Nokia opinie
Back to inne#41 pates
C5 to dobra nokia była
#42 pates
c5, z tym telefonem mam bardzo dobre wspomnienia.
#43 dariusz.1991 Archived
Ja też.
#44 dariusz.1991 Archived
Coś w tym jest. I głośnik ma lepszy.
#45 pates
Nokia e52 psuła się ciągle, ale c5 nigdy, do słownie nigdy nie była w naprawie
#46 misiek
Jednej i drugiej darmo bym nie chciał. Z małych symbianowych to aktualnie tylko e51.
#47 dariusz.1991 Archived
Łysy, co było takiego fajnego w tej e51? Akurat z niej nie korzystałem.
#48 mucha
mi e52 się nie psóła ale każda nokia z jojstickiem była poraszką te jojsticki psóły się dosyć często a zwłaszcza w n73 bo tylko z taką miałem doświadczenia
#49 tomecki
Seria E to telefony biznesowe więc postawili raczej na jakość niż ilość gadżetów typu głośniki stereo. Z tyłu metal, w sumie spora baateria, długi czas działania... miałem zarówno e51 jak i e52 i na prawde nie narzekałem. Generalnie e52 jest nieco nowsza, bardziej płaska, z większą baterią i z tego co pamiętam ładowała się przez micro usb, nie mini usb więc łatwiej kabelki dostać w sklepach z akcesoriami gsm. No i jack 3,5mm a nie 2,5mm a zdaje się, że e51 miała jeszcze to mniejsze gniazdo, ale niczego nie dam sobie uciąć.
#50 misiek
E51 była perfekcyjnie wykonana z dobrego metalu, nie jak c5 z puszki po piwie. Po za tym: jak dla mnie najlepsza wersja Symbiana v9.2, wifi, czego c5 nie posiada, dobry głośnik, lepszy niż te psełdostereo w c5, piękny design, nie z wybrzuszonym niedopasowanym tyłem jak c5. Jedynie bateria szału nie robiła, chociaż też nie była zła i ten nieszczęsny malutki jack. Tak po za tym bardzo fajny telefonik. I głośnik ma lepszy od e52 i śmiem twierdzić, że nawet lepszy od Sony ericssonów z serii Walkman ze średniej półki. Porównywałem kiedyś z Sony Ericssonem w890 i nokia go biła na łep.
-- (dariusz.1991):
Łysy, co było takiego fajnego w tej e51? Akurat z niej nie korzystałem.
--
#51 misiek
Wielkością e51 dorównuje c5, tyle że jest troszkę grubsza, ale dla mnie to akurat plus. Lepiej ją trzymało się w ręce.
#52 dariusz.1991 Archived
Szczerze mówiąc mi na e 52 się gorzej pisało. C piątka pod tym względem była niezawodna.
#53 pates
Jedyna wada c5, to wifi którego nie ma, ale takto naprawdę nie wiem @łysy czemu tak na nią psioczysz. Tył dopasowany miała, z żadnej puszku
#54 misiek
Fakt, jedyne co było fajne w c5 to klawierka numeryczna i tylko numeryczna, bo przyciski menu i wstecz to poraszka.
-- (dariusz.1991):
Szczerze mówiąc mi na e 52 się gorzej pisało. C piątka pod tym względem była niezawodna.
--
#55 pates
Jedyne co było fajne w e52 to metalowy tył, ale cała reszta koszmar
#56 balteam
Fajna była nokia 16.00, jako jedyna wtedy czas mówiła.
#57 dariusz.1991 Archived
Oj fajna była. A co do e 52, mimo, iż nie lubiłem telefonu baterię miał genialną.
#58 misiek
Jaki e52 miała fajny tył? Ten z puszki po piwie? Moim zdaniem 1600 była paskudna i nie nie jedyna podawała czas.
#59 balteam
Mi się podobała 16.00, na tamte czasy mógłbym jej używać przez kilka ładnych lat.
#60 dariusz.1991 Archived
Ja pamiętam, że nigdy nie pasowała mi nokia 33 10, w odróżnieniu do 32 10. Wiem, że to był flagowiec, ale miał jakieś dziwne problemy z zasięgiem.