Blind shel classic- co myślicie.
Back to inne#261 dariusz.1991 Archived
Przez stronę pewnie tak, choć tego nie robiłem. Ale sprawdzę to w weekend.
#262 dariusz.1991 Archived
Papierku, Wedle instrukcji i wyświetlanego komunikatu zużywa mniej danych.
#263 papierek
balteam nie to samo, bo fizycznie dane i tak tracisz na obraz nawet przy zablokowanym ekranie, co za tym idzie bateria idzie na kształtowanie tego obrazu. Bardziej można to przyrównać do YT music jeżeli już.
#264 papierek
Jedyne na czym oszczędzasz blokując ekran, to na fizycznie ekranie, co jest sporo, ale teoretycznie jak nawet tych danych nie pobiera to traci jeszcze mniej
#265 zywek
Teoretycznie po co ma pobierać dane w trybie na zablokowanym ekranie?
#266 dariusz.1991 Archived
Tak, Da się lognąć i działa to bardzo sprawnie.-- (balteam):
hm, a nie będzie to to samo jak bym zablokował telefon na youtube vanced? Wygodnie wyłączyć obraz, no ale ciekawość pozostaje.
Da się lognąć na swoje konto w youtubie?
--
-- (dariusz.1991):
Przez stronę pewnie tak, choć tego nie robiłem. Ale sprawdzę to w weekend.
--
#267 dariusz.1991 Archived
Pozostało mi jeszcze 10 procent baterii, a za 4 godziny minie trzecia doba od jej naładowania. A korzystałem z telefonu dość intensywnie. Sporo messengera, kilka dłuższych rozmów telefonicznych, jedna przesłuchana audycja radiowa, regularne sprawdzanie maili i eksperymentowanie z przeglądarką internetową etc. Nie powiem, że notorycznie wisiałem na telefonie, ale używałem go raczej konkretnie. moja wcześniejsza xperia padłaby gdzieś po 36 godzinach, a przecież jej bateria należy do tych wytrzymałych.
#268 exterminator
Dzień dobry! Kiedyś miałem takie marzenie i tak sobie gdybałem! A co by było gdyby był taki telefon z funkcjonalnością smartfona i z fizyczną klawiaturą? Kilka dni temu dowiedziałem się o telefonie blindshell classic 2. Chociaż używam iPhona od roku 2016 i miałem też pół roczny epizod z telefonem z Androidem I nie mam problemu z używaniem nowoczesnych smartfonów i tak nie mam takiego komfortu pisania jaki miałem na starej Nokii. Oprócz tego kocham przyciski, jestem trochę retrowariat np. W tych czasach gdy wszyscy ludzie słuchają muzyki ze spotyfy na swoich smartfonach lub czytają książki audio online na dzdn.pl ja i tak pobieram to wszystko na komputer, wkładam na kartę pamięci, i słucham na moim starym dobrym odtwarzaczu. Na koniec powiem wam jak zareagował mój były znajomy gdy mu o tym telefonie opowiedziałem. Hihihihi! No weź! Że jak? Teraz gdy na rynku jest tyle fajnych zarąbistych dotykowych smartfonów z mnóstwem ciekawych funkcji? Tak w ogóle to ten telefon wygląda jak jakaś stara Nokia dla starych Dziadów. A potem się z tego śmiał że niewidomi zamiast iść z nurtem technologii to cofają się lub stoją w miejscu. Ale ja i tak to zrobię! Ja i tak go sobie kupię! Bo po prostu uwielbiam ten telefon, jestem tym zachwycony. I życzę temu telefonowi żeby się rozwijał! I żeby dawali więcej aplikacji oczywiście w miarę możliwości.
#269 misiek
Jeżeli to co mówisz jest prawdą no to jak dla mnie kolejny minus. Pokaż komukolwiek w necie Motorolę v3 i każdy stwierdzi, że to bardzo ładny tel, co w rzeczywistości jest prawdą, no ale po co tam się starać? Ślepemu można tam wcisnąć paskudny cegłofon, bo przecie co tam niewidomuchowi za różnica. Za te pieniądze oczywiście niech wygląda jak Nokia, ale z serii 8 Sirocco Prism. I niestety śmiem twierdzić, że mówisz prawdę patrząc na jego wagę i wymiary.
#270 magmar Archived
Cegłofon?
A w przypadku 7 calowych telefonów z androidem Wam to nie przeszkadza.
#271 johnson
No mi stykneło 6 cali. To jest hyba maks, ile mógłbym kupić. Fakt. Dla nas wygląd może być niekoniecznie wypas, ale czasem lepiej kupić coś dobrze wykonanego z zewnątrz. V3 też mi się podobała, nawet bardziej niż pewna Nokia, którą miałem mieć zamiast niej. Blindshell częściowo ciekawy, ale pewne ograniczenia, no i najbardziej cena robią swoje. Ciekawe, co by powiedzieli ludzie, gdyby się okazało, że przez bs symbian wrócił do łask?
#272 magmar Archived
Wzięłabym z pocałowaniem ręki.
#273 exterminator
ja też bym wziął! ale naszczęście jest blindshell. a ten gościu to się tak bze wszystkiego nabijał. to tak jak by się ktoś śmiał z tego że ktoś jeździ staro wyglondającym samohodem. dla mnie liczy się wygoda i funkcjonalność! i tyle!
#274 misiek
Magmar i przez twoje podejście właśnie zamiast ładnych i dobrze wykonanych urządzeń robią nam brzydkie klocki patrz np Czytak.
#275 magmar Archived
A przez podejście ogółu zmusza się mnie do kupienia małego tabletu.
Tu nie ma dobrych wyjść.
#276 dariusz.1991 Archived
Misiek, co w takim razie proponujesz zwolennikom klawiatury numerycznej chcącym kupić nowy telefon?
-- (misiek):
Magmar i przez twoje podejście właśnie zamiast ładnych i dobrze wykonanych urządzeń robią nam brzydkie klocki patrz np Czytak.
--
#277 Kat
Nie jestem rzecznikiem Miśka, ale uważam, że nie chodziło o telefon z fizyczną klawiaturą, lecz o wygląd tych tyflo sprzętów, które naprawdę bywają paskudne, myślę, że producenci tych sprzętów mogliby w większym stopniu zwracać uwagę na ich design.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#278 magmar Archived
Dla mnie bardziej liczy się funkcjonalność.
#279 dariusz.1991 Archived
Kat, Ja ze wszystkim się zgadzam. Problem w tym, że nie ma dla nas alternatywy. To znaczy, dla tych, którym odpowiada wyłącznie klawiatura fizyczna.
W tej sytuacji mam gdzieś wizualny wygląd telefonu. Interesuje mnie tylko to, czy dobrze mi się z niego korzysta.
-- (Kat):
Nie jestem rzecznikiem Miśka, ale uważam, że nie chodziło o telefon z fizyczną klawiaturą, lecz o wygląd tych tyflo sprzętów, które naprawdę bywają paskudne, myślę, że producenci tych sprzętów mogliby w większym stopniu zwracać uwagę na ich design.
--
#280 grzezlo
A ja myślę, że to nie jest kwestia niedbalstwa, tylko ceny. Zaprojektowanie formy do obudowy to jest na złotówki kilkadziesiąt tysięcy, podążanie w stronę wypasionego designu pewnie zwielokrotniłoby ten koszt.