Transcription
Witajcie w godzinie duchów.
Mnie się głos Paulinux, taki trochę zamszowy, jak to ktoś kiedyś powiedział na forum, to jest cytat oczywiście,
kojarzy owszem także z nauczycielką, no pasowałoby, ale z czymś takim przydechowym, takim tajemniczym, jakbyś nam tutaj sekrety opowiadała.
Nie no, mega to jest, spoko, ciekawa barwa, bardzo niespotykana.
Co do Biedrony, mam wrażenie, że jej głos kojarzy mi się do przykład z Pippi Langstroth, albo z jakąś taką wesołą dziewczyną,
nawet dziewczynką może biegającą po trawie, pośród motyli, po łące wiosennej, taki mam obrazek sobie w myśli,
nawet jak mówi coś zimowego, to i tak jakoś tak wiosennie.
Dzięki Strawberry za skojarzenie z blokiem czekoladowym, dawno nie jadłam.
Trzeba sobie przypomnieć, co do mówienia jak nauczycielka, czy nauczyciel, no sporo z nas myślę, że ma takie minutki w intonacji,
tak, tak, ja też, nie wypieram się, ale nawet byłabym z tego dumna, a co tam, no to już ja belfer, ludzie.
A zresztą ktoś mówił, czy da się mówić jak nauczyciel, no jak się nim jest, to się da.
A zresztą, no, nauczyciel tak mówi, jakby coś opowiadał, tłumaczył dzieciakom, czy tam,
uczniom, dorosłym, no bo przecież dorosłych też się uczy, no jak też, na studium, czy na studiach, czy na podyplomówkach,
albo w innych tam jednostkach, już nie będę się rozczuwać, kto gdzie kogo uczy.
W każdym razie, cieszmy się, że nie są tacy nauczyciele tutaj na Eltenie, którzy wykrzykują, albo wywołują do tablicy,
bo by nam uszy, kurczę, i mikrofony się wykończyły, to już lepiej niech tam tłumaczą, ale myślę, że sporo nas jest,
zwłaszcza, że jak się o czymś mówi z pasją, opowiada, tak jakby komuś tłumaczyło, przekazywało, to wpada się w takie nutki nauczycielskie
i myślę, że takich osób jest sporo na Eltenie, ale to jest dobrze, a dlaczegożby nie.
Ktoś jest uczniem, ktoś nauczycielem, wchodzimy po prostu w rolę, zakładamy maseczki,
dobrze, nieochronna oczywiście, udam, że powiedziałam to przypadkowo, maseczki, maski, wchodzimy w rolę.
No to cóż, miłego wieczora, dobrej nocy.
Kto tam sobie co chce, to niech wybiera.
Od razu miłej niedzieli Wam pożyczę.
No i bardzo sympatyczny wątek.
Hejja!