Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 4 of 47

Jak nie wiesz Pajper to rzuć monetą Termin 15-18 jest dłuższy, więc na jest więcej możliwości.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

15 18 sierpnia 15 głosów, 23 sierpnia 13, także to ten 15 sierpnia jest na plus.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#63 2 likes

Ej, ale np ja włąśnie dlatego napisałam 15-18, bo myślałam, że jak będzie dłużej, to coś się uda naprawdę podziałać, że będzie więcej czasu, żeby pogadać z różnymi ludźmi, pobyć, porobić coś. Po tym, jak byłam na zjeździe absolwentów w Owińskach 3 lata temu doszłam do wniosku, że im dłużej, tym lepiej, bo wtedy był to dosłownie spęd kilku setek ludzi, który trwał ledwie dobę. Co można zrobić przez dobę? Nawet z najbliższymi znajomyymi na dobrą sprawę ledwo pogadasz.

Brawo Zuzler. Miło jest posłuchać mądrego.

#65 2 likes

Ale to się nie uda po kosztach deklarowanych, one też nas ograniczają.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

No cóż. Każdy taki event kosztuje. Jak ludzie zaczną od teraz zbierać po kilkadziesiąt zł. to odłożą,.

#67 2 likes

DOkładnie. Jeśli ktoś deklarował, że da 10 złotych, to chyba ma, za przeproszeniem, z deklem, bo to jest nierealne, nie mamy przecież żadnej fundacji, zrzutki ani innego cuda, które by aż tyle było w stanie dopłacić. A jeśli większość woli spać w pokojach dwu-trzy osobowych niż grupowo, to tym bardziej, od razu przygotować się warto na ten ból.

#68 2 likes

No nie, zgłoszeń 10zł poważnie nie traktowałem. :)
#StandWithUkraine

Poza tym bez wyżywienia jest taniej. Hotele liczą sobie prowizję.

#70 2 likes

A były takie. Co więcej, ludzie deklarowali po 100 zł i życzenie dwuosobowych pokoi. Hmmm...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Od 300 zł. zabawa się zaczyna. Trzeba mierzyć siły na zamiary.

#72 2 likes

Eee, są hostele, w których można ogarnąć po 30 za noc, ale fakt, wtedy to już chapsanko na własną rękę. NO i w ogóle, jadąc gdzieś dobrze jednak mieć jakiś pieniążek w kieszonce na niespodziewane wydatki, pamiątki czy inne alko... ;)

#73 2 likes

Zauważmy, że jeśli bierzemy pod uwagę hotel, kolejnym warunkiem koniecznym jest jakaś sala konferencyjna itp. A to kolejne wydatki.
Dajcie nam kilka dni, przedstawimy wam naszą propozycję. Mamy dwie opcje pod rozwagą, podam, jak się dogadamy w sprawie obydwu.
#StandWithUkraine

To chyba zdecydowanie nie w Warszawie i daleko od centrum jakiegokolwiek dużego miasta.
Niestety na to nie możemy sobie pozwolić, bo na wieść o tym, że do Sobieszewa trzeba będzie te parę km dojechać, użytkownicy, słusznie czy nie, zareagowali oburzeniem.
Coś za coś.
--Cytat (Zuzler):
Eee, są hostele, w których można ogarnąć po 30 za noc, ale fakt, wtedy to już chapsanko na własną rękę. NO i w ogóle, jadąc gdzieś dobrze jednak mieć jakiś pieniążek w kieszonce na niespodziewane wydatki, pamiątki czy inne alko... ;)

--Koniec cytatu

#75 2 likes

A bo ja wiem... Jakiś czas temu coś takiego widziałam w Poznaniu i to o dziwo bliziutko dworca. Tylko okolica taka mało ciekawa no i co do innych warunków to nie mam pijęcia.

Julitko zgadzam się z Tobą. Dlatego nigdy nie byłam za Wawą, bo to stolica i poleciłam np. Lublin czy Bydgoszcz są to duże miasta, ale ceny są niższe. Gadaliście z Homerem? Tam była jakaś sala.

#77 2 likes

Informuję niniejszym publicznie, że właśnie w sposób zdecydowany i... mało dyplomatyczny miejsca odmówiły nam Owińska.
To tak a propos raportowania wszystkiego, coby użytkownicy wiedzieli, co się dzieje.
Zapytanie wysłane zostało pod koniec kwietnia, wiadomość otrzymałam dziś.
Jakieś pytania?

#78 2 likes

Niezrozumiałe to, ale, z przeproszeniem, te typy tak mają. A szkoda.

Dlaczego ośrodki? Nie ma innych hoteli?

#80 2 likes

W ośrodkach bywa po prostu tanio.