Białe laski
Back to W drodze#941 balteam
ale ta obrotowa jest gorsza jeśli ktoś chodzi głównie stukając?
#942 MarOlk
Raczej jest uniwersalna, bo można stukać i szurać
-- (balteam):
ale ta obrotowa jest gorsza jeśli ktoś chodzi głównie stukając?
--
#943 Piotr
O, to już wiem, dlaczego przechodzień uwalił mi i końcówkę i laskę za jednym razem, a końcóweczka była nówka sztuka. Tylko, że to kilka lat temu było, więc możliwe, że wtedy faktycznie coś nie tak z ceramicznymi było.
-- (DJGraco):
No ja też miałem tą wadliwą partię, po prostu podczas chodzenia nagle zauważyłem że laska jakby lżejsza, całe szczęście się zorientowałem bo to nie trudno, a ta końcówka się po prostu u tego czpienia ułamała jakby. A stan był dobry i gdyby nie to ułamanie to by mi dalej służyła. Mam oczywiście już nową i z nią jak na razie wszystko jest OK.
--
#944 piter9521
Do czeskich się zraziłem, bo po niedługim czasie używania raz się o laskę potknąłem i mój ciężar ją rozwalił. Wróciłem do advantage, bo dla mnie to najlepszy wybór.
#945 balteam
Podobno producent nie poleca obrotowej ceramicznej końcówki dla szybko chodzących, no będziemy testować.
#946 Numernabis
Nie wiem o co chodzi z tymi szybkochodzącymi, ja nie chodzę wolno i nie narzekam i nic złego się też nie dzieje.
Zuzler, owszem, nie zauważyłaś, bo kilka miesięcy, ale przy dłuższym używaniu zużywa się po jednej stronie, bo się nie obraca, a laskę raczej trzymamy zawsze tak samo, no chyba, że mamy okrągłą całkiem rączkę, bo w czeszkach jest z jednej strony wypłaszczona.
Co do obrotowej to nie wiem w czym ma ona przeszkadzać podczas stukania, ja chodzę stukając i szurając..
Tak czy inaczej czy to obrotowa czy stała świetnie sunie po podłożu.
#947 camila
Spieszę z pierwszym raportem. altix wręczył mi nową sztukę tej laski i być może ocaliłam dużo osób, które dostałyby wadliwy produkt. :D jeszcze mam stockową końcówkę, która niemożebnie się ściera. Po kilku dniach kula stała się prawie półkolem. :D
#948 balteam
Mam ceramiczną obrotową, cięższa niż standardowa, dźwięk inny, ale ok, niektórzy uważają, że lepszy, dla mnie po prostu inny. Jej główna wada jest taka, że jest cięższa, w sumie z niej będę korzystać, ale wolę standardową.
#949 Zuzler
Jak duża?
#950 camila
Ale to w czeszce czy w kanadyjce? ;)
#951 balteam
Czeska, trochę większa niż standardowa, ale nie dużo.
#952 MarOlk
24 mm z tego co pamiętam
#953 DJGraco
Dla mnie nie jest ciężka ceramiczna, ale to może kwestja przyzwyczajenia. Jak jechałem wcześniej na ciężkim ambutechu to ta czeszka wraz z ceramiczną wydawała mi się leciutka.
#954 MarOlk
Miałem to samo. Ambutech to Robur, a Swarowski to Ferrari XD
#955 guliwer
Tak się zastanawiam bo jest 160cm ta czeska, ale kombinowana kompozytowo-aluminiowa. i się zastanawiam czy nie będzie przekombinowana XD. Kombinowana to znaczy że jest i teleskopowa i składana, czy o materiał chodzi?
#956 camila
Materiał - kombinowana to pewnie kalka tłumaczeniowa z połączenia materiałów
#957 camila
Kółko zamontowane btw, uchwyt z drukarki 3d również ;) Jak narazie używa się zajebiście.
#958 guliwer
No chyba nie do końca. Bo w ofercie jest też np kombinowana aluminiowa, więc chyba to chodzi jednak o jej budowę, ale pewności nie mam.
-- (camila):
Materiał - kombinowana to pewnie kalka tłumaczeniowa z połączenia materiałów
--
#959 camila
Być może, że składana - łączona. :D
#960 camila
Jeszcze spieszę też z wyjaśnieniami: mimo tego, że laska z aluminium lotniczego i pokazują, że jest niewiadomo jak mocna, to niestety jest bardzo wrażliwa na nadmierne rozkręcenie przy na przykład rozkładaniu. Wczoraj znowu mi się przepołowiła na dwie części, trzeba było wziąć dwa wkłady do długopisu, obniżyć te kołki rozporowe i i trafić w nie gwintem części. W sumie nic dziwnego, bo na przykład dziecięce laski tego samego producenta można kupować na części.