Wiecie co, chyba te dyskusje średnio mają sens. Jeden wyda, drugi nie wyda i tyle. Ważne, że są alternatywy, mamy wybór i dobrze.
NVDA nie ma zaawansowanego monitora poszczegolnych obszarow ekranu, co sie przydaje. Nie ma wsparcai dla Adobe Audition, Visual STudio i moglbym tak jeszcze wymieniac, o, nawet glupie Macrium Reflect do backupu nie obsluze.
Sczerze, zhengdu działa z audition, także jak i nvda. Może są zmiany i jakieś poprawki w płatnej wersji.
Stary, ale nikomu sę raczej nie chce płacić 500 zł za nie do końća dotłumaczony produkt, który ma tylko dodatkó do tego, co umie nvda.
Popieram twoją wypowiedź w 100%. Nie zamierzam płacić za produkt, który nie jest na daną chwilę dokończony. Jeśli w przyszłości będzie oferował on więcej niż darmowe NVDA i będzie w pełni przetłumaczony, rozważe tą opcje.
--Cytat (żywek):
Stary, ale nikomu sę raczej nie chce płacić 500 zł za nie do końća dotłumaczony produkt, który ma tylko dodatkó do tego, co umie nvda.
--Koniec cytatu
--Cytat (żywek):
--Koniec cytatu
bez ŚMIESZNAWEGO NVDA nie mógłbym samodzielnie używać komputera a ten chynski nie śmieszny produkt jest nawet ciekawy ale bulić 500zł to ja nie mam ochoty.
1 likes
Jak mam być szczery to dla mnie idiotyczne są same ograniczenia wersji demo, powinni zrobić takie demo jak choćby w jawsie, a przez te ograniczenia wersji demo które w zdsr nie pokazuje możliwości dlatego trudno jest ocenić czy warto kupić czy nie.
Mnie odstrasza to że klucz jest sprzętowy.
Taki klucz może się czasem uszkodzić w różny sposób choćby poprzez niespodziewany upadek.
Mnie odstrasza to że klucz jest sprzętowy.
Taki klucz może się czasem uszkodzić w różny sposób choćby poprzez niespodziewany upadek.
1 likes
A po za tym to zwykłe marnowanie potrzebnego portu usb, których i tak w laptopach jest stosunkowo mało.
1 likes
Gdybym potrzebował to mógłbym NVDA zainstalować na 15 komputerach i licencje mam w nosie.
Nie zawsze, co jest płatne, jest lepsze.
Edited
Owszem, NVDA ma wtyczki, ale ów program ma chociażby o wiele lepsze wsparcie dla środowiska QT. Mój kolega może to potwierdzić.
Edited
i ja również, zainstalowałem demo i aż mnie zatkało tak responsywny to nawet jaws nie był.
Ja wszystko się wyklaruje to co ma się wyklarować to kpuje ten program.
Ja wszystko się wyklaruje to co ma się wyklarować to kpuje ten program.
A syntalk działa? Wersję angielską przełknę, ale innych syntezatorów nie!
Z Syntalkiem były pewne problemy ale zostały one załatane w patchu developerskim. Do użytkowników wszystko trafi w sierpniu lub we wrześniu.
To jak będzie działało, chętnie potestuję. Nie potrafię korzystać z innego syntezatora czytając angielskie teksty więc się wstrzymam.