To już twój problem że chcesz wkraczać świat ograniczonyvch fanatyków :P Bo kto normalny pracuje na systemie, na którym żeby cokolwiek zrobić, trzeba się grzebać godzinę czasu?
No cuż- w tym przypadku mogę powiedzieć tylko jedno- widziały gały co brały. To tak jak byś kupował laptopa za 700 zł np- Kiano intelect i miał pretensję, że na tym ci Gta5 nie odpala.
Ale mam jedno pytanie, podejrzewam ze Denis eddzie jedyna osoba ktora bedzie w stanie mi odpowiedziec. Jak mam nawigowac sie w terminalu? Nie poddaje sie z Linuxem na Macu, i chce zmienic boot managera, a to wymaga ode mnie terminala
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Musisz sobie wejść w interakcję z powłoką, i tam jakoś nawigować. Przez vo terminal to droga przez mękę. ja do terminala polecam tdsr, którego osobiście nie używałem.
Hej hej ponownie witam z zaświatów po dłuuugiej nieobecności i dla zachęty powiem tym, którzy jeszcze maców nie mają a się boją w uzupełneniu tego, co pisał denis odnośnie poczytania paru źródeł: Pierwszym i podstawowym źródłem jest pomoc Apple, która prowadzi dosłownie za rękę. Natykasz się na jakąś funkcję w ustawieniach, ale nie iesz co ona znaczy? Nie ma problemu, bo zaraz obok masz link, po którego otwarciu otwiera się safari ze stroną pomocy danego artykułu, który skrupulatnie wyjaśnia co i jak a przy okazji czytania natykamy się na inne linki prowadzące do ściśle powiązanych ze sobą artykułów. Jakoś podobnie o ile mnie pamięć nie myli mamy w iOS. To dla nowego użytownika naprawdę fajna sprawa, zwłaszcza że ta pomoc Appleowska naprawdę stoi na wysokim poziomie, przynajmniej wg mnie.
Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)