Oprogramowanie

Teamtalk

Started by djsenter 618 posts last post 4 years ago Page 11 of 31

Gadu Gadu również ma chmurę i można się dzielić plikami z tej chmury.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Angels Clan to zagraniczny serwer Cookiego, jak ktoś by chciał, to proszę się zwrócić do mnie w wiadomości prywatnej, to możemy pogadać.

Jeśli potrzebujesz prywatnego pokoju to daj znać. 100% dyskrecji, podsłuchami się brzydzę, a logi czytam raz na ruski rok dla monitoringu czy wszystko działa.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Stwierdziłem, że napiszę to teraz, bo nie będę odkladał tego na później.

Publicznie przepraszam za to co się działo na nvps, wiem, że dostawałem już kilka razy szansę poprawy, ale jak przeproszę publicznie to będę miał większą motywację żeby się poprawić.

Ja też niby mogę komuś hostować ale nie wiem czy jeszcze komukolwiek bym stawiał.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

jak by ktoś chciał dać jakiś prywatny kanał dla 2 osób to piszcie proszę na prv
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

toc mozesz na na serwerze nawet publicznym miec kanal i przeciez nikt ci tam wlaxil nie bediz elol

kiedyś włazili, więc wolałbym jakiś bardziej prywatny. Założył bym własny, ale brak public ip mi na to nie pozwala

Dobra, coś się ogarnie po weekendzie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

spoko dzięki

Załóż na czymkolwiek, najlepiej US albo UK i zabezpiecz hasłem.

Co do streamowania audio, no dajesz stream audio, podajesz mu ścieżkę do pliku mp3, wav czy innego takiego i on to strumieniuje, wysyła na serwer i wszyscy słuchacie.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

zapraszam na mój serwer.
host. patesteamtalk.jc-hosting.me
porty. 23527
po konta pisać albo do mnie na prv albo do wojtasa.

hej witajcie,

sporo rzeczy juz w tt ustawilam, ale dwie z nich niedaja mi wspokoju.
kiedy mam w ustawieniach zaznaczone opcje:
Push To Talk
i
Aktywacja głosem
to co to dla mnie w praktice znaczy? a co to dla mnie w praktice bedzie oznaczac, jak je odznacze?
bo totalnie sie w tym pogubilam.
Bo o cos innego chyba chodzi,kiedy sa zaznaczone i odznaczone w ustawieniach, a cos chyba zupelnie innego to znaczy i inaczej to dziala, jak sa zaznaczone lub odznaczone w meni ja czy tam uzitkownik?
dziekuje kazdemu z was, komu uda sie mnie w to wtajemniczyc.
aha i chyba od tego powinnam bylam zaczac.
rozumiem ze jak na Push To Talk
i ustawie skrot klawiszowy, i bedac na kanale go wcisne, to wlaczy mi sie mikrofon, i moge mowic.
albo do tego jest ta druga funkcja, aktywacja głosem?
no mowie wam totalnie sie w tym nie lapie.

juz teraz dziekuje za cierpliwosc i porady.

#214 1 like

Push to talk to jest takie coś, że jak to jest włączone, to wtedy naciska się jakiś ustawiony klawisz i w czasie gdy się go przyciska można mówić, a jak się puści, to nic od Ciebie nie słychać. A aktywacja głosem działa tak, że mikrofon włącza się wtedy, kiedy od CIebie idzie jakiś głośniejszy dźwięk. Tę funkcję wszyscy zalecają zrobić na 0, np dlatego, że zaczyna to działać nie od razu, więc ucina pierwsze głoski Twojej wypowiedzi

jejku zuzler dzieky za to ze sie odezwalas ale narazie jakos sie nie polapalam.
tzn juz mniej wiecej wiem co to te dwie funkcje robia, ale nadal nie wiem w czym roznica kiedy one sa zzaznaczone lub odznaczone w ustawieniach a kiedy sa saznaczone lub odznaczone w meni uzitkownik?

to jest to samo działanie
Happy hacking

a czy moze byc tak ze np Push to talk bezie w ustawieniach zaznaczony ale w meni uzitkownik odznaczony?

a druga rzec, jak jest w telefonie Push to talk to wiadomo ze sie go wcyska i trzyma, a potem po nagraniu wiadomoscy puszcza. ale jak ustawie mu w kompie ctrl shift t, to te 3 klawisze tes mam trzymac wcysniete zanim cos nie nagram? bo tak to zrozumialam.

Jak mówisz to wciskaj a jak przestaniesz mówić to puść.
Happy hacking

aaa rozumiem paulinuxxx, dzieky,

a czy moze byc tak ze np Push to talk bezie w ustawieniach zaznaczony ale w meni uzitkownik odznaczony lub na odwrot? a jezeli tak byc moze to co to wtedy znaczy?

Nie. Jak masz odznaczone w ustawienich to tam też się zmienia automatycznie
Happy hacking