sałatka z makaronem. składniki: makaron świderki, fasola czerwona ja fasolę zastępuję kukurydzą, tarty ser żółty, szynka, papryka, ogórki konserwowe, majonez można dać też ogurek zielony, cebulę czerwoną i pomidory, ale ja nie daje, a i papryka konserwowa, ale może też być surowa. przygotowanie: makaron ugotowany wcześniej dajemy do miski dodajemy wcześniej pokrojone ogórki i papryke konserwową szynkę odcedzoną kukurydzę i starty na grubych oczkach ser i majonez mieszamy razem dodajemy pieprz i sul do smaku. smacznego.
Sorry, ale dla mnie sałatki są posiłkiem wegetarjańskim i takie powinny pozostać. Reasumując- dla mnie sałatka z jakimkolwiek mięsem nie jest sałatką. Zimny makaron lubię, ale tylko z truskawkami. Nie lubię też mięsa dorzuconego do pomidorówki. --Cytat (agakrawcow): A wiesz jakie to pyszne jest? Moja śp. siostra taką robiła, super po prostu. Mnie tam smakuje.
--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
O tak, korzystam z tego przepisu na sałatkę z makaronem cyklicznie co jakiś czas. I podpowiedź twoją monstricku, stosuję od samego początku. MNIAM :) --Cytat (monstricek): Tak, pyszne to jest. Przed dodaniem ten makaron można jescze trochę podsmażyć. Też będzie bardzo dobrze.