Białe laski
Back to W drodze#381 misiek
Dla mnie ta rączka to akurat wielka zaleta. W przeciwieństwie do Adwantage to są bardzo stabilne.
#382 Julitka
Dla mnie to, że mi się laska autentycznie wygina w momencie, gdy wsadzę w głupią dziurę, tak że w każdej chwili boję się, że to się rozłamie, to to nie jest stabilność. Dla mnie laska ma dawać oparcie - wiadomo, że nie jakieś kosmiczne, ale jednak.
#383 denis333
A moim zdanim ambutechy pod tym wzlędem są najmniej zawodne ze wszystkich. Swarowskie może i lekkie, ale niczym przyjemnym nie jest wrażenie, jak by to to miało się za moment rozpaść.
#384 camila
Dokładnie, ale te z włukna szklanego. Reszta to takie meh, szczególnie aluminiowe. Miałam moze ze dwie laski aluminiowe, i nigdy do nich nie wróce. Problemy ze składaniem, szczególnei w zimie, bo wrażliwe na temperatury, i jedną trzeba było imadłem prostować, bo wbiła mi się w pachwinę jak zahaczyła o dołek. Nie miałam jeszcze wtedy obrotowej. Apropo nowej końcówki tej obrotowej, tej, co rzekomo ściera się mniej, to tak - rzeczywiście ściera się mniej i laska po trzech tygodniach nie wygląda na baardzo wyeksplatowaną.
#385 denis333
@384 no ja mam aluminiówkę, i nie narzekam. ALe jak będzie następne podejście do kupna laski, to wybiorę dla testów coś z włukna szklanego.
#386 MarOlk
A ja właśnie zraziłem się do Ambutecha, tego z włókna węglowego z aluminiowym łączeniem członów. Rozkładał się podczas chodzenia, blokował na mrozie, że nie można go było złożyć.
#387 Lowca_Androidow
No i cały widz polega na tym, aby każdy sobie dla siebie dopasował co mu pasuje, miałem ci ja z włukna szklanego ambutech i owszem, kiedyś były super, ale to się zminiło, ale nie w tym rzecz, byłem z niej zadowolony dopóki nie zacząłem używać właśnie Svaroskiego kompozytowej, jak to mówią:
Jeden lubi schaby, drugi lubi mostek, a ja lubię cipkę, bo tam nie ma kostek.
I to samo się tyczy białej laski.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#388 misiek
Po całym chyboczącymsię Adwantage na sparciałej gumie uważam Sfarowską za bardzo stabilną.
#389 MarOlk
No i powiedzcie mi co to za technologia rocket science, że w kraju nie potrafią zrobić porządnej laski? Z ciekawości, czy są jeszzcze produkowane i w sprzedaży te ciężkie aluminiowe kostury z plastikową kulką na końcu chwytu?
#390 Zuzler
Widziałam w sprzedaży kilka lat temu. Chciałam się wycwanić i zamówić laskę po prostu przez sklep rehabilitacyjny, taki 3 ulicy dalej będący. Uszczęśliwili mnie taką właśnie propozycją, jeśli dobrze sobie przypominam. Za to wiele za nią nie chcieli, 80 zł chyba. :)
#391 Lowca_Androidow
No i tu znowu się kłaniają upodobania, ja np. nie wyobrażam sobie mieć ciężkiej laski, super i fajnie jeśli nie trzeba dużo, naprawdę dużo chodzić samemu z laską i tak machać takim ciężkim kijem.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#392 denis333
To wszystko zależy, jaką kto ma technikę. W moim przypadku, podczas używania techniki stałego kontaktu mój aluminiowy ambutech praktycznie w ogóle mi nie ciąży nawet przy dłuższym chodzeniu.
#393 Julitka
To się tak wydaje. Ja też posługiwałam się i posługuję tą techniką i gdy miałam Ambutecha, w pewnym momencie świeżo zapoznana instruktorka spytała, czy nie mogłabym spróbować chodzić z lżejszą laską, bo ta tutaj mocno mnie obciąża, co było widać, ale czego nie było czuć.
-- (denis333):
To wszystko zależy, jaką kto ma technikę. W moim przypadku, podczas używania techniki stałego kontaktu mój aluminiowy ambutech praktycznie w ogóle mi nie ciąży nawet przy dłuższym chodzeniu.
--
#394 RAFKIW
A ja wam powiem, że mam między innymi laskę Svarovskiego z kompozytu z drewnianą rączką i szczerze nienawidzę tej rączki. Mam zwyczaj dość częstego mycia lasek i ta rączka wydaje mi się taka mokra przez cały czas pomimo tego, że jest sucha, no ale to jednak drewno i jest to takie nie estetyczne. Nie ma to, jak czysta gumowa rączka.
#395 zywek
Mnie tam uczyli że stałego kontakta to najlepiej w pomieszczeniach.
#396 Julitka
To źle uczyli. :p
A tak na serio, to nieprawda.
Obie techniki są dostępne i możliwe, przecież kto Ci zabroni, jeżeli lepiej Ci jest się tak poruszać?
Mnie ktoś kiedyś powiedział, że technika stałego kontaktu to w trasie znanej, takiej, którą dobrze umiesz, a w nieznanych - dwupunktowo. A ja mam wręcz odwrotnie. Także ten.
-- (zywek):
Mnie tam uczyli że stałego kontakta to najlepiej w pomieszczeniach.
--
#397 Lowca_Androidow
-- (RAFKIW):
A ja wam powiem, że mam między innymi laskę Svarovskiego z kompozytu z drewnianą rączką i szczerze nienawidzę tej rączki. Mam zwyczaj dość częstego mycia lasek i ta rączka wydaje mi się taka mokra przez cały czas pomimo tego, że jest sucha, no ale to jednak drewno i jest to takie nie estetyczne. Nie ma to, jak czysta gumowa rączka.
--
Zapewne posiadasz ciemną rączkę, a ta właśnie ma taki efekt, ona jest jakby cały czas lepka, trzeba kupować z jasną rączką, zupełnie inne drewno.
#398 Lowca_Androidow
A co do ciągłego kontaktu to niestety nie jest to zawzse możliwe, są miejsca gdzie są dzirawe płytki, kocie łby, brak chodnika, żwir itp i wówczas niestety ciągły kontakt odpada.
#399 denis333
Z obrotową koncówką stały otatjest jak najbardziejmożliwy.
#400 Zuzler
Ze stałą takoż.