książki Joanny Chmielewskiej
Back to Literatura#1 jamajka
Ja zawsze wrócę do tego tematu, więc i tu zapytam. Kto czytał? Kto lubi?
#2 hazel96
Czytałam tylko "Lesia", a właściwie słuchałam słuchowiska. Wiem, że to nie jest pełen tytuł, ale reszta mi uciekła.
W każdym razie ubaw miałam nieziemski.
#3 jamajka
Nie nie, to jest pełen tytuł. Taki podstawowy to pełen. Ojjjj, to jak ty masz ubaw przy słuchowisku,
to zapraszam do książek, w słuchowiskach tną dwie trzecie zabawy. :)
#4 ninka
czytałam :esia i słuchałam słuchowisko, zaczęłam dzikie białko, ale... echh coś mi nie podeszło i zaprzestałam
Chmielewską, ale chyba znów ją muszę odświerzyć.
#5 jamajka
To weź się za książki, których główną bohaterką jest sama Joanna, w Lesiu znana jako Barbara. Polecam
"wszyscy jesteśmy podejrzani" z biurem projektów w tle, a jak nie koniecznie, to "wszystko czerwone",
już klasyk.
#6 iskierka1983 Archived
Uwielbiam Lesia i czytam go wtedy, kiedy mam zły nastrój.
Uwielbiam też znakomitą książkę Pod tytułem Przeklęta bariera i romans wszechczasów i wielki diament.
Nie zachwyciła mnie złota mucha i najstarsza prawnóczka.
#7 jamajka
O. Przeklętej bariery jeszcze nie czytałam, romans znam. Ja w ogóle najbardziej lubię te książki, w której
Joanna występuje pod swoim własnym imieniem.
#8 lwiczka
ja czytałam nawiedzony dom ta książka jest mega, mega fajna i mam zamiar do niej wrócić
#9 matius
Ktoś mugłby przedstawić o czym są te książki? Zupełnie ich nie znam.
#10 jamajka
Joanna Chmielewska pisze z zasady książki kryminalne, ale jak ktoś ie lubi typowych kryminałów, nie ma
się co zniechęcać. Ponieważ w książkach tej autorki mniej chodzi o kryminał, bardziej o język. Dowcipy
sytuacyjne, językowe, zabawne sytuacje, bardzo fajne zarysy postaci... no po prostu, to trzeba zobaczyć.
#11 skrzypenka
czytałam wszystkie książki tej autorki i uwielbiam. No dobrze, przez wielki diament przbrnąć nie mogłam, ale resztę czytałam i
książek, w których bohaterami są dzieci jakoś nie lubię. mam jej wszystkie książki, więc jak czegoś nie
macie to proście. słuchowisk na podstawie jej książek też mam pokaźny stosik.
#12 jamajka
Oooo, super! Jak je masz potytułowane, to chętnie
#13 skrzypenka
ale co? książki, czy słuchowiska?
#14 jamajka
Książki
#15 skrzypenka
no pewnie, że mam.
#16 jamajka
No to ja chcę
#17 skrzypenka
dobrze, jak będę miała czas to wrzucę ci ci podeślę w prywatnej wiadomości link. :)
#18 lwica
Ja teraz skończyłam "Lesia". I zabieram się za wszyscy jesteśmy podejrzani. Kiedyś czytałam również "Nawiedzony
dom". Autorke baardzo lubie.
#19 skrzypenka
To czytaj, bo to super książka. Podziel się potem swoją opinią. :)
#20 lwica
Okej. Jak mi z biblioteki brajlowskiej przyślą to przeczytam. Niemoge się już doczekać!. Bo uwielbiam
czytać w brajlu