się zajmuję między innymi. Między innymi. Także ja mam nadzieję, że to jakoś w miarę wyjdzie. Jak nie wyjdzie, trudno. Zobaczymy. Także już Wam pokazuję, czym ja się zajmuję na co dzień. Także już Wam pokażę. Dzięki. Dzięki. Dzięki. Tak więc tym się zajmuję nad tym, co robię na co dzień. Tak więc tym się zajmuję nad tym, co robię na co dzień. Tak więc tym się zajmuję nad tym, co robię na co dzień. Głośno. Na wielu za głośno. Tak że to robię w chwili, no takiej, powiedzmy, w chwili wolnej, czyli prawie zawsze. Bo to oczywiście z moim głównym zawodem niestety nie jest powiązane. Aczkolwiek robię to na co dzień. Tak że bębny już od jakichś lat. Tak więc. Wielu lat Ostatnio jeszcze dorwałem Słuchajcie Ostatnio jeszcze coś takiego dorwałem Ale mi coś ostatnio Ta harmonijka Nie chcę współpracować Zastanawiam się dlaczego Będę musiał ją rozkręcić W każdym razie uczę się Na różnych rzeczach po kolei Przynajmniej staram się A jak będę miał coś A gdzieś mam nagranego To wrzucę Prawdopodobnie Jak mi ktoś powie jak tutaj robić te streamy całe Bo w sumie się w to nie bawiłem Więc jak ktoś ma pomysł Jak to zrobić No to To jasne Jestem za Trzymajcie się ciepło Pozdrawiam Cześć

violinist

#39 ·

Transcription

No cóż, wszystko fajnie brzmi, tylko szkoda, że ta perkusja jest tak mocno przesterowana, no ale dobre, dobre, no, mieć swoją perkusję w domu, wow.

lwica

#40 ·

Transcription

Tylko orły szybują nad granią, Tylko orłom niestraszna jest przepaść. Wolne ptaki wysoko latają, Już za chwilę wylecimy z gniazda.

Previous 2 / 3 Next