dobrze wiec to juzzrozumiane a teraz. jezeli push to talk jest zaznaczone tudzies wlaczone to jak wcisne to moje ustawione ctrl shift t to wtedy moge gadac i mnie wszyscy slysza tak? i jak to wcysne znowu, to niebedzie odemnie slychac kompletnie nic, dobrze to rozumiem?
no a aktiwacja glosem jak jest wlaczona to jak wcysne przezemnie ustawione ctrl shift s, to wtedy bedzie odemnie slychac wszystko, i jak mowie, i moje tlo w domu itp, i jak znowu wcysne ctrl shift s, to niebedzie slychac kompletnie nic?
jezeli sie okaze ze dobrze to rozumiem, to bede miala jeszcze ostatnie pytania.
Niee, Push to talk działą na tej zasadzie, że naciskasz i trzymasz ustawiony skrót klawiszowy i ludzie cie słyszą a jak go puszczasz to w tedy dopiero cię nie słyszą.
Wygodniej bedzie na push to talk ustawić pojedynczy klawisz, no chyba, że tobie jest wygodnie trzymać 3 klawisze na raz.
Nie. Bo Gracjan przecież powiedział, że z tym pierwszym pytaniem to nie miałaś racji, bo musisz ciągle to trzymać jak gadasz i jak puścisz to Ciebie nie słychać
To ja powiem króciutko i węzłowato- push to talk działa na zasadzie krótkofalówki, lub cbradia, czyli naciskasz, mówisz, puszczasz i słuchasz co inny użytkownik ma do powiedzenia. Natomiast aktywacja głosem działa jak, w niektórych dyktafonach, w sensie jeśli w zasięgu mikrofonu nie ma żadnego dźwięku to mikrofon się wyłącza. Jeśli wychwyci jakikolwiek dźwięk to z powrotem się włącza.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
hej lisy ale z tego co mi opisales brak mi w takim razie jeszzce jakiejs trzeciej funkcji w tym tt. bo co jakby ktos chcial zeby bylo odniego slychac wsszystko? nibi aktiwacja glosu to zalatwia, ale to tes nie dokonca to. a przecies jak tam jestem to odniektorych naprawde slychac wszystko. wiec jak to oni robia?
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły, zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach, i ryczą do siebie. --Cytat (pates): zapraszam na mój serwer. host. patesteamtalk.jc-hosting.me porty. 23527 po konta pisać albo do mnie na prv albo do wojtasa.
--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Nie. Jeszcze trochę inaczej. Żeby włączyć funkcję push to talk trzeba ustawić jeden skrót, załóżmy ctrl shift a. Kiedy jest zaznaczone, że ma to działać w opcjach czy gdzie tam, po użyciu tego skrótu nie idzie od ciebie nic. Kiedy wciśniesz tę kombinację drugi raz, słychać wszystko. A żebyś mogła mówić na zasadzie wciskam przycisk i wtedy mnie słychać, musisz sobie ustawić w ustawieniach push to talk np ctrl jako przycisk, który naciskasz kiedy mówisz. Czyli innymi słowy żeby włączyć push to talk masz jakiś tam skrót, który sobie ustawisz, żebyś była słyszana kiedy ta funkcja jest włączona ustawiasz drugi przycisk, na który Ci będzie mikrofon się włączał gdy go wciśniesz i przytrzymasz
ooooops albo ja jestem dzis dziwna, i mam myslenie krotkie jak odmojego biora do toalety, albo czegos nadal nielapie. chyba powinnam to s kims przecwiczyc wedwoje na tt, ale s kim? kto mial by cierpliwosc? albo sa moze servery kanali gdzie ze tak powiem nikogo nie ma ale gdzie mozemy dzialanie tych i innych funkcji przetestowac?