Niewidomi muzycy.

Chóry z niewidomymi członkami

Started by gadaczka 25 posts last post 2 years ago Page 2 of 2

Napisz coś więcej o tym zespole. W jakiej szkole, ile mieliście osób, czy gdzieś występowaliście.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#22 1 like

Ja śpiewałam w dwóch chórach dla widzących: jednym studenckim, a drugim ogólnodostępnym, gdzie byłam prawie najmłodsza. Zawsze uważnie słuchałam dyrygenta, a moi koledzy i koleżanki nie zawsze na niego patrzyli, więc czasem wychodziło tak, jakbym ja widziała, a oni nie. Na szczęście na co ważniejszych próbach i występach grupa dawała się jakoś opanować. A co do partii, zwykle ich nie nagrywałam, bo wszystkiego zdążałam nauczyć się podczas prób.

#23 1 like

Nigdy nie śpiewałam w chórze dla niewidomych,śpiewam w chórze dla widzących, zazwyczaj śpiewam na wyczucie.
marzenia się spełniają.

#24 2 likes

Tak, ono się przydaje, także dobrze widzącym. Fajnie by było, jakby się niektórym z niego chciało korzystać. ;)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Jak Zuzler i Aga Krawcow już powiedziały, śpiewałam w jednym hurze, nawiasem mówiąc tym samym co Zuzler, , potem moje drogi zawędrowały również do zespołu złożonego z niewidomych i słabowidzących, ale zdecydowanie o innym charakterze muzycznym, fantastyczne cudowne wspaniałe kilka lat tam spędziłam, ogromnie chciałabym do tego wrócić.