No to trzymam kciuki i mam nadzieję, że faktycznie program się pojawi. Tak BTW ten OCR wysokiej jakości to cóś chińskie czy jakiś MS? Google?
Nuno, mam nadzieję, że wziąłeś pod uwagę kwestię obróconego tekstu, że będzie tak jak KNFBReader czytał również odwrócony tekst czy to bokiem czy do góry nogami.
1 likes
Tak, wziąłem. On obraca obrazek i próbuje do momentu aż nie uzyska poprawnej orientacji.
OK, w takim razie czekam i jestem jednym z tych, którzy zakupią program.
1 likes
ja zakupiłem komendary, i zawiodłemsię, a przede wszystkim utknąłem na zbugowanej polskiej wersji bez działających gestów i tematu dźwiękowego. Ja wiem, że można tego buga jakoś naprawić, wchodząc w tematy dźwiękowe i coś tam zaznaczając i odznaczając, ale nie po to zapłaciłem 150 zł, żeby zainstalować zbugowaną wersję. I wychodzą kolejne wersje, o różnych bugach się mówi, a nie wiadomo dalej, co z nimi. A ja w samsungowym launcherze w dalszym ciągu nie mogę przewijać stron. Ale właściwie wpis nie na ten wątek, tak tylko mówię o płaceniu za różne chińskie rzeczy. Bo ten silnik ocrowy to też jest chiński, o ile mnie pamięć nie myli.
Co mają z tym wspólnego Chiny? Dlaczego ludzie jak słyszą słowo chińskie to im się od razu kojarzy ze słowem dziadowskie? Poczytaj sobie o stereotypach. Poza tym Nuno jest przecież Polakiem więc.
Nuno MNIE przekonuje. Mam o kompetencjach Tomeckiego jak najlepsze zdanie. Ponadto ma zdrowy dystans i da Ci wiele konstruktywnych uwag. Dobry wybór!
Ano dołączył i z opinią jeszcze się wstrzyma, jednak jako, że cena jest śmiesznie niska jak na tego typu program to już mogę powiedzieć, że kupuję to.
Testy są niby wewnętrzne, ale chyba nie dla wszystkich.
https://forum.audiogames.net/topic/29611/hawk-eye-my-first-real-application/
https://forum.audiogames.net/topic/29611/hawk-eye-my-first-real-application/
w pierwszym poście jest link do najnowszej wersji? Pobieram właśnie i myślę, że kupię, ale najpierw potestuję
znalazłem najnowszą wersję, narazie pobieram frameworka. Podziele się opinią jak coś ztestuję
Ja dodam jescze jedną propozycję, możliwość otwierania dokumentów pdf, zdjęć z poczty, bez potrzeby zapisywania pliku na dysk, zarównio wersja windows jak i android.
Żeby w androidzie integrował się tak, że po kliknięciu w załącznik na liście proponowanych programó będzie i ten OCR
Żeby w androidzie integrował się tak, że po kliknięciu w załącznik na liście proponowanych programó będzie i ten OCR
pierwsze testy zrobiłem, działa. Mam propozycję. Po tym jak wyskoczy okienko z rozpoznanym tekstem by były do wyboru dwie albo 3 opcje. Zapisz jako txt, czytaj, zapisz i otwórz.
Ja zapodałem zeskanowany pdf, CV, ale w tabelkach i wywaliło nieoczekiwany błąd i nie rozpoznało tekstu