PSE Forum mieszane

Z kim lub z czym kojarzą Wam się Eltenowe głosy?

Started by daszekmdn 33 posts last post 2 years ago Page 1 of 2

Transcription

Witajcie, wpadam sobie tutaj czasami, w sensie na forum głosowe i słucham co ciekawego macie do powiedzenia. Tak sobie właśnie dzisiaj słuchając, wpadła mi do głowy pewna myśl o stworzeniu tego wątku, ponieważ niektóre głosy kojarzą mi się z kimś lub z kimś. Stąd pytanie, czy wy macie tak samo, a jeśli tak, to czyj głos i z kim wam się kojarzy?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Dzień dobry, ja mam podobnie i mi się głosy użytkowników grają najczęściej albo ze smakami albo z przedmiotami i tak na przykład głos DJ Center'a kojarzy mi się z cytryną, z limonką z cytrusami generalnie ale najbardziej z cytryną tak na przykład głos DJ gra co kojarzy mi się z arbuzem takim przysuszonym natomiast głos Marka Voxa kojarzy mi się z takim metalem takim przeludzawiałym dziód no wiem, że to nie jest fajne porównanie ale jest taki taki dzwoniący podźwięk w głosie nie wiem jak to nazwać natomiast mam nadzieję, że wiecie o co chodzi głos CJ kojarzy mi się z takim jeszcze nie do końca dojrzałym jabłkiem takim zielonym jak to mówią widzący i chyba tyle jak coś to się jeszcze dogram i twoich skojarzeń Daszu jestem ciekawa pozdrawiam i do usłyszenia happy hacking

Happy hacking

Transcription

No na przykład twój głos, Paulinuksie, kojarzy mi się z taką w sumie nauczycielką, bo masz taki sposób mówienia. I brzmienia.

Transcription

W sumie nie wiem, czy jest jakiś sposób mówienia dla typowego nauczyciela, ale dzięki. Nie spodziewałam się tego.

Happy hacking

Transcription

Wątek bardzo ciekawy, no i tak się zastanawiam właśnie jak czasem się ja wypowiadam na tym forum i różni użytkownicy mnie słuchają, ciekawa jestem z czym Wam się mój głos kojarzy.

#6 1 like

Transcription

Co do Twojego głosu to jest gładki strasznie, tak mi się kojarzy jakoś. A co do głosu Paulinux na przykład, to ona tak brzmi jakby wstała niedawno momentami, zbyt często. Na przykład głos Lukasza brzmi jak taki raper typowy. Tak dziwnie jakoś wygląda. A co do reszty, to nie mam pomysłu na to obecnie.

Transcription

Ну, я люблю такие гладкие волосы, своём другу.

Transcription

Co do wypowiedzi Kraima, zgadzam się, ale tylko czasami jak jestem już tak bardzo przymulona, ale takie opinie znam i słyszę dość często. Pozdrawiam.

Happy hacking

#9 1 like

Transcription

Dzień dobry. Mi głosy eltenowiczów i w ogóle wszelkie głosy kojarzą się z przedmiotami, roślinami i takimi różnymi innymi. Też zdarzają się smaki typu miód albo masło czy karmel, ale na przykład głos Paulinux kojarzy mi się z ciepłą i miękką kołdrą, bo faktycznie ten głos jest taki poranny zawsze chyba, niezależnie od pory dnia. Dużo jest tutaj u nas raperów i różnych takich mocnych głosów, które kojarzą mi się z różnymi drzewami, dębami i innymi baobabami, ale już nie będę przytaczać ników. Mam nadzieję, że uda mi się tak pookreślać większość głosów, ale teraz to jeszcze chyba za wcześnie. Także rozmawiajmy więcej, to może uda mi się jakoś. To usystematyzować sobie w głowie, ale takich moich bliskich znajomych czy rodziny głosy sobie tak kataloguję w głowie, różnymi harfami i innymi przyjemnymi rzeczami typu wodospad na przykład. Pozdrawiam ciepło.

Transcription

W tym wątku właśnie podawać niki można, a jak chodzi o raperów to faktycznie niektórzy tutaj obecni nimi są.

Transcription

No cóż, o mnie już była mowa, za co mogę podziękować. A jeżeli o mnie chodzi, no to na przykład głos Paulinux się kojarzy mi z wanilią i już o niej to mówiłem. Kiedyś. Tak, by the way. A dlaczego? No bo jest, oczywiście jest gładki, jest przyjemny, jest, żeby nie powiedzieć słodki, ale ma taki po prostu, ma swoją po prostu esencję, tak? Coś unikatowego, bo przecież na przykład jest różnica pomiędzy wanilią a czekoladą, więc coś ja bym tak to opisał. Jeżeli chodzi o głos Biedrony, to mi się kojarzy z jakimiś motylami. Na przykład taki motyl by do mnie mówił i to nie jest naprawdę nic, nie trzeba się tego wstydzić. Tak po prostu ja to widzę, czy raczej słyszę. Kto by tutaj jeszcze... Taki Piper to na przykład profesor. Taki profesor. W miarę młody profesor, ale jednak. Marchewaks? Cóż. I oczywiście osoba związana z radiem, telewizją, coś w tym stylu akurat. Kmicist taki rycerz średniowieczny, albo albo chłop właściwie, nie wiem. Ktoś taki po prostu z tamtych czasów. Wojtas? Bezobrazy, stary, ale dla mnie Wojtas brzmi jak taka żaba. Coś w stylu książę zaczarowany w żabę. Przynajmniej na razie. Dasz dla mnie brzmi... Hmm... Bym powiedział... Tak biurowo. Czyli na przykład jestem sobie w biurze, mam sobie kolegę w biurze, jakiegoś sobie gadamy, jemy sobie lunch, coś tam, pijemy kawę i z taką osobą właśnie bym sobie rozmawiał wtedy. Takie biurowe jakieś to... Nie wiem, tak... Nie wiem skąd to się wzięło. Na razie tyle.

Senter San

Transcription

No, powiem Ci, Sander, że ciekawe rzeczy opowiadasz.

Transcription

ale to nic nowego, ale dobra, to o wtóp i to bezsensowny.

Happy hacking

Transcription

Dzień dobry wszystkim. Przychodzę, aby odświeżyć, odgrzewać ten wątek, gdyż według mnie ma on swój potencjał, a jakoś tak zginął. Natomiast generalnie przychodzę z nową porcją tych głosów, które tam mi się kojarzą z czymś. No i może dzięki temu rozruszam ten wątek. Tak, generalnie głos Nuna, który już zrezygnował co prawda z Eldena, ale myślę, że można o nim mówić, to mi się kojarzy z takimi fast foodami, a najbardziej z jakimiś chipsami, frytkami, coś w tym stylu. Głos Longshot'a kojarzy mi się z mlekiem, ale z jakimś jogurtem naturalnie. Głos Biedrony jest taki wiosenny, bym powiedziała. Taki jakiś, kojarzy mi się z taką zielenią, coś w tym stylu. Głos Julitki mi się kojarzy z, nie wiem, mam nadzieję, że się nie obrazisz, tam nianic, ale kojarzy mi się z takimi dziecięcymi piosenkami, jakoś tak generalnie. Głos Julitki mi się kojarzy z takimi dziecięcymi piosenkami, jakoś tak generalnie. No to jak coś, to jeszcze się dogram, a na ten moment tyle.

Happy hacking

Transcription

Witajcie. Mnie się ogólnie głosy użytkowników kojarzą z różnymi słodyczami, jak na przykład Mimi. Mimi głos mi się kojarzy z takim blokiem czekoladowym. Głos Paulina, który mi się kojarzy z sernikiem z czekoladą. Głos Teletubbiesi, który mi się kojarzy z płatkami, takimi kurkami czekoladowymi. DJ Graco z takim klawiorem tak właściwie. To tyle ode mnie, a jakby co to jeszcze dogram.

<3 :* <3

Transcription

Witajcie, to znowu ja. Na przykład głos Puszkina mi się kojarzy z taką machewką gotowaną. Nie wiem, jakoś tak mi naszło. A z kolei głos Biedrony to mnie się kojarzy z takim Milky Way'em. Nie wiem, czy kiedykolwiek jedliście, natomiast tak mi się kojarzy. Głos Pepera z takim bananem, że tak powiem. Nie wyobraźcie Piper, ale tak po prostu mi się kojarzy. A reszta, nie wiem, po prostu...

<3 :* <3

Transcription

Nie no, wózki na głos to mi się zawsze z taką poduchą dużą kojarzyło.

Happy hacking

Transcription

Witajcie w godzinie duchów. Mnie się głos Paulinux, taki trochę zamszowy, jak to ktoś kiedyś powiedział na forum, to jest cytat oczywiście, kojarzy owszem także z nauczycielką, no pasowałoby, ale z czymś takim przydechowym, takim tajemniczym, jakbyś nam tutaj sekrety opowiadała. Nie no, mega to jest, spoko, ciekawa barwa, bardzo niespotykana. Co do Biedrony, mam wrażenie, że jej głos kojarzy mi się do przykład z Pippi Langstroth, albo z jakąś taką wesołą dziewczyną, nawet dziewczynką może biegającą po trawie, pośród motyli, po łące wiosennej, taki mam obrazek sobie w myśli, nawet jak mówi coś zimowego, to i tak jakoś tak wiosennie. Dzięki Strawberry za skojarzenie z blokiem czekoladowym, dawno nie jadłam. Trzeba sobie przypomnieć, co do mówienia jak nauczycielka, czy nauczyciel, no sporo z nas myślę, że ma takie minutki w intonacji, tak, tak, ja też, nie wypieram się, ale nawet byłabym z tego dumna, a co tam, no to już ja belfer, ludzie. A zresztą ktoś mówił, czy da się mówić jak nauczyciel, no jak się nim jest, to się da. A zresztą, no, nauczyciel tak mówi, jakby coś opowiadał, tłumaczył dzieciakom, czy tam, uczniom, dorosłym, no bo przecież dorosłych też się uczy, no jak też, na studium, czy na studiach, czy na podyplomówkach, albo w innych tam jednostkach, już nie będę się rozczuwać, kto gdzie kogo uczy. W każdym razie, cieszmy się, że nie są tacy nauczyciele tutaj na Eltenie, którzy wykrzykują, albo wywołują do tablicy, bo by nam uszy, kurczę, i mikrofony się wykończyły, to już lepiej niech tam tłumaczą, ale myślę, że sporo nas jest, zwłaszcza, że jak się o czymś mówi z pasją, opowiada, tak jakby komuś tłumaczyło, przekazywało, to wpada się w takie nutki nauczycielskie i myślę, że takich osób jest sporo na Eltenie, ale to jest dobrze, a dlaczegożby nie. Ktoś jest uczniem, ktoś nauczycielem, wchodzimy po prostu w rolę, zakładamy maseczki, dobrze, nieochronna oczywiście, udam, że powiedziałam to przypadkowo, maseczki, maski, wchodzimy w rolę. No to cóż, miłego wieczora, dobrej nocy. Kto tam sobie co chce, to niech wybiera. Od razu miłej niedzieli Wam pożyczę. No i bardzo sympatyczny wątek. Hejja!

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Transcription

...nawet całkiem fajne skojarzenie i jeszcze do tego, bo to by się skojarzyło mój głos z pipi jakąś tam, jeszcze do tego takie markuczyki, nie? I już od razu taka mała dziewczynka. Nie no, fajne, fajne skojarzenie.

Transcription

Ojejku, kogo ja tu usłyszałam? Daria, cześć. Everlasting Ram. Bardzo dawno Cię nie słyszałam. Bardzo Ci głos wydoroślał tak z poważnie. Ja do Twojego głosu bym się odniosła. Mogłabyś czytać książki z powodzeniem. Połykałabym je w całości. No naprawdę, taki krótki głosik zrobił Ci się. Zawsze miałeś taki ciepły, ale teraz to po prostu aż takie w niskie tony przychodzi, fajne. No i myślę, że jako lektorka książek mogłabyś coś zdziałać. Pozdrowionka.