EltenLink

dziwne jazdy z facebookiem

Back to Sieci społecznościowe

#201 cinkciarzpl

Oszczędzanie energii jeśli to padłoid, jak ze srajfonami niewiem.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-10-14 12:06

#202 patrykkubaszczyk Archived

Iphoney są fajne.

2021-10-14 12:57

#203 cinkciarzpl

Wszystko jest fajne. Dla tego używam pogardliwych określeń na oba sprzęty, bo oba mają fanatyków do których nic nie dociera. :P

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-10-14 20:35

#204 mucha

akurat co do dymków powiadomień to nie zwalajcie na androida czy też ios. Na komputerowej wersjii messengera dokładnie dzieje się to samo

2021-10-15 09:39

#205 cinkciarzpl

Szło o opóźnianie się powiadomień. Oszczędzanie energii w padłoidzie dziesiatym potrafi tak zjebać msger, że np. przestaje dzwonić na zablokowanym ekranie i potem się można zdziwić, że nieodebrane połączenie. Tekstówki też raz dźwiękły, raz nic więc wyjąłem go z pod oszczędnościowego reżimu i tera chulo jak trza. Jak jabcole się zachowują w tym względzie to niewiem, nikt mi się na to nieskarżył więc pewnie albo mało kto używa tego albo tym razem Apple niesknociło.

2021-10-15 17:39

#206 lukasz1993258

albo czasami jest tak, że ktoś coś głupiego umieści na twojeej osi czasu., ale to żadkość, pozdrawiam.

Edited 2021-10-16 00:04

#207 denis333

Słuchajcie. Chyba znalazłem sposób na okiełznanie mirandy z facebookiem. Otóż moi mili państwo. Dla każdego posiadanego komputera należy wykonać czystą instalację mirandy od zera, z tworzeniem nowego profilu od zera włącznie. Chodzi o to, że wtyczka facebooka dla każdego profilu tworzy sobie osobne id klienckie. Jeżeli z tego samego id klienckiego loguje się ileś tys osób, a mogło tak być w przypadku przekazywanych sobie z ręki do ręki gotowych paczek bazujących na profilu stworzonym lata temu przez niejakiego Picioka), to wtedy fb uznaje, że coś jest nie halo, i blokuje nam konto za logowanie się tym samym id klienckim. Bo przecież w końcu nie my jedyni łączyliśmy się mając przydzielone to samo id.
Być może bredzę kompletne bzdury, ale zrobiłem eksperyment, na podstawie którego wyszło mi, że moja stara przenośna kopia mirandy ng bazująca właśnie na wspomnianym "piciokowym profilu", została wykryta przez fb jako podejrzana aktywność, natomiast wersja instalacyjna, robiona przeze mnie od zera, działa już bez zarzutu na trzecim sprzęcie.
Nie popadał bym jednak do końca w hurra optymizm, ponieważ testuję to od tygodnia, ale z pewnością jest to jakieś spostrzeżenie. W razie gdyby ktoś chciał się dowiedzieć, jak sobie taką mirandę postawić kompletnie od zera, to służę pomocą. A przy dobrych wiatrach nagram jakiś wpis na blogu co i jak zrobić, żeby było wygodnie i stabilnie.

2021-10-16 11:14

#208 denis333

Tak mi się jeszcze przypomniało: Oczywiście nie można korzystać z tej samej wersji instalacyjnej na kilku różnych sprzętach. Dla każdego urządzenia, taka wersja powinna zostać przygotowana od zera. Tj. Nowy profil, instalacja wtyczek, konfiguracja kont etc.

2021-10-16 11:16

#209 lukasz1993258

denisie, czy ty masz na myśli mirande ng?, wersja stabilna?, czy wersja rozwojowa?

2021-10-16 14:24

#210 denis333

Rozwojowa ze względu na to, że jest na bieżąco aktualizowana.

2021-10-16 17:03

#211 lukasz1993258

cuż, wieczorem wruce z urodzin, to sprawdze to sobie.

2021-10-16 17:05

#212 denis333

Tylko pamiętaj. Musisz wszystko zrobić sam. Żadnych gotowych paczek. pobierasz czystą mirandę ze strony miranda-ng.org

2021-10-16 17:43

#213 violinist Archived

o kurde! :) dobre! a jak niby to ID sie generuje?

2021-10-16 21:59

#214 denis333

Po prostu przy instalacji wtyczki faceooka na nowym profilu. Na powierdzenie zobacz sobie db editorem.
co ciekawe, jak usuwałem wartość, to po ponownym włączeniu wtyczki znowu robiło się to samo id. Więc trzeba zawsze mieć czyściutką mirandkę na każdym kompiusiu z osobna.

2021-10-17 11:10

#215 balteam

eh, czy mi się chce bawić?
Chyba instalnę nawet tylko poto żeby sprawdzić czy mi bloknie, bbo jak nie, to raczej reszcie też nie.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-10-17 18:32

#216 balteam

I jak, ktoś jeszcze testował?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-10-18 19:08

#217 cinkciarzpl

Ja nie, ale biorąc pod uwagę fakt, że od wielu lat nie korzystam z prekonfigurowanych paczek, a problemy z autoryzacją mnie nigdy nie dotknęły coś może być na rzeczy.

2021-10-18 20:44

#218 Puszkin

Chyba muszę potwierdzić to, co pisał Denis. Dzisiaj po trzech tygodniach znowu mi zablokowali konto, a w powiadomieniach miałem chyba z 20 alertów logowania. :D zastanawiam się, czy na czysto mirandę zrobić, czy zrezygnować.

2021-10-24 18:15

#219 lukasz1993258

czyli to wkońcu działa? czy jak, puszkinie, czy robiłeś dokładnie tak, jak radził denis?

2021-10-24 19:20

#220 zywek

Ja robiłem na czysto i miałęm 50 jak nie więcej prób logowania i mi konto wyłączyli. W ogóle zastanawiałem się nad przynajmniej dwumiesięczną rzerwą od fcebooka.

2021-10-25 10:05