Stacje radiowe

radio eska - wątek tekstowy

Started by paulinabuczynska98 194 posts last post 3 years ago Page 3 of 10

A po co zmieniać czeęstotliwość?

no bo poprostu te dwa miasta łudz i warszawa leżą bliżej siebie, a piła i warszawa są dalej od siebie.

a na wątku głosowym było jeszcze muwione o takich eskach i miastach jak ostrzeszuw kraśnik bartoszyce i braniewo. co to są w ogule za miasta i radia. nie znam w ogule tych esek i czemu w braniewie miała odbierać a nie odbiera.

Piła leży w wielkopolskim, a Warszawa i Łódź nie leżą wcale tak blizko siebie. Z Łodzi do Warszawy jest dobre półtorej godziny jazdy samochodem.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

alo i lepiej

To żeby eska działała na eltenie jest technicznie jak najbardziej do zrobienia tylko nie ma to sęsu z tego względu, że w katalogu mediów jest śmietnik a ja nie zamierzam robić większego.

ja mam aplikację eski w swoim iphonie. czy ktoś z was używa iphona i czy mugłby mi powiedzieć jak się przełączać między miastami. jak narazie znalazłam takie miasta do tej pory białystok, beskidy, bełchatuw, elbląg, gorzuw, grudziąc, i iława. oczyywiście aktualnie słucham łodzi. a np. warszawy nie ma.

Ja powiem tak, nie słucham Eski, komercja jak wszystko prawie, poza niektóymi lokalnymi jak wspomniał Dashek no i pirackimi. One przynajmniej trzymają na jakimś poziomie np. Rave FM, i nawet jakością od komercyjnych stacji odbiegają duużo, ale to na inny temat :)

jest tylko sobie trzeba przewinąć trzema palcami w górę.

Niektórzy, to mają problemy...
Zbyt duży bałagan jest w częstotliwościach w polsce to po co większy?
Cytat (paulinabuczynska98):
no bo poprostu te dwa miasta łudz i warszawa leżą bliżej siebie, a piła i warszawa są dalej od siebie.
Koniec cytatu
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

zapomniałam jeszcze dodać, że wśrud tych miast, kture wymieniałam znajdowała się bydgoszcz. a jak to ustawić, żeby eska działała grała na eltenie. czy nie można tych niepotrzebnych mediuw z tegob katalogu usunąć.

Przypis moderacji- został usunięty offtopic z posta.
Czy ktoś z was ogląda eskę TV.

apropo jeszcze zabaw w radiu eska to właś nie to eska odwołuje zimę. to było tak, że raz mi przysłali esemesa, żebym poleciała do egiptu, w tamtym roku zadzwonili do mnie, żebym poleciała na jamajkę, a w tym roku, aż dwa razy że wygrywam wycieczkę do tajlandii, ale nikt nie chciał ze mną polecieć.a teraz to już za puzno. jeszcze była taka zabawa wakacjobranie. polegała na tym, że ludzie odpowiadali na jakieś pytania związane z danym krajem i poprostu ich tam zabierali, ale to tylko chodziło o kraje europejskie. jeszcze była taka zabawa urodziny. z kolei to polegało na tym, że w jednej rundzie brały udział trzy miesiące i też się wygrywało się jakieś pieniądze i jakieś cyfry znajdowały się w kopercie. pewnie to były daty tych miesięcy. ja i moja mama zadzwonniłyśmy czy wysłałyśmy esemesa do tego radia i oni do nas nie oddzwonili. a akurat tak się złożyło, że styczeń i pazdziernik brały udział w tej rundzie. uważam, że te radia to tylko naciągają na te pieniądze. na co komu te pieniądze. jeszcze była taka zabawa eska płaci twoje rachunki. jakoś innych ludzi płaciła, a moich nie. też trzeba było wysłać jakiegoś esemesa, a oni puzniej oddzwaniali. i płacili. tylko najgorsze jest to, że za byle pierdoły to płacili, a za rzeczy niezbędne do życia takie jak światło, czy gaz, woda, ogrzewanie, telefon, czy nawet kabluwka to nie.

no i przepadło

no i dobrze. cieszę, się z tego, że te zabawy przepadły.

Przypis moderacji- usunięty został offtopic z posta.
Pytałam się czy oglądacie eskę TV, bo ja oglądam i poprostu tak z ciekawości.

MOnstricek przepraszam bardzo, wlaśnie, że im wyższa częstotliwość tym trzeba mocniejszy nadajnik Oczywiście może to nie mieć znaczenia na fm, gdzie jest pasmo od 65 do 108, ale porównaj sobie 100w nadajnik na paśmie 80m w radiu, gdzie ludzie gadają na całą polskę, a 100w nadajnik na fm, gdzie CI nada na kilkadziesiąt kilometrów maksymalnie.

Tak, ale Eska jest na FM, zatem nie odchodźmy od tematu, na FM niekoniecznie tak jest i basta.