Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 35 of 47

#681 1 like

Ale że wy tak serio? Kłucić się o jakieś 50 złotych w skali trzystu? Wiadomo, że teoretycznie niektórzy nie potrzebują wolontariusza, że niektórzy chcą może przynieść własne i tak dalej, ale wyobrażacie sobie, ile by to było dla Dawida roboty? Ja chcę to, ale tego nie chcę, ten chce to, to i to, ale tego nie i tak dalej? Potem wyszłoby, że jeden płąaci 283,19, drugi 318,46 i nikt niepołapałby się, kto, co, gdzie i jak, nie mówiąc już o tym, że połowa by nie zaznaczyła a skorzystała, bo to jest Polska. Takie rzeczy, z czystej wygody i logistyki, robiło, robi i będzie robić się jako jedno, a nie rozdrabniać na pięćset czynników. To jest stała opłata 300zł z tego samego powodu, z którego w sieciach komurkowych kupujemy 1, duży pakiet, a nie tu trochę minut, tu trochę smsów, tu trochę gb, a tu trochę na stacjonarne. Nikomu się nie chce bawić.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

Tu się zgadzam. I nikogo nie będzie obchodzić wtedy, że nie zrobiliśmy zlotu, bo nie było chętnych i że włożyliśmy sporo wysiłku w to, żeby to miało ręce i nogi. Wtedy liczyć się będzie tylko to, że ta okrótna Administracja znowu czegoś nie zrobiła.
--Cytat (gadaczka):
Lepiej, żeby ten zlot się odbył. Oczywiście, w razie, gdy on nie dojdzie do skutku, organizatorzy nabrali doświadczenia itd., ale jest ruwnież 2 strona. Zlot Eltenowiczów, gdyby miałbyć kiedyś powtórzony straci: 1. zaufanie userów co do jego skuteczności, 2. co ważniejsze zaufanie ośrodków specjalnych gotowych udzielić noclegu i innych osób zaangażowanych.

--Koniec cytatu
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#683 1 like

Cyt: Ale że wy tak serio? Kłucić się o jakieś 50 złotych w skali trzystu?
GZ: tak serio, to myślę, że Zuzler dla zgrywy dokłada do pieca.

#684 2 likes

nie no, ja np nie chce uczestniczyć w zwiedzaniu warszawy, więc powinienem zapłacić 10 złotych mniej, bo nie potrzebuję wolontariusza na tą część. :P acha i kolejne 5 złotych mniej, bo nie chcę mszy świętej, więc nie muszę płacić za miejscówkę na ławce w kaplicy i za hostię.
po co mi sygnatura?

#685 1 like

no, o tym właśnie mówię.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

Ludzie, po co rozdmuchiwać ten temat. Ja zadałem pytanie, czy śniadania są obowiązkowe i tyle. Czy ktoś tu mówi o rezygnacji ze zlotu? Chyba, że dla niektórych jedno małe pytanie to od razu frontalny atak na całe społeczeństwo niewidomych.

#687 2 likes

to zuzler wgłębiała się w temat. Dariuszu, oczywiście, że śniadanie nie jest obowiązkowe, ale opłata 300 złotych za 3 dni dla zakwaterowanych lub 150 dla niezakwaterowanych jest obowiązkowa bez względu na aktywności, czy ich brak.
po co mi sygnatura?

#688 2 likes

Wracając do jednego z pytań zadanych przez Zuzler kilkanaście postów wyżej, to w domkach, w których będziemy spać, nie ma jakiegoś sztywnego regulaminu, do którego trzeba się stosować bezwzględnie, bo inaczej kogoś wyrzucą, czy coś.
Tak, jak Dawid napisał, na terenie całego ośrodka nie można palić papierosów. Jest też zakaz spożywania alkoholu.
Co ciekawe, dotyczy to nawet pracowników, mieszkających w swoich prywatnych domach. Jest po prostu globalna zasada, przyjęta na jednym z zebrań zarządu, która mówi, że na terenie całego O.S.W. Laski spożywanie alkoholu jest zabronione.

Z drugiej strony wiadomo, że nikt po pokojach nie będzie chodził i sprawdzał, czy ludzie są grzeczni, czy nie. Ale Zuzler, pytałaś o regulamin, a to są jego 2 najważniejsze punkty.

Nikt po pokojach raczej nie będi odził, ale musicie pamiętać o wyrzuceniu butelek po alkoholu,ponieważ w przeciwnym razie mogą być problemy z kolejnym zlotem. Nie mówię nawet o pijanych, zataczających się osobach :P
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#690 2 likes

Nie no, to raczej oczywiste, że jeśli ktoś zrobi burdel, to będzie niemiło, a do tego jako organizatorzy, chcą czy nie, Dawid, Julita i kto tam jeszcze się z Laskami dogaduje dostaną po dupie.

#691 2 likes

to tak jak zawsze, z tym alkocholem. Tylko niech który zostawi jakieś butelki czy puszki niesprzątnięte.
po co mi sygnatura?

#692 1 like

A to akurat wypadałoby podać wcześniej, bo zaraz znajdą się tacy którzy zapytają jak to, dorośli jesteśmy, a o tym nigdzie nic mówione nie było. Mnie to tam mało obchodzi, można nie można, i tak nie jestem z takich, ale potrafię sobie wyobrazić, że ktoś może nastawić się na lekką popijawę, a go coś niemile zaskoczy.

#693 2 likes

ale kto powiedział, że pić nie można? Oczywiście, że można, ale oficjalnie nie można, więc ma zostać pożądek. Dla mnie to było oczywiste jako, że jest to ośrodek szkolny, czy szkole podlegającym. Wyobrażasz sobie, że dzieciaki przyjeżdżają ze szkoły, a tu gdzieś się walają butelki? AAA, mamy dom przyjaciół. Nie ważne, ale wiesz, o co chodzi. Oficjalnie muszą zakazać, bo to teren ośrodka szkolno-wychowawczego.
po co mi sygnatura?

#694 1 like

ja wiem, że muszą i nie mam nic przeciwko zakazowi samemu w sobie, mówię tylko, że powinno być to jasno i wyraźnie napisane w odpowiednim momencie.

#695 2 likes

No to jest napisane. Wszyscy zainteresowani powinni już wiedzieć :P

Witam wszystkich.
Pierwsze i zasadnicze pytanie – czy można jeszcze do was dołączyć? Nie wypełniłem poprzednich ankiet, ponieważ nie wiedziałem jak otwiera się Linki z aplikacji Elten, A w przeglądarce wyświetlały mi się jako nie klikalne. ( wiem, to mój problem). Teraz skopiowałem link i wypełniłem ankietę, tylko czy nie jest jeszcze za późno? Druga sprawa jest taka, że trochę martwi mnie ten regulamin. Dla mnie najważniejsze jest poznanie nowych osób no a jeśli integrację to wypadałoby rozluźnić atmosferę przy pomocy napojów nisko lub wysokoprocentowych. Kończyłem Tyniecką w Krakowie i u nas dla gości internatu nie było problemu, a o Laskach krążą straszne legendy, że tam wszystko jest strasznie rygorystyczne.
P.S. Przeczytałem wszystkie 695 wpisów :P

Slawko, no to w najgorszym wypadku gdzieś na miasto się pojedzie na integrację. Jak powiedzmy 4 osoby złożą się na powrotną taksówkę to chyba nie wyjdzie tak drogo.

#698 2 likes

Cóż, narazie i tak mamy chyba mniej niż 15 osób, więc raczej Twoje zgłoszenie zostanie rozpatrzone.
Co do integracji: Wszystko, ale z umiarem. Pamiętajmy jednak o poszanowaniu zasad, ale jeżeli będziemy zachowywać się przyzwoicie i nie zostawimy za sobą nieprzyjemnych śladów (Butelki to też są nieprzyjemne ślady!), wszystko powinno być ok.
Poza tym, wieczory przecież faktycznie są dla Was. Uber do Lasek dojeżdża, można spokojnie się złożyć. Musicie tylko uważać z powrotem, bo chyba spuszczają psy.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

O ile wiem, to już nie spuszczają, chodzi pan stróż z jednym. Ale może mam błędne informacje.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

#700 2 likes

legendy o laskach nie są bezzasadne, ale z drugiej strony wchodzimy tam jako goście i jako osoby wynajmujące pokoje. Jeżeli nikt nie będzie wariował, bił się, rozwalał budynku ani zostawiał butelek, albo zataczalł się po terenie całego ośrodka, to nikt nie będzie robił problemów. Ja myślę, że oni nie są głupi i zdają sobie sprawę z tego, na co wyrazili zgodę.
po co mi sygnatura?