Poszukuję książki
Back to Literatura#81 gumeczka3
w formacie mp3
#82 Julitka
Poszukuję tekstowej wersji, ew. audiobooka, "Willa, dziewczyna z lasu".
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#83 skrzypenka
szukam książek Marcela Mossa, już 4 znam, ale szukam więcej. Znam: Nie krzycz, Nie odpisuj, Nie patrz, Pokaż mi. Chcę więcej, obojętne w czym.
#84 Lowca_Androidow
a ja się przypomnę, może w międzyczasie ktoś wszedł w posiadanie i się podzieli, poszukuję książki pt. drugie spojrzenie na planetę Ksi, autor Marcin Kowalczyk
Chodzi o ebook, bo audiobooka nie ma.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#85 Zuzler
Poszukuję:
A. Maciarz, Integracja społeczna dzieci niepełnosprawnych, Warszawa
1987.
M. Sak, Percepcja różnych rodzajów niepełnosprawności przez osoby
o normalnym i zaburzonym rozwoju (w druku, 2011).
A. Sękowski, Osobowościowe uwarunkowania postaw wobec ludzi
niepełnosprawnych, Lublin 1991.
Forma dowolna, byle nie epuby i inne mobi, żeby dało radę odczytać bez wymyślnych programów.
Potrzebuję twardych dowodów w dyskusjach. :)
#86 kacperkreft
Hej.
Jeżeli ktoś ma i mugłby się podzielić to potrzebowałbym wiedzmin najlepiej w wersji tekstowej, bo w drodze do polski dam rade sobie poczytać i może jeszcze hobbit.
Z góry dziękuję
#87 DJGraco
Mam tylko w audio.
#88 Zuzler
@Kacperkreft, masz już? Jeśli nie, to odezwij się do mnie.
#89 AXM04
witajcie
takie pytanko
ma ktoś może audio lub e-book-a "Faszystowska mać"
autorstwa Łukasza Kazka?
#90 kacper
Hej, szukam książki Fabryka os napisana przez Iain Menzies Banks, najlepiej ebook txt, ale przyjmę wszystko
#91 skrzypenka
Teraz szukam ksiązek autorki, która nazywa się Minka Kent. Znam już: Idealne życie, musisz mi uwierzyć, perfekcyjne Jest coś jeszcze? kłamstwo i złe miejsce.
#92 Snajper22
Poszukuję książki B. A. Paris Terapeutka.Najlepiej jak by była w audio, ale tekstową wersję tezż przygarnę. :)
Cormac McCarthy, "Droga"
#93 Lowca_Androidow
Poszukuję książki, ebooka:
Bunt barbarzyńców - Wojciech Roszkowski
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#94 skrzypenka
Kochani, szukam książki "Zygmunt Stary i Bona Sforza", autor Jerzy Besala. Ma ktoś? Z góry dzięki.
#95 Monia01
Szukam "Mistrza i "Małgorzaty w niewybrakowanej superprodukcji. Ktoś? Coś?
🇺🇦 🇵🇱
#96 Zuzler
Co to znaczy "niewybrakowana"?
#97 magmar Archived
Co masz na myśli mówiąc SUperprodukcja?
Mam stare dobre słuchowisko z 1980 r. Ono jest dość wierne, w sensie są zawarte w nim dwie powieci i obsada jest bardzo dobra.
Poniżej załączam szczegółowy opis:
MISTRZ i MAŁGORZATA (1980)
Codziennie powieść w wydaniu dźwiękowym
01. Nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym
02. Poncjusz Piłat
03. Schizofrenia, zgodnie z zapowiedzią
04. Mistrz. Diabelska szajka
05. Teatr Variete. Początek
06. Czarnej magii zdemaskowanie
07. Powieść. Każń Jeszui
08. Śpiewy. Pechowi goście
09. Małgorzata. Bufetowy Fokicz
10. Krem Assasella
11. Wielki bal i zapłata
12. Annuszka. Procurator
13. Spokoju, spokoju...
14. Sadowa 302a. Dom Literatów
15. Przebaczenie
Autor: Michaił Bułhakow
Przekład : Irena Lewandowska, Witold Dąbrowski
Adaptacja: Anna Sudlitz
Reżyseria: Henryk Rozen
Muzyka: Piotr Moss
Realizacja akustyczna: Andrzej Brzoska
Obsada:
Ignacy Gogolewski - Mistrz
Magdalena Zawadzka - Małgorzata
Zbigniew Zapasiewicz - Poncjusz Piłat
Henryk Talar - Jeszua Ha-Nocri
Mieczysław Voit - Woland
Wieńczyslaw Gliński - Korowiow
Jan Tesarz- Assasello
Jerzy Bończak - Korowiow
Franciszek Pieczka - Mateusz Lewita
Krzysztof Kowalewski - Dyrektor
Adam Siedlecki - Warionucha
Krzysztof Kowalewski - Nikanor Iwanowicz Bosy
Zygmunt Hobot - Michaił Berlioz
Hanna Skarżanka - Annuszka
Wacław Kowalski - Bufetowy
Stefan Witas - konf.Bengalski
Zdzisław Mrożewski - Semplejarow
Tomasz Marzecki - Iwan Bezdomny
Krystyna Tkacz - Praskowia Fiedorowna
oraz Monika Sołubianka, Wiesława Mazurkiewicz, Kazimierz Wichniarz, Wiesław Drzewicz, Waldemar Walisiak, Czesław Roszkowski
czas: 15 x 28 minut
[128kbps mono 368MB]
#98 Zuzler
Była zrobiona wersja w superprodukcji, jakieś 2 lata temu może. Niby ją mam, mogę dać, ale nie wiem, co koleżanka ma na myśli, mówiąc o wersji niewybrakowanej. Czy wybrakowanie wynika stąd, że ma jakąś poucinaną albo ciulowo brzmiącą, czy może ze specyfiki słuchowiska? Zawsze myślałam, że przerobili całą książkę, ale faktem jest, że nigdy go nie dosluchałam do końca.
#99 magmar Archived
Zwróć uwagę czy tam jest zawarta powieść w powieści.
Czy tylko moskiewskie harce szajki Wolanda.
#100 Kat
Ja też mam jakby co.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("