dziwne zachowanie konsoli kiedy na wsl
Back to Problemy z oprogramowaniem#1 mojsior
Witajcie.
Mam taki problem że kiedy odpalam podsystem linux wsl to nie mogę nic z windowsa wkleić bo konsola się dziwnie zachowuje i nie reaguje na krut ctrl V, choć w windowsowym schowku jest tekst którego chce wkleić do konsoli.
nawet control spacja nie działa żeby włączyć meni system.
co ciekawe jak nie jestem na wsl tylko normalnie sobie w konsoli bądź w codexie to normalnie działa skrót ctrl spacja i kopiowanie i wklejanie a jak tylko odpale wsl dzieje się magia skróty przestają działać, oczywiście jak zrobie alt tab z konsoli gdzie jest wsl na jakieś inne okno to działa wszystko nawet jak odpale inne okno konsoli.
Szukałem odpowiedzi wszędzie nie znalazłem.
Czy może coś byście poradzili.
#2 Adasadula
Prawoklik myszy na oknie powinien działać - alternatywnie ctrl +shift +V może
-- (mojsior):
Witajcie.
Mam taki problem że kiedy odpalam podsystem linux wsl to nie mogę nic z windowsa wkleić bo konsola się dziwnie zachowuje i nie reaguje na krut ctrl V, choć w windowsowym schowku jest tekst którego chce wkleić do konsoli.
nawet control spacja nie działa żeby włączyć meni system.
co ciekawe jak nie jestem na wsl tylko normalnie sobie w konsoli bądź w codexie to normalnie działa skrót ctrl spacja i kopiowanie i wklejanie a jak tylko odpale wsl dzieje się magia skróty przestają działać, oczywiście jak zrobie alt tab z konsoli gdzie jest wsl na jakieś inne okno to działa wszystko nawet jak odpale inne okno konsoli.
Szukałem odpowiedzi wszędzie nie znalazłem.
Czy może coś byście poradzili.
--
#3 mojsior
dzięki, samo kliknięcie prawym na oknie wsl powoduje wklejenie tego co jest w schowku odrazu do konsoli