Kiedyś proponowałem takie coś do konferencji, ale Gameroom jest do tego sto razy lepszy. Użytkownik przy zakładaniu stołu decyduje: ile talii kart, z jokerami, cała, czy np. od dziewiątek lub dowolnej innej. Do tego czy jest jakaś kupka, na którą kładzie się karty, czym do wierzchu i jak się nazywa. Takich stosó może być ile się chce. Podczas samej gry każdy może wziąć karty z dowolnego stosu, dać sobie lub komukolwiek, pokazać kartę sobie lub wszystkim, oczywiście z informacją dla pozostałych, co zrobił. Dzięki czemu mamy, może nie każdą, ale za jednym zamachem zrobione duże ilości gier, przy czym to wszystko działa jak w realu. Każdy dobiera karty, każdy może rozdawać, tasować, zasady umawiamy ustnie, a |Gameroom jest tylko takim wirtualnym stołem, na którym robimy, co i jak chcemy.
No na konferencjach było i się nie sprawdziło. Ludzie lubią w fizycznych kartach chyba najbardziej to, że masz coś w ręku, coś komuś dajesz, przekładasz, tasujesz. Tutaj sytuacja jest taka, że skoro i tak nie mamy w ręku, to niech już system liczy punkty. Mi się wydaje że przerost formy
Dla mnie też przerost formy. Ale przemyślę, czy będzie dało się łatwo coś takiego zrobić. Ale dla mnie, będzie więcej ustawiania tego stołu niż granie.
Elten2 ma kod do tego, można kazać agentowi zrobić na tej podstawie (trzeba tylko kazać mu znaleźć kod Eltena 2 i to w starej wersji). Ale moim zdaniem to się nie przyjmie, nikt tego nie używał.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Nie dość, że nikt nie używał, to jeszcze nikt nie narzekał, że to nie jest rozbudowane. W sumie ja może to z kimś raz odpaliłem i tyle. Gorsze od takiej wojny to nie będzie, ale i nie wiele lepsze, bo tyle samo ludzie w obie gry zagra :)
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.