Blast Chamber
Back to Gry audio (dyskusja ogólna)#1 matius
Cześć.
Nie zauważyłem, aby ta gra miała swój wontek.
Fabuła
Jesteśmy gościem, którego wysyła policja, aby znalazł i rozbroił bombe w kanałach. Na rozbrojenie gry czyli na przejście tej gry mamy godzinę.
Posiada też 15 poziomów.
Gra jest dwa d, ale bardzo wiele w niej robimy.
Musimy zakręcać zawory, aby woda nas nie zalała, zabijamy pająki, szczury i mafiozów oraz czasem pojawia się pudełko z różnymi rzeczami.
Sama gra ma trzy poziomy trudności, i trzy różne etapy, które są losowane.
Jeden, to standardowe kanały, gdzie zakręcamy wodę, enterem szukamy zaworu, młotkiem pod ctrl naprawiamy i zakręcamy strzałkami - według wskazuwek zegara. Zabijamy pająki klawiszami od F1 do F6. Pod jedynką był chyba młotek, a pod dwujką broń palna.
dwa - to poziom platformówki, gdzie przeskakujemy różne rzeczy i chodzi o przejście do końca planszy.
Trzy - poziom z kanałami, ale dodatkowo z elektrycznością, która też może nas zabić.
W grze występują też rundy bonusowe, gdzie zabijamy mafiozów. I jak pierwszego na raz, to drugiego na dwa razy, trzeciego na trzy itd.
Bronie:
1 fists, 2 gun, 3 wrenches, 4 flash lights.
Kontrolem odpalamy.
Firma, która wyprodukowała grę ogłosiła upadłość i gra jest zadarmo. Nalerzy mieć tylko program generujący klucze do tej i innych gier tej firmy.
Nie stety gra nie chce mi pujść na win 10 64 bit. Chętnie bym zagrał. :(
Piszcie jak wam się grało, czy przeszliście całą i co sądzicie o tej grze?
----
Gre i program do generowania kluczy oraz inne gry tej samej firmy można zciągnąć
http://www.agarchive.net
#2 markus1234
A gdzie ten program i tą grę można znaleść? Ja też bym pograł.
#3 martinus
Gra świetna, mi też nie pujdzie. Nie napisałeś matius, że jest 15 poziomów. I trzeba zdobyć 2 miliony punktów, żeby kody odblokować.
#4 matius
Link jest w pierwszym poście.
#5 martinus
nie wiem czy na bscgames.com jeszcze j,ą znajdziesz. Ale na agarchiwe.net być powinna.
#6 markus1234
Mi też nie działa ta gra, mam windows 10 profesional 64 bit.
#7 pates
staara gra, grało się w to nieraz
#8 nuno69
Haha, dobry klasyk :).
#9 rafalko112
Bo trzeba spróbować uruchomić ze zgodnością win7 lób xp
#10 mojsior
nie działa wam bo nie macie poinstalowane tego co trzeba zainstalujcię visual basic 5 i 6.
Szustkę najlepiej zainstalować z pakietu z plusikiem czyli visual basic 6 + runtime.
Można też zainstalować windows media audio redist, to wszystko jest dostępne w sieci.
U mnie wszystkie gry od tych twórców łącznie z blast hamberem działają mam win 10 pro 64 bitowy oczywiście.
Trzeba pamiętać o uruchomienie tych gier jako administrator.
O ile mnie pamięć też nie myli to na wymienianym agarchive.net jest chyba jakaś paczka z której można zainstalować wszystko co jest potrzebne do odpalenia tych gier.
#11 martinus
Dzięki mojsior za poradę. U mnie gra działa bez problemu. Co prawda odświeżam po dłóższej przerwie bo kilka lat w to nie grałem. Podajcie proszę jakieś dobre sposoby na unikanie tych elektrycznych pul w electricity levels. Bo często dosłownie na farcie udaje mi się level przejść.