Klaudia27 zezwoliła, opowiadam więc drugą naszą przypowiastkę. W czasach noki e51, w czasach mobileespeaka i readboarda, ja już bardzo często kożystałam z telefonu. Pisałam sporo smsów i tak dalej. Kiedy nacisnęło się jakiś klawisz, readboard, swoim nieocenionym głosem mówił: naciśnij odblokuj, a następnie gwiazdka. Klaudia kiedyś, już nie pamiętam dlaczego, zabrała mi ten telefon i zaczęła się nim bawić. Wciskała wszystko, próbując odblokować urządzenie, a readboard niezmordowanie powtarzał: naciśnij odblokuj, a następnie gwiazdka. No i w końcu, nie wiedziałam, że tak się da, może duże litery się zrobiły? W każdym razie, kiedy Klaudia, z coraz większą desperacją wciskała klawisze, readboard, widać też zdesperowany, powiedział: n a c i s n i j o d b l o k u j a n a s t ę p n i e g w i a z d k a! Mówię: widzisz, Klaudi? Uznał, że jakaś głupia jesteś! :d
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
On sę odblokowywał łatwo, to jasne, ale trzeba był wiedzieć, który klawisz jest tym odblokuj. A ona to wciskała na ślepo, bardziej, że się tym bawiła odruchowo, wciskała numerki itd. xd A ostatnie kapitalne.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
no nie no. - Musisz się przyzwyczaić. Zobaczysz, za dziesięć lat, takie wypady będą dla ciebie czymś naturalnym. - Jasne – mruknęłam, wstawiając wodę na tę piekielną herbatę. Musisz sę przyzwyczaić, że w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis. Tak to jest, jak się czyta książki z włączonym eltenem :D
Czytam sobie plik z chemii i. Rozwaliło mnię odczytanie tego przez Syntalka: 5. Pentan C H CH CH CH CH Lola pc in home wchodzi na kanał -Dzielnia... :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Ostatnia moja seria przypadków. Poprawiam własny tekst. Hhistoria około średniowieczna. W tle coś się pobiera, a u mnie jest tak, że jak się coś pobierze, to się automatycznie odtwarza, a nie chce mi się tego przestawiać. I teraz uwaga: "Jakie wieści ze wschodu? Program VLC Player zgłasza problem". Ten sam tekst, w tle znów się coś pobiera. "Z zamyślenia wyrwał ją znajomy głos. Pobieranie ukończone". Dalej ten sam tekst. "To rycerz z Hibernii, powiedział książę". W tym momencie za moim oknem rozległ się okrzyk: spadaj!
Kilka moich przypadków, które jeszcze opisywałam na Klango. 1. Z czasów używania Skype talking. Czytam sobie książkę i skype talking się odezwał. Wyszło: Wszyscy wykrzykiwali Julia dostępny. 2. Przechodzę między otwartymi okienkami i screenreader mi mówi: Hryniek rozmiar 5 megabajtów. 3. Miałam otwarte Klango i Mozillę Thunderbird i uruchomiony Window-Eyes. Przeglądam sobie Klango i słyszę: odebrane Ala10 sg Klango Mozilla thunder.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
This site uses cookies to enhance your experience.