Witam! Zakładam ten temat tutaj, bo wydaje mi się że będzie to miejsce najodpowiedniejsze. Chciałbym, byśmy tutaj poruszyli dyskusję związaną z obecną można powiedzieć minirewolucją, czyli windowsem 11, który jest już natywnie przeportowany na architekturę ARM. Ja uważam, że obecne stadium jest na tyle stabilne, że wiele ludzi spokojnie może kupować laptop z procesorem Snapdragon i nie odczuć większych rużnic w działaniu, chyba że te na plus termika, bateria. Doświadczenia poparte użytkowaniem Asusa Zenbooka A 14 ze Snapdragonem X1 Elite, którego uważam za bardzo przyjemny sprzęt w swojej cenie. Spokojnie mógłby mi zastąpić laptop mobilny, gdybym nie miał już takiego jednego, że mam, to nie zastąpi, ale nawet Mortal kombat 1 w 29 fps się odpalał, więc, jest dobrze. Programy pokroju discord, zoom, office, firefox to już wg bezproblemowa bajka, działają jak powinny. Nawet emulacja X86 X64 działa sensownie, używam programów pokroju Xm play czy Dragonfly recorder i z nimi problemów także nie zaobserwowałem. Wy macie jakieś wrażenia?