Mam takie pytanie: czy jest możliwość blokowania użytkowników, śledzących bloga by nie mogli go czytać i komentować? Bo chciałabym udostępniać mój blog wszystkim, lecz nie osobom, które np. używają wulgaryzmów lub obrażają mnie lub innych użytkowników.
Taka funkcjonalność jest jak najbardziej dostępna z poziomu Wordpressa, tylko Elten ma ją dobitnie mówiąc w dupie. Jak chcesz zablokować tak kogoś z po za Eltena, na luzie w panelu WP i przejdzie. Jak zablokujesz kogoś, kto wypowiada się z Eltena, komentarz i tak napisze i się wyświetli. Miało to być zrobione 300 lat temu chyba :D.
Faktycznie, masz rację, coś takiego było, że ludzi z poza Wordpressa się da, a ponieważ Elten traktuje ludzi z Eltena jakoś jak podobnych użytkowników, czy coś, to jest to bardzo trudne lub nawet niemożliwe do wdrożenia i dlatego nie było robione. Coś takiego kojarzę. -- (daszekmdn): Taka funkcjonalność jest jak najbardziej dostępna z poziomu Wordpressa, tylko Elten ma ją dobitnie mówiąc w dupie. Jak chcesz zablokować tak kogoś z po za Eltena, na luzie w panelu WP i przejdzie. Jak zablokujesz kogoś, kto wypowiada się z Eltena, komentarz i tak napisze i się wyświetli. Miało to być zrobione 300 lat temu chyba :D.
Może to ja jestem głupi, ale czy nie wystarczył by zwykły warunek że jeśli do tabeli z zablokowanymi userami został dodany rekord z userem X, a nazwa tego usera zostanie wykryta przy parsowaniu komentarzy przez klienta to wywal takowy koment po stronie czytającego usera? Wg mnie to raczej rzecz bardzo nizkiego priorytetu.
Ale to nie jest problem po stronie tabeli, tylko sam Wordpress mimo wszystko przepuszcza komentarz a nie, że Elten go wyświetla mimo, że strona go nie przepuszcza.
This site uses cookies to enhance your experience.