przywracanie systemu w windows 10
Back to Systemy (Windows)#1 iwkan
Mam pytanie: Chciałabym przywrócić system w windowsie 10 do ustawień sprzed tygodnia. Niestety nie mogę
tego zrobić, bo mam komunikat przywruć system do windows 7. Boję się że jeśli przywrócę do siudemki to
nie będę go mogła zaktualizować. proszę o pomoc co w tym wypadku mogę zrobić
#2 grzegorzm
Bo to nie tam trzeba szukać. Moim zdaniem trzeba nacisnąć na pulpicie klawisz windows w poló które się
pojawi wpisać przywracanie i tam w wynikach będzie utwórz punkt należy w to wejść i będzie komunikat
coś, że niechciany zmiany można cofnąć za pomocą przywracania systemu. i tam trzeba szukać przycisku
przywracanie systemu.
#3 piotrpawel
Wwpisz w pasek wyszukiwani "punkt przywracania". Wybierz tą opcję i jeżeli miałaś tam jakieś wcześniejsze
punkty, to je wykorzystaj.
#4 zywek
wpisz w win+r rstrui o ile tego ne wywalili. Tam potem dalej i wybierasz punkty przywracania.
#5 misiek
Nawet w 10 to musieli popsuć? Jak dobrze, że się nie zkusiłem.
#6 iwkan
A co jeśli nie ma żadnych punktów?
#7 denis333
Wtedy pozostaje ci włączenie ochrony systemu, co by winda na przyszłość takie punkty tworzyła. W tym
celu udaj się do panelu sterowania, następnie system, nastęępnie zmień zaawansowane ustawienia systemu,
i tam będzie zakładka ochrona systemu, włączasz/wyłączasz ją dla danego dysku. A najlepiej ustawić takową
tylko na dysk systemowy.
#8 mojsior
ja bym radził sprawdzić tutaj, panel sterowania, następnie odzyskiwanie i ochrona następnie tabulatorem
do opcji otwórz przywracanie systemu.
Jeżeli punktu przywracania nie ma można utworzyć własny, nie wiem na ile to działa.
Z tego co wiem to winda domyślnie twworzy jakieś punkty przywracania np przed instalacją aktualizacji
windows update czy instalacją jakiegoś programu
#9 zywek
Jak utworzysz własny to on przywraca do tego momentu, w którym go utworzyłeś
#10 hryniek
tak, dokłądnie jak mówi Żywek, jednak ja pragnąłbym dodać, że skrótem od razu gdzie się uruchamia system bez podróży do panelu sterowania
jest klawisz start i pause, czasem nazywany break. Ochronę systemu tak czy tak po rozwiązaniu problemu
warto tak czy tak włączyć, chyba, że jest to jakiś mały ssd, lub co się zdarza jakaś 32-gb mmc i z przyczyn brakomiejscowych po prostu to
nie działa.
#11 Lowca_Androidow
Ja tak dla potomnych
Windows 10 domyślnie po instalacji ma wyączoną opcję przywracania systemu. Trzeba sobie ją ręcznie włączyć - czyli tzw. Ochronia systemu dla każdej z partycji
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#12 iwkan
Dzieki wielkie za pomoc.
#13 hryniek
yyy jak to ma wylączoną, ja tam zawsze włączoną chyba miałem.
#14 Lowca_Androidow
No tak - Win 10 ma domyślnie wyłączoną opcję przywracanie.
Być może podczas aktualizacji z Win7 czy Win8 na Win10 nie wyąłcza, ale to teraz nowy instalator bo w wersji 1511 - ja wówczas aktualizowałem to mi wyłączył przywracanie systemu.
Teraz stawiałem na czysto Win 10 w wersji 1603 i tu też wyłączona opcja przywracania
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#15 hryniek
Ja stawialem jeszcze anniversary, obecnie mam Creators, bo nie chce mi się póki dziala nic z tym zrobić,
a Falla nie dostałem, no, ale to ciekawe. No chyba, że to dysk SSD i stwierdza, że nie będzie wlączał,
bo mały i tyle. Ja mam stary dobry HDD jeszcze.