Przepisy kulinarne

Sałatka makaronowa z szynką i czerwoną fasolą

Założony przez basia 13 wpisów ostatni wpis 2 lata temu

#1 2 polubienia

sałatka z makaronem. składniki: makaron świderki, fasola czerwona ja fasolę zastępuję kukurydzą, tarty ser żółty, szynka, papryka, ogórki konserwowe, majonez można dać też ogurek zielony, cebulę czerwoną i pomidory, ale ja nie daje, a i papryka konserwowa, ale może też być surowa. przygotowanie: makaron ugotowany wcześniej dajemy do miski dodajemy wcześniej pokrojone ogórki i papryke konserwową szynkę odcedzoną kukurydzę i starty na grubych oczkach ser i majonez mieszamy razem dodajemy pieprz i sul do smaku. smacznego.

Jak można jeść sałatkę z szynką i makaronem? Masakracja.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#3 1 polubienie

A wiesz jakie to pyszne jest? Moja śp. siostra taką robiła, super po prostu. Mnie tam smakuje.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

mi też to smakujesuper jest.

#5 1 polubienie

Tak, pyszne to jest. Przed dodaniem ten makaron można jescze trochę podsmażyć. Też będzie bardzo dobrze.

Sorry, ale dla mnie sałatki są posiłkiem wegetarjańskim i takie powinny pozostać. Reasumując- dla mnie sałatka z jakimkolwiek mięsem nie jest sałatką. Zimny makaron lubię, ale tylko z truskawkami. Nie lubię też mięsa dorzuconego do pomidorówki.
--Cytat (agakrawcow):
A wiesz jakie to pyszne jest? Moja śp. siostra taką robiła, super po prostu. Mnie tam smakuje.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Rzecz gustu, to człowiek, to obyczaj, jak mawiają :-)
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

Dokładnie tak.
--Cytat (agakrawcow):
Rzecz gustu, to człowiek, to obyczaj, jak mawiają :-)

--Koniec cytatu

Potwierdzam, że sałatki z makaronem i szynką są smaczne.

O tak, korzystam z tego przepisu na sałatkę z makaronem cyklicznie co jakiś czas. I podpowiedź twoją monstricku, stosuję od samego początku. MNIAM :)
--Cytat (monstricek):
Tak, pyszne to jest. Przed dodaniem ten makaron można jescze trochę podsmażyć. Też będzie bardzo dobrze.

--Koniec cytatu

#11 1 polubienie

O, miło mi.

U mnie zamiast szynki dodaje się pierś kurczaka. Wśród warzyw jest jeszcze zielony ogórek.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

witam przepis jest fajny tylko podaj ile czego dajesz do sałatki