EltenLink

Blokowanie obserwujących użytkowników bloga

Back to Pytania i odpowiedzi

#1 iwkan

Mam takie pytanie: czy jest możliwość blokowania użytkowników, śledzących bloga by nie mogli go czytać i komentować? Bo chciałabym udostępniać mój blog wszystkim, lecz nie osobom, które np. używają wulgaryzmów lub obrażają mnie lub innych użytkowników.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2026-01-21 10:24

#2 Julitka

Z tego co wiem, taka funkcjonalność nie jest dostępna już na poziomie Wordpressa. Czyli np. jakbyś miała bloga na wordpress.com, to też byś nie mogła.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-01-21 12:59

#3 daszekmdn

Taka funkcjonalność jest jak najbardziej dostępna z poziomu Wordpressa, tylko Elten ma ją dobitnie mówiąc w dupie. Jak chcesz zablokować tak kogoś z po za Eltena, na luzie w panelu WP i przejdzie. Jak zablokujesz kogoś, kto wypowiada się z Eltena, komentarz i tak napisze i się wyświetli. Miało to być zrobione 300 lat temu chyba :D.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2026-01-21 13:59

#4 Julitka

Faktycznie, masz rację, coś takiego było, że ludzi z poza Wordpressa się da, a ponieważ Elten traktuje ludzi z Eltena jakoś jak podobnych użytkowników, czy coś, to jest to bardzo trudne lub nawet niemożliwe do wdrożenia i dlatego nie było robione. Coś takiego kojarzę.
-- (daszekmdn):
Taka funkcjonalność jest jak najbardziej dostępna z poziomu Wordpressa, tylko Elten ma ją dobitnie mówiąc w dupie. Jak chcesz zablokować tak kogoś z po za Eltena, na luzie w panelu WP i przejdzie. Jak zablokujesz kogoś, kto wypowiada się z Eltena, komentarz i tak napisze i się wyświetli. Miało to być zrobione 300 lat temu chyba :D.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-01-21 15:58

#5 Adasadula

Może to ja jestem głupi, ale czy nie wystarczył by zwykły warunek że jeśli do tabeli z zablokowanymi userami został dodany rekord z userem X, a nazwa tego usera zostanie wykryta przy parsowaniu komentarzy przez klienta to wywal takowy koment po stronie czytającego usera? Wg mnie to raczej rzecz bardzo nizkiego priorytetu.

2026-01-21 23:15

#6 iwkan

Chodzi mi o użytkowników z eltena. A szczerze mówiąc wordpressa nigdy nie używałam i po prostu go nie znam.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2026-01-22 06:27

#7 daszekmdn

Ale to nie jest problem po stronie tabeli, tylko sam Wordpress mimo wszystko przepuszcza komentarz a nie, że Elten go wyświetla mimo, że strona go nie przepuszcza.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2026-01-22 07:28