Transcription
Dobra, a więc tak, jeżeli chodzi o pytanie skąd się biorą te wszystkie dźwięki hi-hatowe, jakieś inne takie kicks, snares i tak dalej, no cóż, domyślnie mamy dużo tego w najnowszej wersji GarageBanda i oczywiście są pewnie jakieś wtyczki do pobrania czy kupienia, nie wiem czy za darmo, czy trzeba kupić, ale pewnie, no, ale w każdym razie na pewno są takie wtyczki.
A z tymi hi-hatami, to ja po prostu robię tak, że tempo metronomu, czy tam, no, metronomu, zmniejszam na załóżmy 6 bpm, znaczy, no, bpm, tak, i wtedy po prostu dodaję, tak, szybko próbuję w miarę naciskać, tak, ten klawisz, prawda, na klawiaturze MIDI,
ale to jest dalej wolne, prawda, ale...
Wtedy po prostu sobie zmieniamy wtedy na 120 albo 130 bpm, no i jest rap, no i wiadomo, to nie jest perfect, no, ale trzeba żyć z tym co się ma, podobno jest jeszcze chyba jakaś wtyczka, która się nazywa trapdoor i wtedy można robić bardziej skomplikowane trapowe bity i tak dalej, ale to już nie wiem jak to działa i jak to się, gdzie to można zdobyć, czy, a może to jest, ja nie wiem, może to jest domyślnie tamta wtyczka, ja nie wiem, naprawdę, ale mówię, że to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest, no, to jest
Ja to robię tak, w ten sposób właśnie trapy