Archiwa, dziwna sprawa
Back to Problemy z oprogramowaniem#1 Nivellen
Nie wiem od kiedy, ale dziwnie mi się zachowują spakowane pliki.
Do tej pory jak sobie klikałem na 7zip czy winrar to otwierało się okienko od tego programu, a teraz zachowuje się to jak folder, otwiera się w eksploratorze,, tak jakbym otwierał folder, a nie archiwum.
To się gdzieś zmienia?
#2 Adasadula
Najnowszy win dostał takową funkcję chyba.
-- (Nivellen):
Nie wiem od kiedy, ale dziwnie mi się zachowują spakowane pliki.
Do tej pory jak sobie klikałem na 7zip czy winrar to otwierało się okienko od tego programu, a teraz zachowuje się to jak folder, otwiera się w eksploratorze,, tak jakbym otwierał folder, a nie archiwum.
To się gdzieś zmienia?
--
#3 Nivellen
Nie podoba mi się ta funkcja, wolałem tak jak było wcześniej.
#4 misiek
To ja już tak miałem od 10.
#5 Adasadula
A nie mówisz przypadkiem o zwykłych zipach? Rar czy 7z nigdy się chyba dotychczas nie otwierały w eksploratorze, od ostatniej updatki zaczęły.
-- (misiek):
To ja już tak miałem od 10.
--
#6 misiek
No ta, ale to Winrar otwierał jako folder, albo otwierał eksploratora.
#7 daszekmdn
Pewnie da się gdzieś przestawić.
#8 Nivellen
ale ja nie aktualizowałem ani 7zipa ani winrara
#9 daszekmdn
Ale pewnie zaktualizował Ci sięWindows a to on to robi.
#10 mustafa
Zipy od zawsze chyba tak mi się zachowywały.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#11 Nivellen
Ale ja pisze o 7zip i winrar, a nie o zip i zresztą kiedyś to jak klikałem w zip towyskakiwało okienko wyodrębnij pliki czy jakoś tak, a nie otwierał się folder, to jakoś teraz się stało i nawet pewnie bym uwagi nie zwrócił, ale ja jak otwierałem 7zip czy win rar to zamykałem okienko ctrl i w, a teraz chciałem zamknąć okienko i zamknął mi się cały folder i dopiero za 2 czy 3 razem zorientowałem się że archiwum otwiera mi się w eksploratorze jak folder.
#12 mustafa
Daj kontekstowe na archiwum i otwórz za pomocą, ja mam domyślnie ustawiony eksplorator plików, może ty też. Zmień sobie na winrar albo 7zip i może to jest przyczyna.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#13 Nivellen
a może, ale to musiał windows coś zmienić jak pisali wyżej bo ja tego nie zmieniałem.
#14 mustafa
No to sprawdź, a nie "a może".
#15 Nivellen
Patrzyłem i faktycznie tak jest jak pisałeś, ale może się przyzwyczaję. Jeszcze chwilkę tak popracuję, a jak coś to zmienię.
THX
#16 Nivellen
Jednak zmieniłem na 7-zip, bo jak się trafia archiwum z hasłem to jest komunikat od windows, że nieobsługiwane coś tam i nie można zobaczyć co jest w środku.