To już twój problem że chcesz wkraczać świat ograniczonyvch fanatyków :P Bo kto normalny pracuje na systemie, na którym żeby cokolwiek zrobić, trzeba się grzebać godzinę czasu?
No cuż- w tym przypadku mogę powiedzieć tylko jedno- widziały gały co brały. To tak jak byś kupował laptopa za 700 zł np- Kiano intelect i miał pretensję, że na tym ci Gta5 nie odpala.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Ale mam jedno pytanie, podejrzewam ze Denis eddzie jedyna osoba ktora bedzie w stanie mi odpowiedziec. Jak mam nawigowac sie w terminalu? Nie poddaje sie z Linuxem na Macu, i chce zmienic boot managera, a to wymaga ode mnie terminala
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Musisz sobie wejść w interakcję z powłoką, i tam jakoś nawigować. Przez vo terminal to droga przez mękę. ja do terminala polecam tdsr, którego osobiście nie używałem.
Hej hej ponownie witam z zaświatów po dłuuugiej nieobecności i dla zachęty powiem tym, którzy jeszcze maców nie mają a się boją w uzupełneniu tego, co pisał denis odnośnie poczytania paru źródeł: Pierwszym i podstawowym źródłem jest pomoc Apple, która prowadzi dosłownie za rękę. Natykasz się na jakąś funkcję w ustawieniach, ale nie iesz co ona znaczy? Nie ma problemu, bo zaraz obok masz link, po którego otwarciu otwiera się safari ze stroną pomocy danego artykułu, który skrupulatnie wyjaśnia co i jak a przy okazji czytania natykamy się na inne linki prowadzące do ściśle powiązanych ze sobą artykułów. Jakoś podobnie o ile mnie pamięć nie myli mamy w iOS. To dla nowego użytownika naprawdę fajna sprawa, zwłaszcza że ta pomoc Appleowska naprawdę stoi na wysokim poziomie, przynajmniej wg mnie.
Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)