Oprogramowanie

Teamtalk

Started by djsenter 618 posts last post 4 years ago Page 28 of 31

da się ale natywnie niestety.
Zeby udostępnić komuś to co słyszysz na kompie musisz posiadać albo stereo mix albo virtual cable.
W przypadku stereo miksa jest taki minus że oprócz tego, że ludzie będą słyszeć co z karty wychodzi to oprócz tego będą słyszeć siebie samych podwójnie co jest logiczne bo stereo miks wypuszcza to co słyszy twoja karta w świat.
Chyba że mamy jakąś inną karte dźwiękową to możemy teamtalkowy nasłuch skierować na tą drugą na przykład zewnętrzną karte i po audio repeaterze zrobić od niej odsłuch na swoją podstawową gdzie jest stereo miks i wtedy zwrotki nie powinno być, ale może się myle i ktoś mądrzejszy ode mnie mnie poprawi, bo sam tego nie sprawdzałem, tylko tak przypuszczam.
Co do virtual cable to jest to softłerowa wirtualna karta dźwiękowa, która jest płatna a poza tym ze względu na pewne techniczne uchybienia ma latencję więc na granie w jakieś hardkorowe gry raczej niezbyt się ten sposób nadaje.
Oczywiście najlepszy sposób na takie coś jest mikser co nie jest aż takim drogim wydatkiem.
Niestety teamtalk mógłby posiadać wbudowaną możliwość przesyłania dźwięku z naszrej karty dźwiękowej ale jakoś biern tego nie dodał

Jakie płatna? Od kiedy? 4.10 był za darmo z tego co pamiętam.

Jest alternatywa darmowa. VB Cable i działa to świetnie.

To masz namieszane w kodekach. Bo w teamtalku jest kodek do odtwarzania mp3, i jeżeli masz jakiś systemowy jeszcze doinstalowany, to się koliduje i takie jazdy są. Też swego czasu taką akcję miałem. Czy masz zainstalowane k-lite codec pack albo cuś podobnego? Jak tak to radził bym odinstalować i zainstalować ponownie, tylko odznaczyć mp3 przy kodekach i powinno być OK. U mnie to zadziałało. A jaką wersję tt masz?

--Cytat (matius):
A druga rzecz, to dlaczego jak daje plik multimedialny, i jest to mp3, to bżmi okropnie, bo zaniżone, spowolnione i z szumem strasznym. Na wav nie ma takich jazd.

--Koniec cytatu

vbcable lubi się sypać niestety

Ej, Mojsior jak? Gdzie? Bo mi się nigdy nie wysypało :O

@Matius Podnieś jakość kanału (Bitrate).
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Aaa, że zpowolnione. Kodeki kodeki i kodeki. Zainstaluj Lame, calite i sprawdź czy masz windowsowe kodeki wbudowane bo czasem nie ma.
Ktoś miał ten problem ale nie wiem gdzie je znalazł.

Słuchajcie! Po tylu latach mamy to,na co tak czekaliśmy!
- Store audio in MP3 format on Windows
Nagrywanie do mp3 w 5.4.0.

A czy to nagrywanie nadal zawiesza TT po jakimś czasie? bo to był chyba jeszcze większy problem.

Nie.

Teamtalk5.4:
W naszym klasycznym:
Stream HTTP and HTTPS URLs instead of only files (Windows 10) Tego nie rozumiem ale chyba streamowanie z neta, co już było he he.
Okienko pod ctrl+shift+U z użytkownikami online aktualizuje się bez zamykania(Tak rozumiem w sposób ciągły).
Pozwala ono również na banowanie użytkowników, którzy się wylogowali.
Nowy Opus w wersji 1.3.
Język Rumuński i Indonezyjski. To nam powiewa ale z kronikarskiego obowiązku...
Nagrywanie do MP3 :).
Sound ewent dla wiadomości broadcast, czyli dźwięk, który w tej wersji nie działa, kiedyś było dobrze. Biern ma chyba demencję :D. Może mu o coś innego chodziło, ale nie wiadomo bo te listy zmian śliczne są pod względem przejżystości i jasności.
Logowanie kontem Bearware do (Aż!) dwóch (o jej jak fajnie!) serwerów oficjalnych UK i US.
Łączenie do zabespieczonych serwerów(Jednego!) TT5pro teamtalk server.
Na iPhone to co w dostępnym pecetowym.
Android:
Najniższa wersja to 5.0 (Super, mój tablet z nowym TT się pożegnał...)
Po za tym co na PC możliwość odczytywania wiadomości prywatnych oraz wiadomości czatu.
Czujnik zbliżeniowy może być używany jako TX.
Serwer:
Zabespieczenie przed floodowaniem szybkim logowaniem i wylogowywaniem.
Serwer wymaga OpenSSL (libssl package).
Nie umiem pisać, więc jak nie ogarniacie, nic dziwnego.

A o co dokładnie chodzi z tym czujnikiem zbliżeniowym? W sensie że jak przyłożę ucho do słuchawk itelefonu to zacznie mi teamtalk grać na słuchawce telefonu? Pozdrawiam.

po aktualizacji do wersji 5.4.0 nie mogę streamować plików mp3 i nagrywać do mp3
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Ja mogę normalnie

U niektórych nie działa, fakt.

dobra ok, ale co z tym zrobić!

Nie wiem! Może zzainstalować k-lite codec pac?

mam go zainstalowanego

nie uchodzić za experta ani się wymądrzać ale po pierwsze z jakiej paczki kodeków zainstalowałeś klite codec pack.
Można ten pakiet pobrać w kilku wersjach wersja basic, full, oraz mega nie wiem czy którejś nie pominołem.
Zainstaluj te kodeki z paczki mega, tam będzie wszystko.