!Archiwum

Nowy Polski serwer TeamTalk

Started by PolTeam 108 posts last post 5 years ago Closed Page 4 of 6

I tu kłania się to co mówiłem wcześniej. Brak kont użytkowników.
Zacytuję tu wiadomość od PolTeama, to nic prywatnego

Witamy! Zgodnie z polityką naszego zespołu administracyjnego, nie zakładamy kont osobistych na naszym serwerze. Jest to podyktowane bezpieczeństwem i komfortem dla innych użytkowników. Możemy jednak zaproponować utworzenie anonimowego konta na FB które będzie służyło do logowania na naszym serwerze a także do wielu innych serwisów. Logowanie przez serwis Facebook pozwala nam ograniczyć liczbę kont a także znaczniej wydajnie zarządzać całą platformą.

Pozdrawiamy,
Załoga PolTeam

Ja rozumiem, że bezpieczeństwo i tak dalej, ale co mają konta użytkowników do bezpieczeństwa i komfortu użytkowników. A może ja nie chcę używać facebooka nawet anonimowego?
Rozważcie to proszę. Od razu zaznaczę, neie chcę kolejnej buży robić tylko sugestję wygłaszam. I po co to automatyczne wrzucanie na kanał główny przy logowaniu?

Aa i jeszcze jedno, jak ktoś sobie myśli, że jak tworzy komuś kanał prywatny, i ten ktoś nie ma konta, to może na facebooku mieć operatora, to powiem jedno. TO bzdura. Facebook jest dobry dla gości, dla użytkowników odwiedzających serwer, ale jeżeli jest jakiś stały użytkownik, który pojawia się tam regularnie to jednak lepiej jest mieć własne konto. A konta nic chyba nie zajmują, napewno są serwery, które mają z 50 kont i jakoś działają stabilnie także... Co tu dziamgolić?

#63 1 like

Ktoś chyba znów chce wywołać sztorm...
To problem po stronie autora programu nie serwera.
W każdym programie coś czasem padnie, nawet w Microsofcie.
Ludzie... :/
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Dopowiem jeszcze:
--Cytat (DJGraco):
jak ktoś sobie myśli, że jak tworzy komuś kanał prywatny, i ten ktoś nie ma konta, to może na facebooku mieć operatora, to powiem jedno. TO bzdura. --Koniec cytatu
Oczywiście, że może. Od czego jest hasło operatora i ctrl+o?
Logowanie via FB jest o tyle bezpieczniejsze, że można łatwo eliminować spamerów, oraz że nikt nie zobaczy Naszego hasła do konta TT, a ludzie lubią robić sobie jedno w kilku miejscach.
Hasła do zwykłych kont to przypominam plain text w pliku xml.

A sprawdzałeś? Bo jedna osoba mówiła mi, że wlaśnie ctrl o nie działa.

#66 1 like

Sprawdzałem. Zamiast słuchać tego co ktoś przez kogoś, lepiej sprawdzić samemu.

ja jednak jestem za zakładaniem kąt z tego względu , że czasami fb. jest blokowane przez mirande i co ja w tym czasie mam nie wchodzić na serwer t.t. i mam czekać , aż odblokują łaskawie ? poto jest na serwerze admin , żeby pilnować porządku

To nie ktoś przez kogoś, tylko doświadczony admin mi to mówił, a może jest też kwestja, że źle go zrozumiałem? Koniec offtopu, wyjaśnię sobie prywatnie.

#69 1 like

A ja jako doświadczony admin mówię, że to nie tak.
Kontu fb nie przypiszesz operatora, ale jest na kanale coś o czym wielu nie pamięta co zwie się hasłem operatora. Naciskasz ctrl+O wpisujesz i działa. Nie działało kiedyś owszem, ale z 4 lata temu na 5.1.1 czy jakiejś podobnej wersji.
@Gabi: Nie odpalać Mirandy strona intuicyjna jest.
Lepiej iść w jakość, nie ilość, nawet tracąc tych kilku.

Dzień dobry!
Czytamy ten wątek i zastanawiamy się nad jednym - czy niektórzy piszą tylko po to aby pisać? Po co to robicie? Wiemy, że jesteście użytkownikami którzy nie byli u nas ani razu lub na tyle sporadycznie by nie mieć pojęcia jak funkcjonujemy. Informowaliśmy o braku możliwości przydzielania kont i tej kwestii będziemy się trzymać. Jeśli chodzi o operatora to proszę "doświadczonemu adminowi" zasugerować ay zaglądał częściej do manuala. Każdy serwer rządzi się swoimi prawami, zwyczajami i praktykami, nie będziemy więc ulegać dyskusji która zmierza jedynie do kłótni. Nie mamy zamiaru wchodzić w takie dyskusje jednak czasem odpowiedź jest konieczna. Problem polega na tym że powstała inicjatywa która się nie podoba osobom które nic nigdy nie zrobiły, na niczym się nie znają ale za to do powiedzenia mają najwięcej. Nie jesteśmy zwolennikami odpowiedzi w "ostrzejszym" tonie ponieważ nigdy nie było nam po drodze do jakichkolwiek kłótni, nie pozwolimy także na bezkarne szkalowanie naszej inicjatywy. Prosimy administracje serwisu o aktualizacje umożliwiającą zamknięcie wątku - by więcej sytuacje takie się nie powtarzały.
Załoga serwera TT PolTeam,NET

OK, wmiarę zrozumiałem to co napisaliście Ekipo Polteam, i chodź się z tym nie zgadzam w pełni szanuję wasze zdanie. Ja niie mam zamiaru się wykłucać. Jak nie to nie. Składałem tylko propozycję, nic złośliwego nie miałem na myśli.
Pozdrawiam gorąco!

I mam jeszcze jedno pytanie. Pytam na spokojnie: jakim celom ma słóżyć automatyczne wrzucanie na kanał główny po zalogowaniu na serwer? Bo jak dla mnie jest to bez sensu, ale chętnie przeczytam dlaczego stosujecie to i uszanuję każdą wypowiedź.

A ja, ja osobiście tam się zjawiam. Ja czuję się tu świetnie. Wspaniale. Z nikim nie toczę wojen, kłótni. Potrafię się świetnie bawić na kanale prywatnym i na kanale głównym ze wszystkimi. Ani odrobinkę nie przeszkadza mi logowanie przez fb, tylko fb, eleganckie fb, nigdy konto stałe! Zawsze fb. Teraz ja @ninka @puszkin i wspaniały Peterman robimy sobie babski wieczór :D na boskim prywatnym kanale, sypialnia małżeńska i korrrrrrbocyć się trzeba. :D tak czy inaczej, polecam serwer, ten, elegancki! Tylko

logowanie przez fb nie działa
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Prosimy nie wprowadzać użytkiwników w błąd. Logowanie przez Facebook-a działa poprawnie. Opóźnienie do jakiego dochodzi w trakcie logowania jest spowodowane awarią po stronie producenta aplikacji TeamTalk i zgodnie z informacjami na stronie internetowej www.bearware dk wkrótce wszystko wróci do normy.

Dokładnie tak. Logowanie via fb działa, tylko troszkę dłużej musimy poczekać.

--Cytat (PolTeam):
Prosimy nie wprowadzać użytkiwników w błąd. Logowanie przez Facebook-a działa poprawnie. Opóźnienie do jakiego dochodzi w trakcie logowania jest spowodowane awarią po stronie producenta aplikacji TeamTalk i zgodnie z informacjami na stronie internetowej www.bearware dk wkrótce wszystko wróci do normy.

--Koniec cytatu

Witajcie! Miło nam poinformować że już wkrótce bezpieczeństwo na naszym serwerze znacznie się zwiększy. Niebawem uruchomimy dla Was nową bezpieczną metodę logowania. Wyłączyliśmy także wymuszanie dołączania do kanału głównego oraz testujemy skrypt który wykryje i zbanuje potencjalnego trolla/spamera. Mamy nadzieje że dzięki temu komfort użytkowania naszego serwera będzie znacznie podwyższony.
Nastąpiło także kilka zmian organizacyjnych. Serwer nasz opuściła Szpilka (Alexia) a na jej miejsce przyszedł Peterman który jest z nami od samego początku.
Na kanałach radiowych, służących do wspólnego słuchania audycji porządek zaprowadziły Szelka, Leanka i Septyma. Dziewczyny posiadają moc operatora na powyższych kanałach.
Jest nam bardzo miło że nasze grono użytkowników stale się powiększa :)

A można wiedzieć, jaka to nowa metoda?
I bardzo się cieszę, że wyłączyliście wymuszone dołączanie do kanału głównego. Dalej tak chłopaki1 Pozdrawiam!

O nowym sposobie logowania napiszemy już wkrótce. Na dzień dzisiejszy możemy jedynie powiedzieć że nie będą to standardowe konta użytkowników a zupełnie nowa bezpieczniejsza metoda która pozwoli logować sie osobom nie korzystającym z Facebooka.

O, ciekawe, ciekawe. No to czekam z niecierpliwością.