Nie wiem od kiedy, ale dziwnie mi się zachowują spakowane pliki. Do tej pory jak sobie klikałem na 7zip czy winrar to otwierało się okienko od tego programu, a teraz zachowuje się to jak folder, otwiera się w eksploratorze,, tak jakbym otwierał folder, a nie archiwum. To się gdzieś zmienia?
-- (Nivellen): Nie wiem od kiedy, ale dziwnie mi się zachowują spakowane pliki. Do tej pory jak sobie klikałem na 7zip czy winrar to otwierało się okienko od tego programu, a teraz zachowuje się to jak folder, otwiera się w eksploratorze,, tak jakbym otwierał folder, a nie archiwum. To się gdzieś zmienia?
Ale ja pisze o 7zip i winrar, a nie o zip i zresztą kiedyś to jak klikałem w zip towyskakiwało okienko wyodrębnij pliki czy jakoś tak, a nie otwierał się folder, to jakoś teraz się stało i nawet pewnie bym uwagi nie zwrócił, ale ja jak otwierałem 7zip czy win rar to zamykałem okienko ctrl i w, a teraz chciałem zamknąć okienko i zamknął mi się cały folder i dopiero za 2 czy 3 razem zorientowałem się że archiwum otwiera mi się w eksploratorze jak folder.
Daj kontekstowe na archiwum i otwórz za pomocą, ja mam domyślnie ustawiony eksplorator plików, może ty też. Zmień sobie na winrar albo 7zip i może to jest przyczyna.
Jednak zmieniłem na 7-zip, bo jak się trafia archiwum z hasłem to jest komunikat od windows, że nieobsługiwane coś tam i nie można zobaczyć co jest w środku.
This site uses cookies to enhance your experience.