EltenLink

Kto z ośrodka, ręka w górę!

Back to W szkole i w pracy.

#141 pates

Ja od klasy drugiej jestem jedyny niewidomy w klasie, druga podstawówki. Poprzednio była jeszcze jedna dziewczyna, ale miała ona spooro innych po za niewidzeniem problemów, odeszła od nas i wsumie nie wiem czemu akurat. Czy jest to dla mnie problem że jestem jedynym ślepkiem? Nie, bo mam raczej dobry kontakt z klasą, wiadomo, zdarzy się ktoś kogo się nie lubi, ale nie mogę nażekać na moje kontakty.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-08-14 11:33

#142 Julitka

Nie zgadzam się, przynajmniej co do Łodzi. Byłam jedyną niewidomą w klasie.
-- (daszekmdn):
Szkoda tylko, że rezygnować z tych niektórych aktywności się zbytnio nie dało...
Drukowanie w braillu? Od po prostu mieliście szczęście, bo w klasie prawie sami niewidomi.
Tam, gdzie przeważała liczba osób widzących tak kolorowo nie bywało.
Wiem, bo byłem i w takiej, i w takiej klasie.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-08-14 14:31

#143 Monia01

Daszekm mówi pewnie o Owińskach, w których był i on, i Natalia, i, tak się składa, ja. :) U rzeczywiście, z drukowaniem rzeczy w brajlu bywały problemy

🇺🇦 🇵🇱
2023-08-14 15:12

#144 Zuzler

No to ja nie potwierdzam. Nie Przypominam sobie najwyżej takie sytuacje, gdzie sprawdzianu nie było, w brajlu, czasem przez niemożność wydrukowania, czasem może i ot tak, bo nie, ale wtedy albo całość na początku nam dyktowano, albo każde pytanie po kolei czytano na głos i to zdawało również egzamin

2023-08-14 15:50