Śmieszne przypadki screenreaderów (wpisy z okresu wrzesień 2017 - czerwiec 2021)
Back to Wątki archiwalne#21 jamajka
Klaudia27 zezwoliła, opowiadam więc drugą naszą przypowiastkę. W czasach noki e51, w czasach mobileespeaka
i readboarda, ja już bardzo często kożystałam z telefonu. Pisałam sporo smsów i tak dalej. Kiedy nacisnęło
się jakiś klawisz, readboard, swoim nieocenionym głosem mówił: naciśnij odblokuj, a następnie gwiazdka.
Klaudia kiedyś, już nie pamiętam dlaczego, zabrała mi ten telefon i zaczęła się nim bawić. Wciskała wszystko,
próbując odblokować urządzenie, a readboard niezmordowanie powtarzał: naciśnij odblokuj, a następnie
gwiazdka. No i w końcu, nie wiedziałam, że tak się da, może duże litery się zrobiły? W każdym razie,
kiedy Klaudia, z coraz większą desperacją wciskała klawisze, readboard, widać też zdesperowany, powiedział:
n a c i s n i j o d b l o k u j a n a s t ę p n i e g w i a z d k a! Mówię: widzisz, Klaudi? Uznał, że
jakaś głupia jesteś! :d
#22 lwiczka
Nie Normalnie padłam!
#23 misiek
Nie wiem czemu miałaś taki przypadek, ale spoko. E51 raczej odblokowuje się bez więkrzych problemów.
#24 zywek
Chyba tryb literowania.
#25 misiek
Możliwe.
#26 zywek
Przepraszam.
Za co?
Źle cię oceniłam... Bo wiesz, w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis.
#27 jamajka
On sę odblokowywał łatwo, to jasne, ale trzeba był wiedzieć, który klawisz jest tym odblokuj. A ona to
wciskała na ślepo, bardziej, że się tym bawiła odruchowo, wciskała numerki itd. xd
A ostatnie kapitalne.
#28 zywek
no nie no.
- Musisz się przyzwyczaić. Zobaczysz, za dziesięć lat, takie wypady będą dla ciebie czymś naturalnym.
- Jasne – mruknęłam, wstawiając wodę na tę piekielną herbatę.
Musisz sę przyzwyczaić, że w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis. Tak to jest, jak się czyta książki
z włączonym eltenem :D
#29 daszekmdn
Może to nie przypadek screanreadera ale chodziłem po forum głosowym i wyszło:
Wasz pierwszy... Wontek do testów. :D
#30 daszekmdn
Czytam sobie plik z chemii i.
Rozwaliło mnię odczytanie tego przez Syntalka:
5. Pentan C H CH CH CH CH
Lola pc in home wchodzi na kanał -Dzielnia... :D
#31 denis333
A ja mam takie pytanie. Czym w j. Angielkim jest słowo Screan? Co ono oznacza?
#32 misiek
Screen- Ekran- wyświetlacz. Czegoś takiego jak screan nie ma, ale najwidoczniej angielska mowa być gumowa.
#33 denis333
No ja właśnie dysponuję taką samą wiedzą jak kolega, więc się zdziwiłem. Czym że jest ten scran? :P
#34 misiek
Tym samym co dla róskich nasz tieliewizor.
#35 Elanor
Ostatnia moja seria przypadków. Poprawiam własny tekst. Hhistoria około średniowieczna. W tle coś się
pobiera, a u mnie jest tak, że jak się coś pobierze, to się automatycznie odtwarza, a nie chce mi się
tego przestawiać. I teraz uwaga:
"Jakie wieści ze wschodu? Program VLC Player zgłasza problem".
Ten sam tekst, w tle znów się coś pobiera.
"Z zamyślenia wyrwał ją znajomy głos. Pobieranie ukończone".
Dalej ten sam tekst.
"To rycerz z Hibernii, powiedział książę".
W tym momencie za moim oknem rozległ się okrzyk: spadaj!
#36 misiek
Świetne.
#37 jamajka
Jakie wieści ze wschodu! Najlepsze. :d To coś z tą antyfazą musi być, mówię ci. xd
#38 Elanor
Yyy, zobaczysz. Może. :)
Ale wtedy miałam wkręt za wkrętem. Był jeszcze jeden, tylko mi z głowy wyleciało.
#39 alissa
Kilka moich przypadków, które jeszcze opisywałam na Klango.
1. Z czasów używania Skype talking. Czytam sobie książkę i skype talking się odezwał. Wyszło: Wszyscy
wykrzykiwali Julia dostępny.
2. Przechodzę między otwartymi okienkami i screenreader mi mówi: Hryniek rozmiar 5 megabajtów.
3. Miałam otwarte Klango i Mozillę Thunderbird i uruchomiony Window-Eyes. Przeglądam sobie Klango
i słyszę: odebrane Ala10 sg Klango Mozilla thunder.
#40 gadaczka
Hryniek rozmiar 5 MB najlepsze XD